Carmenta program™ – Várandósság fórumest

Alternatív, természetes program a fogantatásért egészen a hozzátáplálás megkezdéséig.

Időpont
2023.03.27 17:45-21:00
Helyszín
Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központ - Budapest, Tűzoltó u. 37-43. Hevesy György terem - valamint LIVE-ONLINE streaming közvetítéssel is követhető az esemény!
Regisztráció és jegyvásárlás

Kinek szól?

 

AvaloMedica® Táplálkozás-Beállítás™ várandósság Fórumest: Carmenta-program™, avagy speciális étrendi és kapcsolódó étrendkiegészítési program, melyekkel a gyermekvállalási célok átfogóan és hatékonyan támogathatóak – adott esetben komplex kihívások esetében is, mint például PCO-S vagy immunológiai kérdések. Az egyik legfontosabb témaspecifikus Fórumestünk, 11 éves tapasztalattal!

Egy igen komplex, alternatív, természetes program a fogantatásért egészen a hozzátáplálás megkezdéséig. Megelőzési céllal, proaktívan; azaz a felkészüléshez is remek esemény!

Rendezvényünk messzemenően több, mint egy előadás: egy interaktív, 3,5 órás, kiscsoportos esemény gyermekvállaláshoz kapcsolódó laboreredményeid közös-csoportos áttekintésével, valamint konkrét, megoldásorientált javaslatokkal és hazavihető írásos/vagy online anyagokkal.

 


Prémium minőségű live  – streaming – közvetítéssel, akár otthonod kényelméből, vagy éppen utazás közben a mobilodon is követheted!

Témáink az este folyamán:

 • Várandósságra felkészítés, gyermekvállalási célok támogatása a megfelelő táplálkozással (és kapcsolódó, célirányos diagnosztikai módszerek és étrendkiegészítők segítségével).
 • Várandósság alatti makro- és mikrotápanyagok jelentősége és személyre szabott bevitele (vajon van-e és ha igen, milyen a megfelelő terhes multivitamin, genetikai információkat is figyelembe véve?!).
 • Nutri-Funkcionális™ ételek jelentősége a fogantatás és várandósság kapcsán.
 • Hormonális és kapcsolódó immunrendszeri egyensúlyok kérdése várandósság előtt, alatt és utána (MTHFR-mutáció, NK-funkció celluláris immunstátusszal, Lipid-terápia, Lactobacillusok szerepe?). Immunrendszer alapjai (Th-1-es fehérvérsejt dominancia, NK-funkció, sárgatest-támogatás vagy progeszteronpótlás?, stb.);
 • Hormonrendszer alapjai (inzulinrezisztencia, pajzsmirigy, HPA/stressztengely hormonjai – „mellékvesék”, hyperprolaktinémia).
 • Komolyabb kihívások hatása a fogantatásra: autoimmunitás; pajzsmirigy és HPA, azaz-stressztengely működési zavarai; inzulinrezisztencia és emelkedett tesztoszteron-szint > PCO-S; emésztőrendszeri egyensúlytalanságok, endometriózis, krónikus fertőzések, magas prolaktinszint, vashiányos vérszegénység, egyéb pajzsmirigy működési zavarok, stb.

Gyakorlati részek:

Ezen az estén is holisztikus szemszögből közelítjük meg a

GYERMEKVÁLLALÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNY összefüggéseit:

 • Minden résztvevő hozhatja a meglévő alap-laboreredményeit (nagy rutin) és kapcsolódó, egyszerűbb (hormon)paneljét, ugyanis az IDEÁLIS ÉRTÉKEK/ARÁNYOK/ÖSSZEFÜGGÉSEK tekintetében azokat is át fogjuk beszélni, illetve segítünk értelmezni a látottakat táplálkozástudományi szemszögből… (nem egyesével, hanem közösen/csoportosan).
 • Minden résztvevő további célirányos, megoldás-orientált és kiegészítő labor- és adott esetben célzott-személyre szabott táplálkozási és táplálékkiegészítő példákkal, javaslatokkal, valamint tapasztalatokkal távozik az este végére.
 • Vérkémiai eredmények elemzése/magyarázata.
 • Gyermektervezés és várandósság alatt mire ügyeljünk, ha kiegészítőket használunk, hiszen a jelenleg kapható multivitaminok helytelen étrend mellett akár ártalmasak (de min. teljesen hatástalanok) is lehetnek a hazai nők min. 40%-60%-ára?!
 • Jódpótlás pro és kontra a fogantatás és várandósság érdekében megelőzési céllal és például pajzsmirigy gyulladás esetén is (Hashimoto).

