Témáink

2-es típusú cukorbetegség A-vitamin ADHD AGE Age Reader mérés AGE szint agyi funkciók agyi inzulinérzékenység agyöregedés AIP akne alacsony FODMAP-étrend alkoholfogyasztás allergia almaecet aloe vera alultápláltság alvás alváshiány alvási zavarok Alzheimer-kór AMH-szint anti-ageing antibiotikum antioxidánsok anyagcsere anyagcsere folyamatok anyagcsere-zavarok arabinogalaktán aranyér asztma autizmus autoimmunitás B-vitamin B12-vitamin B3-vitamin B6-vitamin B9-vitamin Bacillus coagulans banán bazsalikom bélbaktériumok bélflóra bélhormonok bélpanaszok bélrendszer belsőségek berberin BioSil BioSil® 60 db Kapszula – ch-OSA Advanced Collagen Generator BioSil® ch-OSA® BioSil® Cseppek – ch-OSA Advanced Collagen Generator BioSil® termékek biotin BocsiViki BER BER SLIM bőr bőrbetegségek Boswellex burgonya C-vitamin CA-125 cékla ciklus-kimaradás cink cirkadián ritmus CMP cöliakia Concorde podcast COVID-19 Crohn-betegség cukor cukorbetegség cukorfogyasztás cukormentes termékek D-chiro-inozitol D-vitamin D-vitamin hiány D3-vitamin daganat daganatos betegségek demencia depresszió diabétesz diéta diozmin diszbiózis divertikulitisz dopamin dopamin-szint Duhring-kór E-vitamin édesítőszerek ekcéma élelmi rostok élelmiszeripar élesztőérzékenység életmód életmódváltás elhízás ellagsav emésztési panaszok emésztőrendszer Emésztőrendszeri fórumest emésztőrendszeri panaszok endometriózis eper eritritol étcsokoládé ételallergia ételintolerancia étkezés étrend étrendi AGE-k étrendi protokoll étrendkiegészítők fahéj fehérje fehérjék felszívódási zavarok férfi meddőség fermentálás fermentált flavonoidok FODMAP étrend FODMAP-ok fogamzásgátló fogyókúra fokhagyma folát folsav Fórumest Freyagena Arabino-X-immunorost-komplex Freyagena Arktisz Jód Freyagena Balance Bartha DOPA Freyagena Balance Cellu LITE Freyagena Balance Femme INOSITOL+ Freyagena Balance Femme INOSITOL+ (D-chiro-inositol) Freyagena Balance Iqon Trace(M) – Nyomelemek Freyagena Balance Kálium Malát Freyagena Balance Probio TRI-Cink Freyagena Bartha Mg2+ Freyagena Cocos-Iso Freyagena Esopha C-vitamin Freyagena Iqon Trace(M) – Nyomelemek Freyagena KIDS Mix Freyagena Matcha tea Freyagena Matcha tea – CEREMONIAL Freyagena Microbe R-GUT Freyagena OptiMSM® Freyagena Prebio C-3.6 Freyagena Probio TRI-Cink Freyagena RepceLECITIN – Hipoallergén fruktánintolerancia fruktánok fruktóz fűszerek gasztrointesztinális rendellenességek gasztrokolikus reflex GERD glikémiás terhelés glükóz glutén gluténérzékenység gluténmentes gluténmentes diéta gluténmentes étrend golyva gombabetegségek Graves-Basedow-kór gyermekvállalás gyógyszer gyömbér gyomorégés gyulladás gyulladáscsökkentés gyulladásos bélbetegségek gyümölcsfogyasztás hagyma haj hajdina hajhullás halfogyasztás halolaj Hashimoto hasnyálmirigy HbA1c Helicobacter pylori hererák hialuronsav higany hiperaktivitás hiperlipidémia hiperprolaktinémia hipnoterápia hisztamin hollisztikus gyógyítás hormonális problémák hormonháztartás hormonok hormonrendszer hozzátáplálás HPA-tengely húsfogyasztás hüvelyi fertőzések IBD Iberogast IBS időszakos böjt II-es típusú cukorbetegség immunitás immunrendszer inozitol Instantimmunox Nutri-Kávé interjú inulin inzulin inzulinérzékenység inzulinrezisztencia inzulinrezisztencia tünetek IR IR étrend irritábilis bélszindróma izomalt ízületek izületi gyulladás ízületi gyulladás jód jódbevitel jódhiány K-vitamin K1-vitamin kalcium kálium káliumhiány kalóriacsökkentés kardiovaszkuláris betegségek kimchi koenzim Q10 kognitív képességek kókuszolaj koleszterin kolin kollagén koriander koronavírus kortizol-szint koszorúér-meszesedés köszvény kreatin króm krónikus izom-csontrendszeri fájdalom krumpli kumarin kvercetin L-teanin laktit lakto-fermentálás laktóz lecitin légúti fertőzések leptin leptinrezisztencia libidó likopin lisztérzékenység lisztmentes low carb étrend magas vérnyomás Magnézium magnézium-citrát magnézium-malát magnéziumhiány máj májbetegségek maltit mangán mannit mannitol matcha meddőség médiamegjelenés mediterrán étrend megelőzés melatonin mellrák menopauza menstruáció menstruációs fájdalmak mentális problémák metabolikus szindróma metabolitok metil-tetrahidrofolát migrén mikrobiom mikrotápanyag mintaétrend mitokondriális diszfunkció mitokondriumok MSM MTHFR multivitaminok NAFLD nem alkoholos zsírmáj nemzőképesség niacin növényi olajok nukleotidok Nutri-Kávé nyomelemek Omega 3-6-9 omega-3 omega-9 öregedés osztriga ösztrogén ösztrogén-dominancia ovuláció ovulációs zavar oxalátok pajzsmirigy pajzsmirigy alulműködés pajzsmirigy daganatok pajzsmirigy túlműködés pajzsmirigybetegség paleolit étrend Parkinson kór PCOS petefészek petefészekrák pikkelysömör PMS podcast policisztás petefészek szindróma polifenol poliol postpartum posztmenopauza prebiotikumok prediabétesz premenstruációs szindróma probiotikum probiotikumok progeszteron prolaktin puffadás Q10 quinoa rák rák megelőzés receptek reflux rendezvények repcelecitin rezisztens keményítő rezveratol rheuma riport rosacea rostfogyasztás rostok sáfrány Sclerosis Multiplex SIBO speciális étrendek sperma stressz súlyproblémák sütőtök szakácskönyvek szarkopénia szauna székrekedés szelén szelénpótlás szénhidrát szépségfehérjék szerotonon-szint szerves kén szexualitás szív szív- és érrendszeri panaszok szívbetegségek szója szorbit szülés utáni depresszió taurin teanin tejfogyasztás térdfájás terhesség termékajánló termékenység testmozgás testsúly csökkentés tesztoszteron tesztoszteronszint tojás tudatos táplálkozás túlsúly ultra-feldolgozott élelmiszerek ultrafeldolgozott cukor ultrafeldolgozott élelmiszerek útifűmag várandósság vas vásárlás vashiány vashiányos vérszegénység vaspótlás vastagbél-gyulladás vékonybél véralvadás vércukor vércukor-szint vérkeringés vérnyomás vérnyomásszint vérrög videok visszajelzések vitaminhiány vöröshúsok vörösvértestek xilit zöld tea zöldségfogyasztás zsírmáj zsírok
Még több +
Videointerjú a csontritkulásról és a terápiás alaplé felhasználásáról
2020.11.25.

