Alacsony FODMAP bélegészség online program

Emésztőrendszeri panaszok megoldását kínáló 6 hetes online program.

Időpont
2024.01.22- 03.03
Férőhelyek (max.)
50
Ár/fő
44700Ft-tól
Jelentkezés

A program célja

BETELT A PROGRAM!

2024-ben is elindítjuk nagysikerű online bélegészség programunkat!

 

Az alacsony FODMAP-program célja, hogy elősegítsük az optimális emésztési funkciók kialakulását és megőrzését, illetve megelőzzük vagy adott esetben visszafordítsuk a kapcsolódó egészségügyi kihívásaidat és ezáltal elérjük az életminőséged komplex javulását.

 


 

Emésztőrendszeri panaszok megoldását kínáló 6 hetes online programunk során rengeteg tudásanyaggal, mintaétrenddel, könnyen és gyorsan elkészíthető, kiegyensúlyozott és magas tápanyagtartalmú recepttel, a program ideje alatt végig szoros szakmai szakértő támogatással és tele meglepetésekkel gazdagodsz majd!

 

 

Valamint még..

Egy 5000 Ft értékű Táplálkozás-Beállítás™ szakácskönyv e-book-al is megajándékozunk!

 

 

 

 

 


 

Kinek szól?

 

Kellemetlen emésztőrendszeri problémákkal küzdesz?


A puffadás miatt rendszeresen úgy néz ki a hasad, mintha nyolchónapos terhes lennél?


A kínos emésztőrendszeri panaszok megkeserítik a hétköznapjaidat és kihatnak akár a társas programjaidra, mert végig azon aggódsz mikor kell kiszaladni a mosdóba?


Esetleg IBS-t, Reflux-betegséget (GERD), kontaminált vékonybél-szindrómát (SIBO), bélgyulladást vagy hasonló gyomor-bélrendszeri működésbeli zavart (FGID, pl. funkcionális diszpepszia) diagnosztizáltak Nálad?


Vagy talán azokhoz az emberek tartozol, akik továbbra is keresik a megoldást az emésztési problémáira a sok sikertelen próbálkozás után?


Bármelyik kérdésre igen a válaszod, igyekszünk segíteni Neked e hatékony és komplex program keretén belül!

A Táplálkozás-Beállítás™ csapata évek óta, úttörő módon élén jár ennek a megközelítésnek a körültekintő, személyre szabott, funkcionális alkalmazásában.

 

Tekintsd meg Ákos rövid programbevezető videóját!

 

 


 

Bizonyára hallottál már az irritábilis bél szindrómáról (IBS)

vagy akár a funkcionális emésztőszervi diszfunkciók sokaságáról (FGID)..

 

Az IBS és a funkcionális diszpepszia („ideges gyomor”) a leggyakoribb orvosi diagnózis a szervi okokkal nem magyarázható emésztési tünetek esetén, mint például puffadás, túlzott gázképződés, fájdalmas görcsök, hasmenés vagy székrekedés; esetleg gyomorégés és teltségérzet.

Sokszor valóban nehéz meghatározni, hogy a gyomor-bélrendszerben jelentkező valamely tünet hátterében mi is állhat. Az igazság az, hogy nem minden kiváltó ok ismert. Pontos diagnózis ide vagy oda, senki sem szeretne a panaszoktól napi szinten szenvedni…  Azonban van egy jó hírünk: az online alacsony-FODMAP Programunkban az elmúlt évek tapasztalatainak és eredményeinek tükrében megosztjuk Veled tudásunkat, protokolljainkat, kidolgozott módszereinket az emésztőrendszeri panaszok eredményes megközelítése érdekében.

Oktatók, szakmai stáb

Bartha Ákos
Bartha Ákos

alapító tulajdonos – szakmai vezető
az élelmiszertudományok doktor-jelöltje,
élelmiszerbiológus, táplálkozáskutató,
vezető funkcionális táplálkozási és hormonegyensúly szakértő

Szabó Dániel
Szabó Dániel

Msc táplálkozástudományi szakember, funkcionális táplálkozási szakreferens, személyi edző, szakmai vezető/szakmai vezető helyettes

Tóth Vivien
Tóth Vivien

Biológus, MSC táplálkozástudományi szakember, funkcionális táplálkozási szakreferens

Spindler Eszter
Spindler Eszter

Dietetikus, funkcionális táplálkozási tanácsadó

Felépítés és témakörök

Miért az alacsony FODMAP-étrend jelentheti a megoldást számodra?

