Küldetésünk

Megteremtjük a hazai funkcionális egészségfejlesztés alapjait, hidat építve a hagyományos orvoslás és a tudományosan is alátámasztott kellően hatékony természetes módszerek között…

Az elmúlt években jó néhány országban nyílt alkalmam az élelmiszeripar és a táplálkozástudomány több területén tevékenykedni, mely élmények alapvetően meghatározták jelenlegi ismereteimet. Hosszú évek óta átfogóan foglalkozom az élelmiszerek és a táplálkozás kaotikus és bonyolult témakörével. Megszerzett tapasztalataimra és tanulmányaimra alapozva kutatom, értékelem és hasonlítom össze a jelentősebb életmód programokat, „diétákat” és terápiás célú étrendeket. Sokat ezek közül saját magamon is kipróbáltam…

Idővel az vált küldetésemmé, hogy utat mutassak a kialakult káoszban és személyre szabottan adjam át azokat az alapelveket, amelyek kivezetnek a táplálkozási „tanácsok” és egymással versengő rendszerek útvesztőjéből. A küldetés a hitelességen és az őszinteségen nyugszik, valamint az értékteremtés és a valódi ismeretátadás a cél.

Táplálkozás-Beállítás névre keresztelt módszerünk az egyéni sajátosságok figyelembe vételével kialakított, személyre szabott étrend, ahol egy különlegesen felépített ismeretanyag segítségével egy életre szóló tudást és eszköztárat nyújtunk át az egészségük iránt elkötelezetteknek. „Rávilágítunk az apró, de fontos különbségekre és arra, hogy milyen lépések vezetnek el Téged a szervezeted igényeinek megfelelő, egészséges táplálkozáshoz….” Avagy hogyan tudod felépíteni személyes étrendedet… amely aztán megvalósítható a mindennapokban.

Táplálkozás-Beállítás

Táplálkozás-Beállítás névre keresztelt módszerünk az egyéni sajátosságok figyelembe vételével kialakított, személyre szabott étrend, ahol egy különlegesen felépített ismeretanyag segítségével egy életre szóló tudást és eszköztárat nyújtunk át az egészségük iránt elkötelezetteknek.

Kutatás-fejlesztés

Társainkkal nem egy elvet képviselünk, hanem az egészséget! Ahogy azt az egyén megkívánja, azaz túl az általános és felületes tanácsokon, élelmiszerbiológiai és funkcionális jellegű megközelítéseinket és funkcionális jellegű megközelítéseinket és komoly tapasztalatainkat is figyelembe véve. Mert mindenkire érvényes “mintaétrend” nem létezik, ellenben vannak alapelvek, amiket érdemes megfogadni.

Funkcionális egészségfejlesztés

A funkcionális egészségfejlesztés alapjai az egészségügyi kihívások méky ok-okozati kezelésében gyökereznek, ennek megfelelően egy átfogó és megoldásorientált megközelítésről beszélünk, melyben tanácsadó és gyógyulni-vágyó együttműködésben és személyre szabott módszerekkel dolgoznak.

Módszerünk

Rávilágítunk az apró, de fontos különbségekre és arra, hogy milyen lépések vezetnek el a szervezet igényeinek megfelelő, egészséges táplálkozáshoz, avagy hogyan lehet felépíteni egy személyes étrendet, amely aztán megvalósítható a mindennapokban.

Keress minket és találj kiutat a táplálkozási tanácsok útvesztőiből.

Vizsgálati. A tüneteket kiváltó EGÉSZSÉGÜGYI KIHÍVÁSOK valódi okait tárjuk fel, ami minden esetben mélyebb és tartósabb eredmények teremt. Itt gyakran hívunk segítségül laborvizsgálatokat vagy egyéb diagnosztikai módszereket.

Holisztikus. Az emberi szervezetet, mint egy összefüggő és EGYENSÚLYRA TÖREKVŐ egészt kezeljük, valamint figyelembe vesszük annak fontosságát, hogy összetett kapcsolatok állnak fenn a szervek és szervrendszerek között. Az egész szervezet egészsége és EGYENSÚLYA a legfontosabb számunkra.

Biztonságos. Enyhe vagy mellékhatás-mentes módszereket alkalmazunk, valamint támaszkodunk meglévő tapasztalatainkra és kikérjük a Táplálkozás-Beállítás körüli szövetség szakértőinek szakmai véleményét is.

Beteg-központú. Figyelmünk központjában a gyógyulni-vágyó áll, nem a betegség, és végképp nem a tünetek elfedése, gyors elnyomása. Kezeléseink és módszereink ennek megfelelően erősen individualizáltak és a beteg sajátosságait mindig figyelembe vesszük. Meghallgatjuk és értelmezzük a tünetek személyes leírását, nem támaszkodunk vakon a laborvizsgálatok és más eszközök eredményeire.

Részvételi. A gyógyulni-vágyóval együttműködünk, folyamatos oktatásban részesítjük és arra ösztönözzük, hogy játsszon aktív szerepet saját gyógyulási folyamatában. Joga van kérdezni és minden felvetése megbeszélésre kerül. Konzultációink és előadásink során arra törekszünk, hogy érthetően átadjunk minden fontos információt.

Átfogó. Egyesítjük a legjobb a modern és a hagyományos megoldásokat és folyamatosan hangsúlyozzuk az étrend és az életmód fontosságát.

Megelőző. Vizsgálataink és kezeléseink célja, hogy elősegítsék az optimális életfunkciók kialakulását és megtartását, illetve megelőzzük vagy adott esetben visszafordítsuk a betegségeket és ezáltal elérjük az életminőség javulását/belső egyensúly helyreállítását.

