Alacsony FODMAP bélegészség online program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
Gyömbéres-kurkumás karfiolkrémleves
A csípős hideg időben nagyon jól esik egy forró leves…
Hogyan együnk jót bárhányévesen?
Hogy közben a testünk és a szemünk is örül…
Álmaim(d) vegyes salátája
Fehérjeforrásként én legfőképpen szárnyast/főtt tojást javasolnék hozzá…
A rendszertelen alvási mintázatok és a cukorbetegség közötti összefüggés
Egy 84 421 fő bevonásával és 7 éves követéssel zajlott vizsgálat megállapította, hogy…
Egyszerűen elkészíthető, szezonális alapanyagokból készült, tápanyagokban gazdag étel!
Ez a mondat több fontos szempontot kiemel, zöldségekből és gyümölcsökből évszakok szerint válogassunk elsőkörben, ez minden irányból nézve a legjobb döntés. A különböző belsőségek és a magyar halak talán a legelfeledettebb fehérje források közé tartoznak, pedig kiemelkedő a tápanyagtartalmuk és az áruk is kedvezőbb, mint a színhúsok vagy tengeri halak ára. Fontos, hogy nem a színhúsok vagy tengeri halak ellen szól a poszt, hanem a változatosságra való ösztönzés a cél (néha ilyet-néha olyat)!
A képen sült édesburgonya, pirított káposzta frissen őrölt borssal és kacsazsírban sült hagymás pecsenye kacsamáj, az egész megszórva friss kaporral.
Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sózzuk és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
A káposztát felkockázzuk vagy felszeleteljük, egy edényben kevés zsiradékon 15 percig, néha kevergetve megpirítjuk, közben sózzuk és borsozzuk (borsot a végén is őröltem rá frissen).
A kb. 500 g kacsamájat előkészítjük, hasonló méretű darabokra vágjuk, hogy egyszerre készüljön majd el. Egy edényben felolvasztunk 120 g kacsazsírt, hozzáadjuk a 2-3 darab szeletelt vöröshagymát és 3-4 percig dinszteljük. Ekkor hozzáadjuk a máj darabokat is (legyünk elővigyázatosak, mert sülés közben spriccelhet!). A máj egyik felét 3-4 percig, majd a másik felét is 3-4 percig pirítjuk a hagymás zsírban, a legvégén pedig megsózzuk az egészet és összekeverjük. A tetejére csipkedjünk a friss kaprot vagy akár bazsalikomot.
Még több egyszerűen elkészíthető, tápanyagokban gazdag receptért látogass el a webshopba, ahol kaphatóak a szakácskönyveink!
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!