Videointerjú a csontritkulásról és a terápiás alaplé felhasználásáról

Éva és Ákos is szerepelt a Duna TV Család-Barát műsorában! Az alábbi linkeken érhetőek el a videók: https://mediaklikk.hu/csaladbarat-extravideok/video/2020/11/24/a-csontritkulasrol-beszelgettunk-bartha-akos-elelmiszerbiologussal/   https://mediaklikk.hu/csaladbarat-recept-videok/video/2020/11/24/terapias-csontleves/   Hasznos időtöltést kívánunk!  

Sütőtök mindenkinek, minden esetben?!

Sütőtök mindenkinek, minden esetben?!

Az alacsony FODMAP-étrend 1. fázisában a sütőtökkel sajnos óvatosan kell bánni, egyszerre mindössze 50-60 gramm fogyasztható biztonsággal. Figyelem: ez az információ csak az alacsony FODMAP-étrend eliminációs szakaszában számít, azaz bizonyos emésztési panaszokkal összefüggő egyéni kérdésekben. Megelőzés szempontjából a sütőtök továbbra is nagyszerű, idény jellegű Nutri-Funkcionális étel – aki teheti, fogyasszon belőle minél többet). A pézsmatökből […]

IBS és nem-alkoholos eredetű zsírmáj (NAFLD)

IBS és nem-alkoholos eredetű zsírmáj (NAFLD)

