Hidrogén-kilégzési teszt

A H2, avagy hidrogén kilégzési teszt egy speciális vizsgálat, amely speciális műszerrel felszerelt centrumokban végezhető el. A teszt több betegség és érzékenység kimutatására is alkalmas a vizsgálat során alkalmazott tesztanyagtól függően. A hidrogén kilégzési vizsgálat minden esetben fájdalommentes, lévén beavatkozással nem járó, azaz non-invazív vizsgálat.

 


H2 kilégzési teszt fruktózzal

A fruktózzal végzett h2 kilégzési teszt során a fruktózintolerancia, avagy gyümölcscukor-intolerancia mutatható ki. Ha gyümölcsfogyasztást követően rendszeres, kellemetlen tüneteket – görcsös hasi fájdalmat, hányingert, hányást, haspuffadást vagy hasmenést – tapasztalunk, akkor érdemes utánajárni annak, hogy panaszainkat nem fruktózintolerancia okozza-e.


H2 kilégzési teszt laktózzal

A laktózzal végzett h2 kilégzési teszt a laktózintolerancia, avagy tejcukor-érzékenység kimutatására alkalmas. Laktózt – azaz tejcukrot – elsősorban a tejek és tejtermékek tartalmaznak, de számos más élelmiszerben is előfordulhat. Ezt a vizsgálatot akkor érdemes elvégeztetni, ha a tejtermékek fogyasztását követően kellemetlen hasi tüneteket tapasztalunk (hasfájás, haspuffadás, bélgörcsök…).


H2 kilégzési teszt laktulózzal

A laktulózzal végzett h2 kilégzési teszt segítségével a a vékonybélben kórosan elszaporodott baktériumok – azaz a kontaminált vékonybél szindróma – állapítható meg indirekt módon.


Szolgáltatásunkra időpont foglalása
csak keddi napokon lehetséges 7:00-11.00 óráig!

Helyszín: AvaloMedica Egészségközpont, 1134 Budapest, Taksony utca 9. (belső udvaron a bal oldali sarkon lévő irodahelyiség)

 

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!

KIÚT A HORMONÁLIS EGYENSÚLYTALANSÁGOKBÓL!December 13. 17:30 HORMONÁLIS FÓRUMEST

Előadó: Bartha Ákos táplálkozás-kutató

Találd meg a hormonális egyensúlyt a táplálkozás segítségével! Hormonális egyensúlytalanságok kezelése természetes módon.

  • Tévhitek, buktatók és a valóban működő, hatékony természetes megoldások.
  • Tünetek és laborvizsgálati eredmények egyéni értelmezése/magyarázata.
  • Inzulinrezisztencia (IR) komplexen és más nézőpontokból is megközelítve.
  • stb.

Segítünk felfedni és megmagyarázni, hogy mi zajlik a szervezetben, hogy megtaláld az egyensúlyt.