Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2023.12.08.
Étrend-kiegészítő Szeminárium – Egyensúlyban a hatóanyagokkal
Carmenta program™ – Várandósság fórumest
Freyagena KIDS Mix
Freyagena KIDS Mix termékajánló
Sütőtökös snidlinges sushi
Egyik személyes kedvenc… (Laurien)
Burgonya és IR étrend
Inzulinrezisztenciában eléggé rossz híre van a burgonyának a magasabb glikémiás indexe miatt…
Egy személyes jellegű írás…
…Vaspál Melinda kolléganőnktől…
A kísérletben alkalmazott több tápanyagos formula (mint egy teljes értékű étrend) magában foglalta a gyomor-bél rendszer hasznos baktériumait (pl. lactobacillusok), aminosavakat, esszenciális zsírsavakat és foszfolipideket (pl. kolin), valamint vitaminokat és ásványi anyagokat is. Számos más étrendi kiegészítés eredményezett szignikáns javulást az ADHD tüneteiben, emellett ezen vizsgálatok során nem jelentkeztek kedvezőtlen hatások, és a kezelést jól tolerálták a gyermekek. Egyes adalékok („E-számok”) negatív hatásai (amire például a Feingold-diéta is épült) súlyosbíthatják az ADHD-s tüneteket. A túlzott cukorbevitel ugyancsak gyakran ok-okozati kapcsolatot mutat. Minden jel arra utal, hogy érdemes áttérni egy ételallergia- és egyéb, biomedikális vizsgálatokkal kiegészített magas tápanyagtartalmú, személyre szabott étrendre ebben az esetben is.
Mindenképpen pozitív fejlemény, hogy az orvostudomány is komolyan kezd foglalkozni az ADHD-s gyermekek helyes táplálkozásának kérdésével.
Forrás:
Harding et al: Altern Med Rev. 2003 Aug;8(3):319-30.
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!