A nem-alkoholos eredetű zsírmáj (NAFLD) és az irritábilis bél szindróma (IBS) két, egyre gyakoribb civilizációs betegség. A mai napig nincs olyan tanulmány, amely kiemelné a közvetlen kapcsolatot a NAFLD és az IBS között, de néhány friss kutatás érdekes összefüggést talált az elhízás és az IBS között (elsősorban reflux-betegséggel és székrekedéssel összefüggésben). Kutatók szisztematikus PubMed adatbázis-keresést […]

Alacsony glikémiás terhelésű ételrecept

Alacsony glikémiás terhelésű ételrecept

Hoztam Nektek egy egyszerű és ízletes köret alternatívát: Kókusztejszínben (vagy éppen alaplében) párolt édesburgonya (fehér, amit mi jobban szeretünk, kevésbé édes, hisz alacsonyabb a fruktóztartalma. Ráadásul háztáji is, nagymama kertjéből van) és fodros kel. Az édesburgonyát és a fodros kelt darabokra vágtam, majd kókusztejszínnel (alaplével) puhára pároltam. Ízesítésnek sót, curryt használtam, tetejére került egy kis […]

Visszajelzés szakemberektől

Visszajelzés szakemberektől

Egyre több olyan gasztroenterológiai zárójelentést látunk, ahol a Szakorvosok konkrétan hivatkoznak anyagainkra, könyvünkre vagy bizonyos étrendkiegészítőkre. Sok sikert kívánunk. Ilyen szakmai kompetenciákkal és tapasztalatokkal tartjuk következő emésztőrendszeri Fórumestünket is: https://taplalkozasbeallitas.hu/esemenyek/

Fogantatási kérdésekről interjú keretében

Fogantatási kérdésekről interjú keretében

A fogantatás kérdése előbb vagy utóbb szinte mindenkit érint. Az elmúlt 10 évben számtalan olyan leendő édesanya és édesapa fordult hozzánk, akik gyermekvállalási céljaikat életmóddal is szerették volna megtámogatni. Köszönjük, hogy tudásunkkal segíthettünk ezen az olykor kanyargós, kihívásokkal teli úton. Minden sikeres várandósság és új baba születése óriási öröm számunkra is! Egész csapatunk nevében köszönjük […]

ADHD és komplex tápanyag-kiegészítés

ADHD és komplex tápanyag-kiegészítés

Mindenképpen említést érdemel Harding és szerzőtársainak 2003-as tanulmánya, mely azt találta, hogy az ADHD kezelésében a komplex tápanyag-kiegészítés ugyanolyan hatásos, mint a gyógyszer. A kísérletben alkalmazott több tápanyagos formula (mint egy teljes értékű étrend) magában foglalta a gyomor-bél rendszer hasznos baktériumait (pl. lactobacillusok), aminosavakat, esszenciális zsírsavakat és foszfolipideket (pl. kolin), valamint vitaminokat és ásványi anyagokat […]

A fruktóz és gyermekkori asztma kapcsolata
2020.11.24.

A fruktóz és gyermekkori asztma kapcsolata

Nagy mennyiségű szabad fruktóz (gyümölcscukor): almalé, magas fruktóztartalmú kukoricaszirup és a gyermekkori asztma közötti kockáza Háttér: A legfrissebb kutatások azt mutatják, hogy a gyermekkori asztma előfordulásának megmagyarázhatatlan megduplázódása és annak folyamatos emelkedése összefüggésbe hozható a magas fruktóztartalmú kukoricaszirup (HFCS) elterjedésével az USA-ban. Az üdítőitalokban használt HFCS magasabb fruktóz/glükóz aránnyal rendelkezik, mint korábban bármilyen ételféleség. Ehhez […]

Megjelent új szakácskönyvünk
2020.11.17.

Megjelent új szakácskönyvünk

Egy rövid részlet a Szakácskönyv PCOS-, Inzulinrezisztencia-, Pajzsmirigy és Alacsony FODMAP-protokollokhoz című hamarosan megjelenő szakácskönyvünkből: „A legjobb, más tápanyagok miatt is legkomplexebb (vas, cink, réz, B-vitaminok) kész A-vitaminforrás a májételek fogyasztása, heti rendszerességgel 2-4 alkalommal. 10 dkg pecsenye kacsamáj kb. 40.000 NE A-vitamint biztosít. Pajzsmirigy működési zavarok esetén pótolhatatlan Nutri-Funkcionális™ étel, valamint megelőzés vagy gyermekvállalás […]