 

A FODMAP egy mozaikszó, szénhidrátok kezdőbetűinek összetétele. Ezek úgynevezett erjedő (fermentálódó) szénhidrátok, amelyek bizonyos esetekben bélpanaszokat okozhatnak az arra érzékenyek számára. Azok, akik nem jól tolerálják ezeket a szénhidrátokat, tulajdonképpen a bélben élő „rossz” baktériumokat táplálják velük, ami krónikus emésztési problémákat okoz.

Hosszú évek óta kerestük ezekre a panaszokra a hatékony segítséget.

Eleinte az SCD- (specific carbohydate diet-) elnevezésű étrend mentén indultunk el a megoldáskeresés rögös útján, majd a 2010-es évek legelején egy londoni konferencián egyeztettük szakmai érdeklődésünket és felmerülő kérdéseinket az alacsony FODMAP-étrenddel kapcsolatban a világ minden tájáról összegyűlt kollégák segítségével. Ez az étrend élelmiszerbiológiai szempontból előnyösebbnek tűnt, jobb eredményeket értünk el vele, emellett úgy láttuk, könnyebben összeállítható és jobban tartható diéta, mint az addig ismert alternatívák (melyeket különben ugyancsak nem vetettünk el). A SCD(iétáka)t – ugyan kisebb százalékban – a mai napig alkalmazzuk az online program során is, ismeretterjesztés jelleggel bemutatjuk őket is.

 

Ez az étrend és a hozzá kapcsolódó komplex módszerek olyan jól működnek, hogy négyből 3 esetben már mindössze 1-2 hét alatt is tapasztalható javulás! (F)

Forrás: http://medicalonline.hu/cikk/milyen_betegseg_eseten_segit_a_low_fodmap_dieta

 

 

 


Visszajelzések programunk és a FODMAP-étrend kapcsán

 

„A csoportos programot számomra rendkívül személyessé tette, hogy indulás előtt rákérdezett, milyen konkrét problémák miatt jelentkezem. Valamint azon kívül, hogy folyamatosan lehetett kérdezni a zárt csoportban, heti rendszerességgel volt élő kérdezz-felelek lehetőség. NAGYON tetszik a szigorúan meghúzott határ, ahogyan sikerül tartani a fókuszt a kitűzött témakörön. A felsoroltak szinte mindegyike az egész Táplálkozás Beállítás programjára igaz :)”

„Nagyon tetszett minden amit kaptam a programban. A program során kapott támogatás és ismeretek hasznos információk voltak. Hálásan köszönöm!”

„Világos iránymutatást kaptam, hogy milyen vitaminokat és kiegészítőket használjak, milyen étrendet kövessek, rengeteget javult a közérzetem és az egészségi állapotom (főleg SIBO és néhány Hashimoto-tünet). Köszönöm!”

 


A módszer további pozitívumai

 

 

nincsenek fájdalmas orvosi vizsgálatok.


nincsenek gyógyszerek vagy túlárazott, felesleges kiegészítők.


A saját otthonod nyugalmában és kényelmében tudod megtanulni és kitapasztalni, hogy hogyan győzheted le a kellemetlen emésztési panaszokat és hogyan tudod saját magad helyreállítani az emésztőrendszered egyensúlyát.


Teheted mindezt a Táplálkozás Beállítás ™ szempontjainak és legújabb tudományos kutatási eredményeknek megfelelően.


Mindez azt is jelenti, hogy nem állunk meg a felszívódási zavarok megközelítésénél, 4 pilléres módszerünk segítségével igyekszünk az emésztési zavarokra is hatni (felszívódási zavar + emésztési zavar = malasszimilációs szindróma).


Részletesen bemutatjuk az emésztőrendszeri panaszok megoldásaihoz kapcsolódó komplex étrendkiegészítési és fitoterápiás alternatívákat.

 

Jelentkezés

Megszerezhető ismeretek

Mit tapasztalhatsz a program során?

 

Az alacsony FODMAP-étrendre és az online programra ne úgy tekints, mint valamely „mintaétrendre”, hanem mint egy komplex és célirányos javaslatcsomagra az emésztőrendszeri problémák érintettsége esetén.