Bizonyíték-alapú. Figyelembe vesszük a legújabb kutatási eredményeket, illetve természetes módszereink is tudományosan bizonyított alapokon nyugszanak. Mindezek mellett folyamatos szakmai kapcsolatot ápolunk nemzetközileg elismert táplálkozási és orvostudományi szakértőkkel. Saját kutatások folytatunk a hozzánk kapcsolódó szakmai területeken, melyek eredményeit felhasználjuk.

Áteresztő bél szindróma
Béldiszbakteriózis
Ízületi gyulladás és fájdalom
Szklerózis multiplex
Allergiák
Aknék és pattanások
Pajzsmirigy problémák
Lisztérzékenység
Mellrák
Ekcéma
Colitis ulcerosa
Zsírmáj
Reumatoid arthritis
Epeproblémák
Krónikus fáradtság-szindróma
Mellékvese-kimerültség
Crohn-betegség
Irritábilis bélszindróma
Mellciszták
Vashiány és alacsony B12-vitaminszimt
II-es típusú cukorbetegség
Meddőség
Menstruációs fájdalmak
Migrén
Csontritkulás
PCO-szindróma
Endometriózis
Candida-túlszaporodás
Koleszterin-anyagcsere zavarai és magas triglicerid szint
Reflux (GERD)
Inzulin-rezisztencia
Depresszió
Különféle autoimmun betegségek
I-es típusú cukorbetegség
Magas vérnyomás

Mi a különbség egy mintaétrend és EGY SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÖZÖTT?

A legtöbb étrend (legyen az működőképes, divatos vagy celebekkel reklámozott) azt takarja, hogy az adott megközelítésnek meghatározott (gyakran dogmatikus) paraméterei vannak (mit, mikor, hányszor, kire hallgass, kik a felszentelt igehirdetők, stb). A hirdetőik szerint minden embernek ezt is kellene követnie, pontosan a meghatározott paraméterek szerint. A “felkent étrendhirdető főguruk” mindehhez mozgósítják is a megfelelő propagandákat. Ami engem ebben zavar (az ellentmondásokat, a vaskalaposságot és a megtévesztést leszámítva), hogy kevés hely marad az egyedi megoldásoknak, az igazán hatékony és személyre szabott módszereknek. És kevés hely marad a szakmai “kísérletezésnek” és szabad variációk kipróbálásának.

A TÁPLÁLKOZÁS-BEÁLLÍTÁS éppen ezért egy nyitottabb, rugalmasabb és személyre szabott megközelítés. Hogy hatékonyak és megoldás-orientáltak tudjunk maradni. Nyilván vannak alapelveink, amik felületes szemlélő számára hasonlíthatnak egyik vagy másik mintaétrendhez és természetesen követünk egy sor általános irányelvet is. De mindezek felett figyelembe vesszük az egyéni sajátosságokat és rugalmasan alakítjuk célirányos megoldásainak.

MONDOM AZONBAN A LEGFONTOSABB KÜLÖNBSÉGET EGY MINTAÉTREND ÉS EGY SZEMÉLYRE SZABHATÓ ÉTRENDI RENDSZER KÖZÖTT: ha követsz egy mintadiétát, akkor ez arra ösztönöz majd (és ebben segítenek is), hogy ne gondolkodj, ne kísérletezz és ne vedd figyelembe a különleges körülményeidet. Követsz egy sablont, ami azért kiváló a sablon kitalálójának, mert gondolkodás nélkül elhiszel, megveszel és beszedsz mindent, ami a sablonnak az elemét képezi (vagy mert üzlet van benne). Így is el lehet érni eredményeket (fogyás, gyógyulás, stb), de nem mindenkinél hasonló sikerrel… valamint komoly kihívások esetében mindez édes kevés lesz…

Nem vitatják néhány megközelítés helyességét! Viszont nem vagyunk annyira vakok és naivak sem, hogy ne vegyük észre az ellentmondásokat és az elrejtett buktatókat. Mi „csak” azt tudjuk, hogy minden ember egy biokémiai egyéniség, saját biológiai személyiséggel. Mi nem látunk ősellenségeket a makrobiotikában és a paleolit étrendben, hanem kiváló kiindulópontnak tekintjük őket. Kiindulópontoknak ahhoz, hogy aztán kiutakat mutassunk a táplálkozási tanácsok útvesztőjéből. Emellett a modern tudományokat nagyon jól lehet ötvözni a hagyományos megoldásokkal… Mindez lehetővé teszi számunkra, hogy megerősítsünk vagy éppen megcáfoljunk egy hipotézist vagy éppen egy mintaétrendet…

A fentiekből kifolyólag módszereink és az általunk alkalmazott megoldások TÚLMUTATNAK a paleolit étrenden vagy a “lúgosítás”-ként ismert különféle programokon (illetve jelentősen felülmúlják például a Metodic, vércsoport-diéta, makrobiotika, stb megközelítéseit), viszont ezen rendszerek ÖSSZES HASZNOS ÉS HATÉKONY tulajdonságát a megfelelő módon beépítettük és átfogóan alkalmazzuk is őket. Ott, ahol kell és úgy, ahogyan kell… egyéni sajátosságok mentén, személyre szabottan… MEGADVA A MEGOLDÁSOKAT A NAGYOBB KIHÍVÁSOKRA IS!

Egyéni konzultációra való bejelentkezéshez kérjük, hogy az alábbi gombra kattintva használja a bejelentkezési űrlapot!

Bejelentkezés táplálkozási konzultációra

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!