Online IR-program

Kiút az inzulinrezisztenciából!

Időpont
2024.04.08- 05.19
Férőhelyek (max.)
50
Ár/fő
44700Ft-tól
Jelentkezés

A program célja

 

Kiút az inzulinrezisztenciából!

Ebben a félévben is elindítjuk IR-SPECIFIKUS, 6 hetes ONLINE programunkat.

 

6 hetes online inzulinrezisztencia program rengeteg tudásanyaggal, folyamatosan, otthon végezhető edzéstervvel, mintaétrenddel, könnyen és gyorsan elkészíthető, magas tápanyagtartalmú receptekkel, a program ideje alatt szoros szakmai támogatással és tele meglepetésekkel!

Kinek szól?

 

Ha itt vagy az oldalunkon, valószínűleg érintett vagy az inzulinrezisztenciában vagy érdekel ez az anyagcsere probléma. Esetleg PCOS-ed van. Lehet, hogy épp mostanában kaptad meg a diagnózist és még nem tudod merre indulj el, nem vagy biztos magadban, de az is elképzelhető, hogy már ismered a 160 g-os IR diéta klasszikus alapelveit, azonban mégsem hozta meg a várt eredményt, vagy nem érzed igazán a magadénak. Sőt, az is előfordulhat, hogy egyszerűen „csak” szeretnél naprakész, új tudásra szert tenni, kiegészíteni a meglévőt.

Oktatók, szakmai stáb

Bartha Ákos
Bartha Ákos

alapító tulajdonos – szakmai vezető
az élelmiszertudományok doktor-jelöltje,
élelmiszerbiológus, táplálkozáskutató,
vezető funkcionális táplálkozási és hormonegyensúly szakértő

Király Éva
Király Éva

Dietetikus, hormonegyensúly tanácsadó, funkcionális táplálkozási szakértő

Vaspál Melinda
Vaspál Melinda

Funkcionális táplálkozási szakreferens, személyi edző

Megszerezhető ismeretek

Mit tapasztalhatsz majd a program során??

Az elmúlt évek tapasztalatainak és eredményeinek tükrében megosztjuk veled protokolljainkat, alkalmazott módszereinket az Inzulinrzisztencia (IR) eredményes kezelése érdekében.


A programunk túlmutat a hagyományos 160 g-os étrend alapelvein!

Nálunk nem feltétlenül kell a kalóriákat és a gyors-lassú felszívódású szénhidrátokat (CH) (olyan szigorúan) számolnod, nem fogunk javasolni lisztből készült alapanyagokat vagy más acelluláris szénhidrátokat, de természetesen elmagyarázzuk ennek okát, s, hogy hogyan tudsz mégis elegendő szénhidrátot bevinni, jóllakni, elkerülni a falási rohamokat.

Elmondjuk, hogyan tudod tehermentesíteni a hasnyálmirigy inzulintermelő kapacitását, hogyan tudod elkerülni a túlzott inzulintermelést, kivédeni a vércukorszinted ingadozását.

Elmagyarázzuk, miért nem működik mindenkinek egyértelműen a 160 g-os diéta (vagy számos ennél is alacsonyabb szénhidrát-tartalmú (low carb) étrend, és hogy mi annak az oka, hogy egyazon alapanyag különbözőféleképpen egyes emberek vércukorszintjének emelkedésére (Glükotípusok).

Tesszük mindezt a Táplálkozás-Beállítás ™ szempontjainak és legújabb tudományos kutatási eredményeknek megfelelően.

Komplexen és másképpen közelítjük meg az IR témakörét. Az étkezési alapelveken túl, beszélünk a többi aspektusról is, a mozgás, a táplálékkiegészítők, a stresszkezelés, az alvás, a megfelelő bélflóra fontosságáról is, melyeknek elengedhetetlen szerepük van az inzulinrezisztencia eredményes kezelésében.

 

Részletes tematika

Miből áll pontosan a program?