A folsav és egyéb mikrotápanyagokról várandósság alatt

A folsav és egyéb mikrotápanyagokról várandósság alatt

A szintetikus folsav NEM elegendő a velőcsőzáródási rendellenességek megelőzésében. Pascal Groenen holland kutató úgy véli, hogy a velőcsőzáródási rendellenességek megelőzése a kiegyensúlyozott étrenden alapszik (mi is így gondoljuk). A velőcsőzáródási rendellenességek a központi idegrendszer rendellenességei és egykor a fejlett világ leggyakoribb születési rendellenességei voltak. A velőcsőhibák nagymértékben csökkentek azóta, hogy bevezették a B-vitaminok közé tartozó […]

Újabb visszajelzés érkezett

Újabb visszajelzés érkezett

Köszönjük szépen Lolának, hogy időt szánt arra, hogy megírja nekünk tapasztalatait. Nagyon jó érzés számunkra a soraidat olvasni, és szívből örülünk, hogy Kolléganőnkkel ilyen sikeres konzultációtok volt. Speciális Emésztőrendszeri Fórumestünk december 11-én lesz, amely egy nagyszerű program lehetőség az információ szerzéshez, és komplex megértést adhat a témában. https://taplalkozasbeallitas.hu/…/live-online…/ https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/3653121951405209

Arabinogalaktánok és influenza

Arabinogalaktánok és influenza

Az alább hivatkozott klinikai kutatás arról számol be, hogy az arabinogalaktán csökkentheti az influenzaszerű megbetegedések előfordulását. Az arabinogalaktánnal történő kiegészítés jelen kutatás fényében szignifikánsan csökkentette a megfázással érintett résztvevők számát: a megfázás előfordulási gyakorisága és a fertőzés által érintett résztvevők száma szignifikánsan kevesebb volt az arabinogalaktánt szedőknél a placebot fogyasztókhoz képest. A tanulmány azt bizonyította, […]

Video az A-vitaminról, szelénről, jódról és vírusvédelemről Lakatos Péterrel

Video az A-vitaminról, szelénről, jódról és vírusvédelemről Lakatos Péterrel

https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/3648642675186470

Az endometriózis ellen étrendkiegészítőkkel (is)
2020.11.09.

Az endometriózis ellen étrendkiegészítőkkel (is)

Az endometriózis főleg fiatal nőket érinti, súlyos fizikai panaszokkal és meddőséggel járhat együtt; sajnos a jelenleg rendelkezésre álló gyógyszeres stratégiák, azonban még nem szolgálnak kielégítő válasszal a hatékony terápiát illetően… A szemlézett kutatás azt találta, hogy bizonyos természetes hatóanyagok kombinációi étrendkiegészítőként adva csökkenthetik a gyulladásos reakciókat endometriózissal diagnosztizált betegeknél, továbbá ugyancsak csökkenthetik a betegség által […]

PCO szindróma és az AGE-k kapcsolata

PCO szindróma és az AGE-k kapcsolata

PCO-S és az előrehaladott glikációs végtermékek (AGE) bevitelének erős kapcsolatot mutatnak! A policisztás ovárium-szindróma (PCOS) előfordulását akár 10 %-ra is becsülik idehaza, a gyermekvállalást tervező nők egyik leggyakoribb és legkomolyabb termékenységi kihívása (meddőségi centrumokban az endometriózissal együtt az esetek akár 40-50 %-át is kitehetik).A jelentős hőhatás sokszorosára növeli a glikációs végtermékek keletkezését (AGE) ételeinkben. Ha […]

Gyulladásos bélbetegségek és a Boswellia serrata kivonata
2020.11.02.

Gyulladásos bélbetegségek és a Boswellia serrata kivonata

Két, sajnos egyre inkább közismert betegség kapcsán ismertetjük az Indiai tömjénfa vagy Boswellia serrata kivonatának hatásaival foglalkozó szakirodalmat. Colitis ulcerosa (vastagbél-gyulladás) és Boswellex: Jelenlegi álláspont szerint a leukotriének szerepet játszanak a colitis ulcerosa gyulladásos folyamataiban. A Boswellia serrata kivonat hatékonyságát hasonlították össze a forrásban megadott vizsgálat során a szulfaszalazinével colitis ulcerosában szenvedő betegek esetében: a […]

