Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz

Átfogó, funkcionális szemléletű szakmai továbbképzés.

Időpont
2024.10.11- 12.14
Férőhelyek (max.)
40
Ár/fő
285750Ft-tól
Jelentkezés

A program célja


2024. október 11-én felnőttképzési nyilvántartási engedéllyel rendelkező, Tanúsítványt adó, célirányos továbbképzés indul Bartha Ákos szakmai vezetésével.

A továbbképzési program kiemelt célja, hogy megismertesse a Résztvevőkkel a modern táplálkozás- és élelmiszertudomány alapjait, fejlődését, alkalmazott irányvonalait és jövőbeni lehetőségeit; több tudományos szemszögből megközelítve, kiemelkedően elismert szakértők tolmácsolásában.

Célunk továbbá, hogy kapcsolódási pontokat mutassunk a meglévő, hagyományos ismeretek és speciális kiegészítő megközelítések között: például terápiás célú és funkcionális étrendek, valamint kapcsolódó laborvizsgálatok és táplálékkiegészítők vonatkozásában is.

A továbbképzéssel emellett célunk megerősíteni a hazai funkcionális egészségfejlesztés alapjait, hidat építve a hagyományos orvoslás és a tudományosan alátámasztott, természetes módszerek között.

Fontos plusz érték, hogy a mi kurzusainkon való részvétellel a nálunk tanulók számára szakmai támogató jelleggel a későbbiek során is egy olyan zárt szakmai csoportot tartunk fenn, ahol kérdezhetnek tőlünk és egymással is információt cserélhetnek.

Úgy véljük, hogy ez egy olyan egyedi minőség, amely jelentősen megnöveli a kurzusaink piaci értékét. Hiszen nem csak a képzés alatt biztosítunk egy hiteles és progresszív szemléletű szakmai bázist, hanem – egyébként egyedülálló módon – a későbbiek során is rendszeres továbbfejlődési lehetőséget kínálunk!

Kinek szól?

A továbbképzés elsődleges célcsoportja az egészségügy/táplálkozástudomány/élelmiszertudomány/sporttudomány/egészségügy (ezen belül természetgyógyászat)/gyógyszerészet valamely területén tevékenykedő szakemberek.


A szükséges alapismeretek megszerzésére vonatkozóan az oldal alján található GYIK-ben olvashat információkat, javaslatokat!


 

Oktatók, szakmai stáb

Bartha Ákos
Bartha Ákos

alapító tulajdonos – szakmai vezető
az élelmiszertudományok doktor-jelöltje,
élelmiszerbiológus, táplálkozáskutató,
vezető funkcionális táplálkozási és hormonegyensúly szakértő

Szabó Dániel
Szabó Dániel

Msc táplálkozástudományi szakember, funkcionális táplálkozási szakreferens, személyi edző, szakmai vezető/szakmai vezető helyettes

Dr. Varga Imre
Dr. Varga Imre

urológus, holisztikus orvos

Felépítés és témakörök

A továbbképzés két, egymásra épülő részből áll:

  1. Alkalmazott táplálkozási ismeretek
  2. Alkalmazott táplálkozás- és élelmiszertudományi szakismeretek
Jelentkezés

Megszerezhető ismeretek

  • A Résztvevők megszereznek olyan ismereteket, amelyekkel eligazodnak az alkalmazott táplálkozás- és élelmiszertudomány jelenlegi területein. Emellett képessé válnak a táplálkozástudomány szakmai fejlődésének és modern módszertanának megértésére: alkalmazott és funkcionális táplálkozási ajánlások témaköreiben.
  • A Résztvevők képessé válnak ezen tudományágak gyakorlati megközelítésére, funkcionális, biomedikális és bioidentikus módszereken keresztül, azaz a hagyományos megközelítéseken túl esettanulmányokból elsajátítják bizonyos egészségügyi történetek, étrendi kölcsönhatások különböző összefüggéseinek (élelmiszertudományi, genetikai, környezeti vagy életmódbeli tényezők) komplex aspektusait.
  • A Résztvevők elsajátítanak egy tudományos kutatásokon, eredményeken és dokumentált tapasztalatokon alapuló, új és egyéni-eredeti jellegű, az emberi táplálkozás élettani hatásaival kapcsolatos ismeretanyagot, valamint az ezen ismeretanyag átadásához szükséges kompetenciákat.