#1

EDZÉSTERVEK ÉS TUDÁSANYAGOK

 

 

 

 

Összesen 12 (6 x 2) emailt küldünk számodra, melyek során fokozatosan, egymásra épülő módon adjuk át számodra a szükséges ismereteket annak érdekében, hogy pontosan megértsd mi zajlik a szervezetedben és hogy mit és milyen módon tehetsz a szervezeted egyensúlyának helyreállítása érdekében.

Minden héten, az első e-mailben megkapod a heti edzéstervedet, melyet rugalmasan, saját döntésed és időbeosztásod szerint végezhetsz el, heti 6x 30 percben vagy heti 3-4 x 60 percben.

Minden héten, a második emailben megkapod az aktuális, elméleti tudásanyagot, mely az IR komplex kezelésének fontos témaköreit dolgozza fel, sok értékes információval (videóanyagokkal, táblázatokkal, egyéb hasznos kiegészítő anyaggal együtt), túlmutatva a hagyományos alapelveken.

Tudásanyag tartalomjegyzék

 

#1 HÉT – Ismerd meg az inzulinrezisztenciát! IR fogalma, háttere, megközelítései

Ahhoz, hogy hatékonyan tudj gyógyulni, szükséges minél jobban megismerkedned azzal a kihívással, amivel szemben állsz. Ismerd hát meg az inzulinrezisztenciát! Az inzulinrezisztencia egy komplex egészségügyi kihívás, melynek leghatékonyabb kezelése a megfelelő étrend és mozgásforma következetes alkalmazása.

 

#2 HÉT – Az IR komplex kezelése – Az étrend

Miután már megismerted az inzulinrezisztencia elméleti hátterét, kialakulásának lehetséges okait, most azt szeretnénk megmutatni Neked, hogy melyek még azok a fontos területek, amelyek szerepet játszanak az IR komplex kezelésében.

 

#3 HÉT – Bélflóra megfelelő egyensúlya – A bélflóra

Ezen a héten a megfelelő bélflóra, az azt tápláló prebiotikumok (szelektív rostok) jelentőségéről írunk neked, mert ha ugyan elsőre nem is gondolnád, de bizony a bélflóra egyensúlytalanságának is lehet (részben) szerepe az inzulinrezisztencia kialakulásában.

 

#4 HÉT – Anyagcsere optimalizálás – A táplálékkiegészítők

Mostanra már tudod, hogy mennyire fontos az étkezés az inzulinrezisztencia kezelésében, hiszen már meg is tapasztaltad az első apró sikereket. Olvashattál az egészséges bélflóra jelentőségéről. Eljött az idő, hogy beszéljünk a táplálékkiegészítők fontosságáról, melyek remekül segítik törekvéseinket.

 

#5 HÉT – Szénhidrátok fogyasztásának időzítése

 

#6 HÉT – Stresszkezelés, alvás jelentősége

Legalább olyan fontos ez a téma, mint az étkezés és mozgás, úgyhogy semmiképp se kezeld elhanyagolhatóként!
A stressz és a rossz minőségű, kevés alvás bizony nagy hatással van a szénhidrát anyagcserére és a zsírpárnákra is negatív értelemben.

 


#2

Q&A WEBINÁRIUMOK

 

 

4 x 60 perc élő kérdezz-felelek szakértő tanácsadóinkkal, mely során a felmerülő kérdéseidet  közvetlenül felteheted nekünk.


#3

SZAKMAI TÁMOGATÁS

Folyamatosan fogjuk a kezed és végigvezetünk a programon, ha bármiben elbizonytalanodnál, akkor számíthatsz ránk!


#4

ZÁRT FACEBOOK-CSOPORT TAGSÁG

A program 6 hetében tagja lehetsz egy zárt Facebook csoportnak, melyben megoszthatod tapasztalataidat és felmerülő kérdéseidet a többiekkel és velünk.


#5

IR-RECEPTEK

 

 

Sok gyakorlati tanáccsal segítünk téged, számos ötletes, teljesértékű, a Táplálkozás-Beállítás™ alapelveit tükröző, könnyen elkészíthető receptet adunk a program során.

 


#6

GRÁTISZ! 7.500 Ft értékben

 

Inzulinrezisztencia előadás 2020.10.15.