Őszi leves recept

Őszi leves recept

Ősszel rendszeresen készítek leveseket, hisz jól esik a hidegebb időben a forró „folyadék”. Rengeteg alternatíva van, ez alkalommal egy zöldségkrémlevest készítettem, ezek kerültek bele: édesburgonya, burgonya, színes répák, zeller, hagyma, gyömbér. A zöldségeket darabokra vágtam, elsőnek a hagymát megpirítottam kókuszzsíron, friss kakukkfűvel, rozmaringgal, majd hozzáadtam a többi zöldséget is. Felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje a […]

Az A-vitamin és a pajzsmirigy

Az A-vitamin és a pajzsmirigy

Az A-vitamin (NEM béta-karotin) igen fontos a pajzsmirigy egészséges működéséhez, az A-vitamin-hiány pedig egyértelműen kapcsolódik a pajzsmirigy diszfunkciójához. (1, 2) Az A-vitamin-hiány megváltoztathatja a pajzsmirigy szerkezetét, és megzavarhatja a hipotalamusz-agyalapi mirigy-pajzsmirigy tengelyének kényes egyensúlyát. (3, 4) Ezzel szemben a nem megfelelő pajzsmirigy-működés negatívan hat vissza a béta-karotin biológiailag aktív A-vitaminná történő átalakulására (melyet genetikai faktorok […]

Színes recept ebédre
2020.10.27.

Színes recept ebédre

Egyre több olyan „készétel” vagy majdnem kész étel kapható, ami számunkra is remek választás, és általuk sok időt spórolhatunk a konyhában. Ilyen például a “tépett marhahús” (pulled beef) vagy a szuvidált, esetleg konfitált húsok, amit csak a sütőbe kell tenni 30-40 percre és kész is a szaftos, omlós hús (számos hipermarketben kaphatóak). Mellé édesburgonya hasábokat […]

Pre- és probiotikum szerepe a szénhidrát anyagcserében

Pre- és probiotikum szerepe a szénhidrát anyagcserében

Az elmúlt évtizedben drámai módon megnőtt a pre-, probiotikumok és az úgynevezett szimbiotikumok alkalmazása a különböző egészségügyi rendellenességek megelőzésében és kezelésében. Az alábbiakban egy tanulmány olvasható ezek anyagcserére gyakorolt hatásairól: A pre-, probiotikumok és a szimbiotikumok egyaránt ismert összetevői a funkcionális élelmiszereknek, mint a fermentált zöldségek vagy rostokkal dúsított ételek, valamint a táplálék-kiegészítőknek. Mindezek jótékony […]

Fermentálásról Müller Ildivel- videó

Fermentálásról Müller Ildivel- videó

Müller Ildikó kolléganőnk a hétfői Család-barát élő adásában mutatta be, hogy lehet fermentált zöldségeket készíteni, illetve mesélt arról, hogy milyen előnyökkel jár a rendszeres fogyasztása. Aki kóstolta már Ildi zöldségeit tudja, hogy a legjobb a piacon! A videóban 10:30 mp-től és 26:20 mp-től nézhető. Ajánljuk szeretettel. https://mediaklikk.hu/csaladbarat-recept-videok/video/2020/10/19/fermentalas-hazilag/

Könnyű és gyors egytálétel recept

Könnyű és gyors egytálétel recept

Könnyen és gyorsan elkészíthető kiegyensúlyozott egytálétel, mely ebédre és vacsorára is jó alternatíva: Lazacos zöldségragu – bármilyen más édesvízi-hazai hallal is elkészíthető ízlés és tetszés szerint Darabokra vágott (édes)burgonyát, brokkoli rózsákat, darabolt újhagymát kókusztejszínben (esetleg alaplében) megpároltam, majd hozzáadtam a darabokra vágott lazacot (vagy más halfélét), mikor a zöldségek megpuhultak. Fűszerezésnek sót, zöld curry fűszert […]

Probiotikus törzsek, amiket kerüljünk SIBO esetén
2020.10.25.

Probiotikus törzsek, amiket kerüljünk SIBO esetén

Biztos, ami biztos alapon: ezeket a probiotikus törzseket nagyobb mennyiségben tartalmazó, étrendkiegészítési célú készítményeket NE használjunk, kerüljünk kontaminált vékonybél (SIBO) esetén: Lactobacillus acidophilus Lactobacillus casei Lactobacillus bulgaricus Streptococcus thermophilus Lactobacillus delbrueckii Lactobacillus helveticus (NEM általánosságban van róluk szó, konkrét esetekben.) Ennek a kritériumnak megfelel saját fejlesztésű termékünk! Kapcsolódó cikkeink:  Prebiotikumok és probiotikumok GYIK videó: probiotikumok […]

Inzulinrezisztencia kezeléseként csökkentsd a stresszt is!
2020.10.18.