Részletes tematika

táplálkozástudományi képzésAz alkalmazott táplálkozástudomány története, fejlődése, modern gyakorlata és irányvonalai; Kapcsolódó egészségügyi ismeretek:

• Alapvetően kapcsolódó egészségügyi ismeretek (emésztőrendszer, hormonrendszer, idegrendszer, általános belgyógyászat)
• Jellemző táplálkozási szokások, mintaétrendek független összehasonlítása
• Evolúciós és antropológiai megközelítések ismertetése
• Kapcsolódó tudományok rövid áttekintése (élelmiszertudomány, gyógyszerészet, dietetika)

Az emberi táplálkozás élettani hatásaival kapcsolatos ismeretek; Táplálékkiegészítők és gyógynövények bizonyos hatóanyagai, valamint felhasználási területeik:
• Makro- és mikrotápanyagok (ásványi anyagok, vitaminok, nyomelemek) szerepe a táplálkozás-élettanban
• Élelmiszerbiológiai megközelítések
• Funkcionális (emésztési) diszfunkciók, zavarok és betegségek a táplálkozásban
• Ételallergiák tudományos háttere és a hypoallergén étrend
• Ételintoleranciák háttere és jelenleg kapcsolódó megközelítéseik
• Terápiás célú étrendek
• Alap-labor eredmények elemzése és kiértékelése/értelmezése táplálkozás-élettani szempontból
• A modern táplálkozástudomány ágainak kritikus és célzott megismerése, illetve kapcsolata bizonyos orvosi, illetve természetgyógyászati megközelítésekkel.

Esettanulmányok bemutatása funkcionális, biomedikális és bioidentikus módszereken keresztül; Táplálékkiegészítők és gyógynövények hatóanyagai, valamint célzott, megoldásorientált és táplálkozással összefüggő felhasználásuk:

• Táplálkozásmenedzsment
• Funkcionális étrendi felmérések, funkcionális egészségfejlesztés
• Bizonyos egészségügyi kihívásokhoz kapcsolódó funkcionális étrendi protokollok (emésztőrendszeri és hormonális egyensúlyok, metilációs folyamatok, stb.)
• Kiegészítő laborvizsgálatok kiértékelése és értelmezése (táplálkozás-élettani szempontból)
• Táplálékkiegészítők és gyógynövények kapcsolódó, komplex ismeretei
• Emésztőrendszer pre- és probiotikumai
• Speciális autoimmun betegségekre vonatkozó további eliminációs diéták
• Nutrigenomika és nutrigentika, a jövő táplálkozása
• Táplálkozás és szabadidősport: összefüggések, alkalmazott megközelítések
• Esettanulmányok elemzése, csoportos gyakorlatok
• Terápiás célú étrendek (azaz tudományosan bizonyított “gyógyétrendek”)
-időszakos böjt és időben korlátozott étkezés

 

Visszajelzések korábbi résztvevőinktől

 

„Nagyon szépen köszönöm azt a rengeteg tudást, szemléletet, amit kaptunk Tőletek. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy az orvosi egyetemet beszámítva sem tudok olyan tárgyat, képzést mondani, amit ennyire élveztem volna. Sajnos mi ilyen alkalmazható táplálkozástudományt az egyetemen nem tanultunk, biokémiai reakciókon keresztül kellett, hogy megértsük azt, hogy egy bevitt táplálék hogy működik, hogy bomlik le a szervezetünkben. A gyakorlati életben nem sokat tudunk vele kezdeni. Ezért rengeteg újdonságot tanultunk most.
..Nekem az a célom, hogy a “ vad” nyugati orvoslásba becsempésszem óvatosan a Tőletek tanultakat. Persze még rengeteget kell fejleszteni ezt az alapot. Kívánok Nektek sok sikert és sok-sok élményt a jövőben is, remélem, hogy lesz a tanfolyamnak folytatása, akkor én örömmel részt veszek. Mégegyszer köszönök mindent , 10+*pont az értékelés 😄”