Mivel mindenkire érvényes megoldások nincsenek, a Táplálkozás-Beállítás™ alapja az egyéni sajátosságok figyelembevételével kialakított, személyre szabott megoldások. A program során rávilágítunk az apró, de fontos különbségekre és arra is, hogy milyen lépések vezetnek el minket a szervezet igényeinek megfelelő, „gyógyító”, azaz terápiás célú táplálkozáshoz.

Az alapelveken túl az egyensúlyra törekvő módszereink segítségével figyelembe vesszük a kapcsolódó egészségügyi kihívások ok okozati összefüggéseit, és ennek megfelelően érintünk egyéb témákat is. Az étkezési alapelveken túl, beszélünk a többi aspektusról is, például táplálékkiegészítőkről, a stresszkezelésről, a megfelelő gyomorműködés és bélflóra fontosságáról is, amelyeknek elengedhetetlen szerepük van az emésztőrendszeri panaszok eredményes kezelésében. A program során átadunk minden fontos információt, szemléltetjük az összefüggések rendszerét és rámutatunk a kapcsolódó megoldásokra is.

 

Az alacsony FODMAP-étrend

egy célirányos és személyes táplálkozásterápia része,

átmeneti eliminációs étrend.

Részletes tematika

Miből áll pontosan a program?


#1 – TUDÁSANYAGOK

Összesen 12 (6 x 2) emailt küldünk számodra, melyek során fokozatosan, egymásra épülő módon adjuk át számodra a szükséges ismereteket annak érdekében, hogy pontosan megértsd mi zajlik a szervezetedben és hogy mit és milyen módon tehetsz az emésztésed egyensúlyának helyreállítása érdekében.

 

Tudásanyag tartalomjegyzék

 

#1 HÉT – Az első lépések – Hogyan kezdd el az alacsony FODMAP-étrendet? – Alapfogalmak és Mintaétrend

Az első lépések megtételéhez szükséges információkat kapod meg, illetve azokat a fontos alapelveket és instrukciókat, melyek az online bélegészség program, illetve az azt követő időszak sikeréhez fognak hozzásegíteni.

 

#2 HÉT – Ételintoleranciák és az alacsony FODMAP étrend hatásai

  – Az alacsony fodmap-étrend szerepe NCGS-ben (nem cöliákiaspecifikus gluténérzékenység)

  – Fruktán intolerancia – Mik azok a fuktánok?

  – Fruktánok, NCGS, alacsony FODMAP -étrend

Mivel a fruktán is a FODMAP-ok közé sorolandó, ezért számos esetben az emésztési panaszok kiváltó okaként ez a szénhidrát is felelős (vagy sok esetben önmagában okozza a panaszokat). Ökölszabályainkon túl a fruktánbevitel tudatos mérséklése arany középút lehet az alacsony FODMAP-étrend és a megelőzési célú alapelveink között, ezért fontos téma ez számunkra.

 

#3 HÉT – Az édesszájúság és az egyoldalú étrend következményei

       – Az alacsony fodmap-étrend hatásai az irritábilis bél szindrómával küzdő páciensek életminőségére

 

#4 HÉT – FODMAP vs. SCD és ketogén étrendek

Ezen a héten egyéb terápiás étrendeket vizsgálunk, melyek szintén felmerülhetnek emésztőrendszeri diszfunkciók esetén, mint opcionális megoldókulcs.  Ezeket hasonlítjuk össze a program során is nagy sikerrel alkalmazott alacsony FODMAP-étrenddel.

 

#5 HÉT – Fitinsavak és lektinek

A héten egyrészt a fitinsavakról olvashatsz, melyek negatív hatást gyakorolnak bizonyos tápanyagok felszívódására. Más néven antitápanyagként is emlegetik őket. A fitinsavnak azonban vannak pozitív egészségügyi hatásai.
Hogy mik is azok a negatív és pozitív hatások, illetve egyáltalán mely élelmiszerekben találhatóak meg, arról itt olvashatsz.
Másrészt olvashatsz még a lektinekről, melyeknek különböző típusai vannak. Egyesek ártalmatlanok, mások, például a vesebabban találhatóak, nem megfelelő főzés esetén emésztőrendszeri panaszokat okozhatnak. A lektinek negatívan hathatnak az emésztőrendszeri érzékenységgel vagy gyomor-bélrendszeri panaszokra hajlamos emberekre.