Inzulinrezisztencia kezeléseként csökkentsd a stresszt is!

Az ülő életmód, az alvászavar és stressz is csökkenti a tested vércukor-szabályozó képességét, az egészségtelen étrendről ne is beszéljünk… Ez a szervezetet átkapcsolja az un. „küzdj vagy menekülj/üss vagy fuss” üzemmódba, ami stimulálja a stresszhormonok termelődését, mint például a kortizol és glükagon. Ezek a hormonok lebontják a glikogént – a „szénhidrát” testben tárolt formáját – […]

Barna moszat kivonat és az inzulinrezisztencia

Barna moszat kivonat és az inzulinrezisztencia

Az alábbiakban ismertetünk néhány érdekes kutatási eredményt az étkezési algák, alga-kivonatok hatásaival kapcsolatban. A metabolikus szindrómák, mint az inzulinrezisztencia (IR) gyakorisága néhány ázsiai országban alacsonyabb, mint a világ más részein, idehaza nagyon rossz és egyre romlik a helyzet. Egyes kutatók szerint az étkezési algák, köztük a barna moszat védheti ezektől a problémáktól az ázsiai embereket. […]

Akár fűszerekkel is az inzulinrezisztencia „ellen”?

Akár fűszerekkel is az inzulinrezisztencia „ellen”?

A fűszerek és bizonyos gyógynövények egészségügyi célokra való használata komoly múltra tekint vissza. Manapság számos fűszer könnyen elérhető és szinte mindenki kamrájában, fűszeres dobozában fellelhető. Nézzük melyek azok a fűszerek, melyeket tudatosan használva akár javíthatunk sejtjeink inzulinérzékenységén (a teljesség igénye nélkül). Görögszéna-mag Magas például a vízoldékony rosttartalma. Ezek a rostok igen nagy folyadékmegkötő képességgel rendelkeznek, […]

Vízoldékony rostok és az inzulinrezisztencia

Vízoldékony rostok és az inzulinrezisztencia

Ebben az összefoglalásban tisztázzuk a rostok fogalmát és azok jelentőségét inzulinrezisztencia esetén. A rostok két nagy csoportba sorolhatók: a vízben oldódó, tehát vízoldékony; és a vízben oldhatatlan rostokra. Ez utóbbiak, többnyire a széklet volumenét növelik, némileg segítve annak a belekben történő, megfelelő mozgását és kiürülését (ilyen pl. a korpa). Valójában a rostoknak az egészségünkre gyakorolt […]

Testsúly és elhízás, az ördögi kör

Testsúly és elhízás, az ördögi kör

Az enyhe túlsúly még nem feltétlenül, azonban az elhízás komoly mértékben károsíthatja a glükóz és az inzulin anyagcseréjét. A zsírszövet felszabadíthat olyan citokineket (sejtjelző molekulákat), mint például a tumor nekrózis faktor-alfát (TNF-a), amelyek gátolják az inzulin működését (ebben az összefüggésben ezeket a citokineket „adipokineknek” nevezik), így öngerjesztő folyamatok alakulnak ki. A makrofágoknak nevezett immunsejtek beszivároghatnak […]

Ebédre és vacsorára is kiváló recept

Ebédre és vacsorára is kiváló recept

Ebédre és vacsorára is kiváló ötlet, viszonylag low-carb, paleolit étel. Friss lollo rosso saláta egy egyszerű almaecetes dresszinggel, kókuszolajon pirított cukkini kockák zöldfűszerrel, egy közepesen lágy tojás, papírban sült lazac és sütőben sült édesburgonya és zöldbanán hasábok. Színes tányér, különleges ízek, változatos alapanyagok és kombinációk Jó főzést kívánunk a ma esti vacsorához is! Közelgő eseményeink: […]

Eddz rendszeresen és változatosan az IR ellen!
2020.10.07.

Eddz rendszeresen és változatosan az IR ellen!

A rendszeres edzés egyike a legjobb módszereknek, hogy növeld az inzulinérzékenységedet: segít bejuttatni a glükózt az anyagcsere-folyamatokba, az izom glikogénraktárakba és növeli a szervezet inzulinérzékenységet; 2-48 órára, az edzéstől függően (1). Például egy tanulmány arra az eredményre jutott, hogy 60 perc kerékpár-ergométer használata mérsékelt intenzitással 48 órára növelte az inzulinérzékenységet egészséges önkéntesek között (2). Az […]

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!