„Egy rendkívül szerteágazó és koherens, valamint gyakorlatorientált ismeretanyagot kaptam tőletek. Pont, amit szerettem volna. És egy kis személyes sikerélmény, hogy a már több, mint 5 éve fájdalmas menstruációm lett fájdalommentes, ahogy elkezdtem alkalmazni a tanultakat. Úgyhogy újabb megerősítést nyert bennem a táplálkozástudomány fontossága. Nagyon köszönöm nektek, és igyekezni fogok méltóképpen közvetíteni a tudást. :)”


„Nagyon örülök és hálás vagyok, hogy lehetőségem volt bejutni erre a képzésre!!! Szinte hihetetlen, hogy pótlistáról az utolsó pillanatban összejött. Lehet, hogy ezek azok a véletlenek, amik nem is véletlenek. 🙂 Örülök, hogy részt vehettem ezen a képzésen. Sok új ismeretet és nézőpontot kaptam, valamint a meglévő ismereteimet is sikerült a képzés által rendszerbe foglalni. Biztos vagyok benne, hogy fogom tudni hasznosítani és sok embernek segíteni.”


„Én is szeretném megköszönni Nektek, hogy részt vehettem a képzésen! Hatalmas tudásra, teljesen új szemléletmódra tehettem szert általa, amit a személyes életemben és munkám során is kamatoztathatok!
Ákos profizmusa, hatalmas tudása, széles látóköre egyszerűen lenyűgöző! És nagyszerű, hogy az átadott ismeretanyag mind hiteles, tudományos megalapozottságú, kutatási eredményekkel alátámasztott.
Nagyon szerettem az órákra járni, hiányzik is, hogy végetért 😄 „

„Szeretném megköszönni nektek a kiváló szervezést, amelyet végig megtapasztalhattam a képzés ideje alatt. 
Nagyon jók voltak az előadások, az előadók ( különösen Imre és Ákos). A kóstolókról nem is beszélve… 
A szemlélet, melyet képviseltek, átjött és formálta a gondolkodásomat. 
Jó hangulatúak voltak az előadások és örültem, hogy interaktív volt szinte mindegyik, sok kérdésem talált válaszra. 
Összességében, úgy érzem, nagyon jó döntést hoztam, amikor belevágtam a képzésbe, új látásmóddal folytatom ezután a gyógyszerészi hivatásomat.  Örültem a sok konkrét hivatkozásnak, forrásanyagnak, az ajánlott szakirodalmaknak. „

Nekem a képzés a lehető legtöbbet nyújtotta abban a tekintetben, hogy bár régóta kutatom a táplálkozástudományt különböző aspektusból, most állt össze a rendszer egységes egésszé. Összekötötte a meglévő pontokat, kijavította az esetleges rossz irányokat és mindezt az összefüggések mélyreható megvilágításával tette.  Pontosan ezt vártam a képzéstől és meg is kaptam. 
Azért pedig külön köszönet, hogy ilyen komolyan veszitek a vizsgát! Ez nagy ritkaság manapság a felnőttképzéseken. Ezután tudhatjuk, hogy a tudásunk valóban a gyakorlatban is jól hasznosítható tudás.
Köszönjük szépen a Táplálkozás-Beállítás terén végzett úttörő munkátokat!”