 

INZULINREZISZTENCIA ELŐADÁS-VIDEÓ

A 6 hét alatt korlátlan alkalommal megnézheted legutóbbi inzulinrezisztencia előadásunk teljes videófelvételét.


#7

GRÁTISZ!

 

 

 

 

50% DUÓ SZAKÁCSKÖNYV KEDVEZMÉNY!

A program keretében 50%-os kedvezményt biztosítunk számodra szakácskönyveink árából (e-bookra és kötöttre egyaránt)

 


 

Programunkon eddig már

több, mint 600-an vettek részt!

Íme néhány visszajelzés korábbi résztvevőinktől : )

 

Sziasztok, hálás vagyok nektek, mindannyiótoknak ezért a hat hétért, a segitségért, a tanácsokért. Nehéznek véltem a kezdetekben (legfőképp a saját kitartásom miatt) ám kellemeset csalódtam. Könnyű, változatos, tápanyag dús étkezések, nincs éhezés és éheztetés, sem túllakottság érzet. Nagyon sokat segít az oldal, meg a videók is, sokszor vissza-vissza nézem, keresgélek és mindig tanulok valami újat belőlük, remélem még sokáig elérhető lesz.
Nagyon jól érzem magam!
Köszönöm szépen 🙏

Sziasztok! En nagyon imadom ezt az a programot! ❤ Hálás vagyok mindenért! Rengeteget próbálkoztam régebben, hogy mit/ mivel/mikor egyek, de nem tudtam egyedul rájönni hogy tudnék jobban lenni. Végre, sok év utan nem izzadok állandóan, jobban érzem magam, jobban alszom. Mióta elkezdődött ez a tanfolyam, azóta egyszer sem kellett délután aludnom (előtte legálabb heti kétszer, hogy túléljem a napokat)! Ahh, el se hiszem még!!😌 Már ezer eve nem tudom, milyen az, hogy jobban lenni! Az ételeket, amit ehetunk imádom. A könyvekhez is gratulálok, nagyon szépek, könnyen elkeszithetőek az ételek, finomak. Fogyni nem sikerult, mert nem tudok meg tornázni más probléma miatt, de hamarosan talán kezdhetem. Sajnálom, hogy vége a programnak, de pénteken a fórumestre jövök online, aztán meg hamarosan konzultációra, mert ez itt nem érhet meg véget! 😁 😍Nagyon köszönök mindent! Jó egészséget kívánok az egész csapatnak!

Sziasztok! Nekem nagyon sokat segített, hogy azonnali válaszokat kaptam a kérdéseimre, az ételképekkel nekem nagyon sokat segítettetek. Az arányok, mennyiség vonatkozásában. A csoport ereje itt is megmutatkozott, tagoktól is kaptam tanácsokat, beszerzési forrásokat. Köszönöm! 136 kilóból 7 kilót fogytam. : ) a videókat többször megnéztem és remélem még egy darabig megnézhetjük. Nekem szélesedett a latóköröm, sokat tanultam. Köszönöm! Antónia

Nem csak megismertették az irányelveket, hanem gyakorlati tanácsokat, felügyeletet is kaptunk. Életem legjobb életmóddal kapcsolatos befektetése volt. Ezúton is köszönöm szépen. Nagyon hálás vagyok a sok hasznos tanácsért és segítségért. 🙂 Andi

Rávilágított a táplálkozástudomány komplexitására és valóban segített a reform irányzatok között utat találni. Fogytam a 6 hét alatt 4,5 kg-ot és úgy érzem kezd a ciklusom is redeződni : ) Brigitta

A Facebook csoport nagyon hasznos volt, mások megosztott tányérjaiból is sokat tanultam. Webinárium az zseniális volt, direkt kérdések és komplex válaszok, akár visszautalás az eddigi információkra. Mindig kaptunk választ a kérdéseinkre. Az, hogy a videókat többször is vissza lehet nézni az nagyon sokat segít, mert rengeteg az információ benne. Valóban úgy éreztem fogják a kezem és segítenek. Zita