Ezt mondják korábbi résztvevőink

„7 év sikertelen próbálkozás után jutottunk el a Táplálkozás-Beállítás csapatához, hogy az életmódunkat még inkább gyermek-baráttá tegyük és megoldjuk immunológiai problémáimat. Többek között Ákos útmutatásai alapján teljesen megváltoztattuk az addigi étkezési szokásainkat, újabb táplálékkiegészítőket kezdtünk szedni. A változások látványosak voltak a közérzetünkben, orvosi leleteinkben, de a végső bizonyosság, hogy jó úton járunk, az volt, hogy 2017. telének elején megfogantak, majd 2018. nyarán megszülettek ikerlányaink.” – V. Petra.


„Amiért én a leghálásabb vagyok a Táplálkozás-Beállítás csapatának, az a kislányom, aki már 3 éves! Az orvosok nem nagyon bíztattak semmi jóval. A helyes táplálkozás, és megfelelő tápl.kiegészítőknek köszönhetően ez mégis sikerült!! A Carmenta programmal kezdtem, de azóta már több más előadáson is részt vettem online. Illetve szoktam ajánlani másoknak is, akik nyitottak az egészséges életmódra! És Ildikónak hála imádok már fermentálni is. Annyira jó, hogy van ez a csapat, és ennyit lehet tanulni Tőletek! További sok sikert! – G. Enikő


„Egy meddőségi központban a konzultációnk során az orvos azt mondta, hogy 1% esélyünk van, hogy természetesen ez sikerülhessen. Ezért is próbáltam megkeresni minden természetes utat, hogy mégis hátha van más lehetőségünk is. És hát szerencsére ez igazolódott is a segítségetekkel! 🙂 Tudtam, hogy a legfontosabb az lenne, hogy a táplálkozásommal kezdjek el komolyabban foglalkozni. Mindig is próbáltam “egészségesen” étkezni, de ez a rendszer a korábbiakhoz nem volt hasonlítható. Az első konzultációhoz képest 3 hónapon belül ki is derült, hogy a babánk megfogant. 🙂 Nagyon nagy volt az örömünk. Ezután próbáltam továbbra is figyelni az étkezésemre. Ákostól is kaptam pár tanácsot, hogy mire figyeljek majd oda ebben az időszakban. Most már egészen közel vagyunk a születés pillanatához, és kijelenthetem, hogy nekem segítség volt végig az étkezésemben az útmutatás. Korábban a cukor eredményem nem volt jó, de most a 24. hetes terheléses cukrom is jó értéket mutatott. 🙂 És szerencsére kilóban is nagyon jól állok így a 9. hónapban is, meg is dicsér mindig az orvosom. Tehát SZERETNÉM MEGKÖSZÖNNI, hogy ez a rendszer van, és nagyon örülök, hogy megtaláltalak Titeket!” – G. Enikő

Előadó(k)

Bartha Ákos
Bartha Ákos

alapító tulajdonos – szakmai vezető
az élelmiszertudományok doktor-jelöltje,
élelmiszerbiológus, táplálkozáskutató,
vezető funkcionális táplálkozási és hormonegyensúly szakértő

Várunk szeretettel!

Az egyik legfontosabb témaspecifikus Fórumestünk, 11 éves tapasztalattal.

Regisztráció és jegyvásárlás

Regisztráció és jegyvásárlás

Időpont
2023.03.27 17:45-21:00
Helyszín
Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központ - Budapest, Tűzoltó u. 37-43. Hevesy György terem - valamint LIVE-ONLINE streaming közvetítéssel is követhető az esemény!
Helyszíni részvétel

Előre kinyomtatott és online is biztosított dokumentumokkal, illetve szokásos extra ajándék anyagokkal a helyszíni résztvevőknek!

Férőhely (max)
60
Ár/fő
9000 Ft
Live-online közvetítés

A közvetítési linket pár órával a rendezvény kezdete előtt e-mailben küldjük ki a résztvevőknek!
Utólag nem megtekinthető!

Férőhely (max)
150
Ár/fő
9900 Ft

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!