A képzéssel kapcsolatban szeretnék visszajelzést adni és megköszönni Nektek mindent! ❤
Tudtam előre, hogy fantasztikus lesz, de minden várakozásomat felülmúlta a képzés. Óriási tudásanyagot kaptam, rengeteg újdonságot tanultam, ráadásul a legfrissebb, legmegbízhatóbb információkat. Egy olyan átfogó, alapos képzést kaptam, mellyel az eddigi, sok év alatt felszedett tudásom egyszerűen összeállt, rendszerben látom és értem az összefüggéseket, sokkal magabiztosabb lettem.  Munkában mások és saját magam egészségét is tudom segíteni. Ez volt a cél és maximálisan megkaptam. A képzés minden percét rendkívül értékesnek és különlegesnek éltem meg.  Sőt, magamat is értékesebbnek érzem ettől a tudástól.
Kedvességetek, Ákos nagyon barátságos, humoros és kedves személyisége pedig feltette a pontot az i-re. Hálásan köszönöm! 

Jelentkezés

Előzetesen elvárt ismeretek

Képző által készített előzetes tudásmérés által történik.

A tudásmérés értékelését a képző saját hatáskörben határozta meg és értékeli ki (előzetes vizsgateszt – tudásfelmérő).

Részvételi feltételek

Legalább középfokú iskolai végzettség ajánlott, valamint az előzetes tudásfelmérő sikeres teljesítése feltétel. Egészségügyi/táplálkozástudományi/élelmiszertudományi/sporttudományi alapismeretek erősen preferáltak, mivel a képzés NEM alapképzés!

A szükséges alapismeretek megszerzésére vonatkozóan lent a GYIK-ben olvashat információkat, javaslatokat.

Részvételi díj

Az első 10 előlegbefizető/előzetes tudásszintfelmérőt sikeresen teljesítők számára 10% kedvezménnyel!

TOVÁBBRA IS VÁLTOZATLAN ÁRON!

Teljes részvételi díj

+ írásbeli vizsga + tanúsítvány:


275.000 Ft +ÁFA

Az első 10 befizető számára 10% kedvezmény!

 

– előleg: 100.000 Ft+ ÁFA
Dietetikus szakirányok, Táplálkozástudományi mesterszakok, Orvostudományi szakok Hallgatóinak

(vagy 1 éven belül itt végzetteknek) kedvezményesen (max. 3 fő számára):


225.000 Ft +ÁFA

 

– előleg: 100.000 Ft +ÁFA
Kokavecz Katalin vagy Bartha Ákos által tartott

korábbi képzések végzett résztvevői számára (max. 3 fő számára) kedvezményesen:


225.000 Ft +ÁFA

 

– előleg: 100.000 Ft +ÁFA

Időpontok és helyszín

Helyszín
Egyeztetés alatt... várhatóan Budapest SOTE

A továbbképzés időtartama 7 nap: 10.00-18.00 óra között, összesen 48 óra (18+30 óra)

Képzési napok:

1. Alkalmazott táplálkozási ismeretek (18 óra):

2024. október 11. 14.00-18.00
2024. október 12. 10.00-18.00
2024. október 13. 10.00-16.00

2. Alkalmazott táplálkozás- és élelmiszertudományi
szakismeretek (30 óra):

2024. november 2-3. 10.00-18.00
2024. november 23-24. 10.00-18.00

Záróvizsga időpontok: 

2024. december 13. 15.00-20.00;
2024. december 14. 10.00-15.00

 

Oktatás helyszíne várhatóan:

SOTE / Semmelweis Egyetem – Elméleti Orvostudományi Központ – 1094 Budapest, Tűzoltó utca 37-47.

Felnőttképzést végző intézmény adatai:

Nutribalance Élelmiszertudományi és -fejlesztő Kft.

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/001737
Cégjegyzékszáma: 13-09-062199
Székhelye: 2170 Aszód, Kossuth Lajos utca 13.
Képviselője: Bartha Ákos ügyvezető

Ügyfélszolgálat: info@taplalkozasbeallitas.hu

Jelentkezés

Jelentkezési határidő
2024. október 1.

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képzés igen limitált létszámmal (maximum 40 fő) kerül megszervezésre. A várható túljelentkezés miatt a teljesítés sorrendje is számít a tényleges felvételt illetően! Az előleget a sikeres tesztkitöltést követően kiállított előlegszámla alapján 8 napon belül szükséges rendezni.