Mindennel elégedett voltam, nagyon hasznosak voltak a webináriumok. Tetszett, hogy a kutatási-hivatkozási anyagok linkjeit is megkaptuk a heti tudásanyagokban. Szilvia

Rendszerezett és logikusan felépített írásbeli anyagokat kaptam. Nagyon tetszett, hogy lehetett kérdezni és válaszokat kaptunk. Nekem személy szerint a szénhidrátok új felfogása (más helyekről származó infókhoz viszonyítva) amelyet részletesen és jól érthetően el is magyaráztátok. Az eddigi étkezésem majdnem teljes egészében megváltozik a jövőben, már el is kezdtem. Kisebb sikerek már vannak. Anikó

Nagyon örülök, hogy csatlakoztam a programhoz, nagyon sokat segített és lendített a gondolkodásomon. Végre bejutott a fejembe az üzenet, hogy ez nem diéta, hanem életmód életem hátralévő részére! A jó egészségi állapothoz pedig szükséges a gluténmentes, tejmentes, hozzáadott cukor és process food mentes táplálkozás, meg persze a mozgás. Végre sikerül könnyedén tartanom a diétát (március 6-a óta), még húsvétkor sem bűnöztem! Jóllakott és kiegyensúlyozott vagyok. Köszönöm Nektek! Zsaklin

Végre kaptam egy olyan étrendi ajánlást amitől nem vagyok állandóan éhes, éjszaka tudok aludni. Nagyon tetszett a program felépítése, rendkívül hasznosak voltak a webinárumok is. Elláttatok olyan tudással, amit máshol eddig még nem hallottam. Csak így tovább! Zsuzsa

Személyre szabott figyelmet kaptam és nagyon praktikus, a napi gyakorlatba jól átültethető tanácsokat kaptam, nagyon könnyen átalakítható lett a napi rutinom és sok egyéb f”függésem” letételében segített. Enikő

 

Jelentkezés

Előzetesen elvárt ismeretek

Mire lesz szükséged a tanfolyam során, hogyan és mivel készülj?

 

• Jelölj ki 1,5×2,5m–nyi területet az otthonodban, melyet bármikor könnyedén el tudsz különíteni a magad számára.
• Tarts nagytakarítást a kamrában/hűtőben: ajándékozd el vagy dobd ki a liszteket (igen, az IR kompatibilis liszteket is), napraforgó olajat (és minden más növényi olajat, ami nem olíva–, kókusz–, avokádó– vagy makadámdió olaj), margarinokat, lekvárokat, gyümölcsleveket (akkor is ha bio), joghurtokat, kefírt, tejet, üdítőket (az édesítőszereseket is), édességeket.

Részvételi feltételek

  • A program kezdete: 2024. április 8. hétfő
  • A program vége: 2024. május 19. vasárnap
  • Jelentkezési határidő: 2024. április 5.
  • A programra max. 50 főt tudunk fogadni.
  • A programot mindenki csak saját felelősségére végezheti! A program nem helyettesíti a szakorvosi diagnózist és útmutatást. Az ismeretek gyakorlati alkalmazása és értelmezése a résztvevők felelőssége.
  • Banki átutalással tudsz fizetni.
  • Megrendelésed után díjbekérőt állítunk ki a nevedre és elküldjük az utalási információkat.
  • Az utalás beérkezése után e-számlát állítunk ki számodra és megkapod a további tudnivalókat a program megkezdéséhez.
  • Adatvédelmi nyilatkozat és Tájékoztató

Részvételi díj

44.700 Ft/fő

Időpontok és helyszín

Helyszín
online program

Q&A WEBINÁRIUMOK időpontjai:

1. április 23. (kedd) 17:30 – Vaspál Melinda
2. április 29. (hétfő) 18:30  – Király Éva
3. május 7. (kedd) 17:30 – Vaspál Melinda
4. május 13. (hétfő) 18:30  – Bartha Ákos
(a webináriumok a zárt facebook csoportban később is visszanézhetőek lesznek)

Jelentkezés

Jelentkezési határidő: április 5.

Jelentkezés

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!