A képzés kötelező vizsgával zárul!

Fontos megjegyzés: a továbbképzésnek idő-, kompetencia-, szerzői jogi és kapacitáskorlátok miatt NEM része a Táplálkozás-Beállítás™ egyéni anyagcsere-profiljainak és ehhez kapcsolódó étrendi rendszerének ismertetése. A képzés ismeretanyaga ettől függetlenül is igen széleskörű, átfogó, hiánypótló és teljesen egyedi. A Táplálkozás-Beállítás™ az AvaloMedica cégcsoport védjegyeztetett szellemi tulajdona.

 

Felnőttképzési Tájékoztató (Felnőttképzési Szerződés) megtekintése

Felnőttképzési Adatkezelési Tájékoztató megtekintése

 

Képzéssel kapcsolatos kérdés esetén itt írjon nekünk:

Palágyi Adrienn

info@taplalkozasbeallitas.hu

Jelentkezés

GYIK


#1 A továbbképzés elvégzésével indítható-e táplálkozási tanácsadó vagy természetgyógyász vállalkozás?

Mi tanúsítványt nyújtó és engedélyezett szakmai továbbképzést biztosítunk, mely önmagában és szakirányú felsőfokú oklevél (okleveles táplálkozástudományi szakember, dietetikus, edző, természetgyógyász, gyógytornász, gyógyszerész stb.) nélkül nem alkalmas szigorú értelemben vett (pl. táplálkozási) tanácsadást végző vállalkozás indítására.

A hallgatóink túlnyomó többsége rendelkezik kapcsolódó egészségügyi területeken szerzett megfelelő végzettséggel. A továbbképzés elvégzéséhez ezek megléte nem bemeneti követelmény, ugyanakkor mi javasoljuk valamelyik végzettség meglétét ezek közül, hogy ha valaki kifejezetten pl. a FEOR szerinti táplálkozási tanácsadást, dietetikusi vagy természetgyógyászati tevékenységet kíván folytatni.

A mi személyes véleményünk és meglátásunk a professzionális szakmai képzések terén, hogy ha valakinek semmilyen előképzettsége nincs a nevezett területeken, akkor elsősorban a nevezett szakirányok valamelyikén egy felsőfokú szakmai alapképzettséget is fontos volna megszerezni pl. dietetikus, Msc táplálkozástudományi, humán kineziológia, gyógyszerész stb. felsőfokú képzések.

Egyéb vonatkozásban, min. középfokú végzettség meglétével és mintegy kiegészítő kompetenciaként azonban lehet alkalmazni a továbbképzésünkön tanultakat,
pl. egy biobolt tulajdonos vagy szakács esetében.

Összegezvén tehát: hivatalos és engedélyezett felnőttképző intézményként elsősorban továbbtanulni érdemes hozzánk jönni, azonban az már a tanulók felelőssége, hogy a való életben a jogszabályoknak megfelelő végzettséggel (előírt felsőfokú oklevéllel) rendelkezzenek a kifejezetten táplálkozási tanácsadást nyújtó vállalkozásukhoz és számlaképesek legyenek ebben a formában.


#2 Szükséges előképzettség/előismeretek megszerzése

Azoknak, akik egyáltalán nem rendelkeznek a megnevezett preferált területeken alapvégzettséggel, azoknak azt tudjuk javasolni, hogy egyrészt vegyenek részt 3-4 előadásunkon: ez ideális orientációt, felkészülést nyújt, valamint a hazai közegészségügyi viszonyok megismerése végett érdemes lehet elkezdeni/elvégezni 1-2 hivatalos természetgyógyász modult, ez megfelelő a mi továbbképzésünkhöz is.

A KÉPZÉS BETELT!

A REGISZTRÁCIÓS LAPON ELŐJELENTKEZÉST LEHET LEADNI A KÖVETKEZŐ KURZUSRA, MELY VÁRHATÓAN JÖVŐ ŐSSZEL INDUL.

Jelentkezési határidő

2023. november 15.
Jelentkezés

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!