      – Hogyan lehet a savas refluxtól megszabadulni természetes eszközök segítségével?

A stressz és emésztési zavarok kölcsönhatásait is taglaljuk, mélyebben a refluxxal (GERD) is foglalkozva.
Jelenleg a világon ez a leggyakoribb (gyógyszerekkel erősen kezelt) emésztési rendellenesség. De vajon a stresszkezelésen kívül milyen étrendi módosításokkal, illetve természetes gyógymódokkal lehet az állapotjavulást elősegíteni?

 

#6 HÉT – Viszcerális, azaz zsigeri hiperérzékenység

Az e heti tudásanyagok felkészítenek majd a program utáni életre, melyek segítségül fognak szolgálni a jövőben, illetve megmenthetnek a panaszaid kiújulásától.

Azoknál, akiknél valaha is (tartósan) fennálltak emésztőrendszeri panaszok, előfordulhat, hogy jobban monitorozzák a testüket. Minden egyes jelre fokozottabban figyelnek, melyeket a testük közvetít számukra. Azonban érdemes megkülönböztetni a kisebb, ártalmatlan rezdüléseket a valódi fájdalmaktól, mely pszicho-szomatizáció és csökkent fájdalomküszöb esetén igen nehézkessé válhat.

    – FODMAP-étrend visszavezetési- és az azt követő időszak

Részletesen megismerkedhetsz a FODMAP-étrend visszavezetési- és az azt követő időszakáról. A nehezén már túl vagy, de a nagyja még most következhet. Mostantól fogod megkezdeni az eddig elhagyott élelmiszerek esetleges tesztelését (kivéve Táplálkozás-Beállítás Taposóakna élelmiszerek), amiből egy személyre szabott étrendet fogsz majd kapni a folyamat végén.

Ajándék anyagként készültünk számodra egy rövid bél mikrobiom írással és ehhez kapcsolódóan egy élelmi rostok (prebiotikumok) anyaggal is.

Amennyiben a panaszaid a jövőben (akár időszakosan) visszatérnének, vagy a program alatt nem érezted a kívánt javulást bizonyos kihívások kapcsán, abban a bolygóideg diszfunkciója erőteljes szerepet játszhat.
A vagus nervus (X. agyideg), azaz a bolygóideg a szervezetünk működtetésében számos funkciót lát el, többek között az emésztőrendszeri traktus irányításában is részt vesz. A diszfunkció javításához különböző stimulációs módszerek állnak rendelkezésre, melyeket szintén megosztunk veled.

 


#2 – Q&A WEBINÁRIUMOK

4 x 60 perc élő kérdezz-felelek szakértő tanácsadóinkkal, mely során a felmerülő kérdéseidet  közvetlenül felteheted nekünk.


#3 – SZAKMAI TÁMOGATÁS

Folyamatosan, napról-napra fogjuk a kezed és végigvezetünk a programon. Mintha minden nap veled lenne egy táplálkozási szakértő 🙂


#4 – ZÁRT FACEBOOK-CSOPORT TAGSÁG

A program 6 hetében tagja lehetsz egy zárt Facebook csoportnak, melyben a szakmai segítség mellett megoszthatod tapasztalataidat és felmerülő kérdéseidet a többiekkel és velünk.


#5 – RECEPTEK

Sok gyakorlati tanáccsal segítünk téged, számos ötletes, teljesértékű, a Táplálkozás-Beállítás™ alapelveit tükröző, könnyen elkészíthető receptet adunk.


Emesztorendszeri-forumest-Bartha-Akossal-2.jpg#6 GRÁTISZ! 12.000 Ft értékben – EMÉSZTŐRENDSZERI FÓRUMEST VIDEÓ

 

A 6 hét alatt korlátlan alkalommal megnézheted legutóbbi Emésztőrendszeri fórumestünk teljes videófelvételét.


#7 GRÁTISZ! – 50% TRIO KÖNYV KEDVEZMÉNY

Mivel könyveinket – a FODMAP könyvet pedig kiemelten! – ajánlott forgatni, ezért a program keretében 50%-os kedvezményt biztosítunk számodra a TRIO könyvcsomagunkból


 

Jelentkezés

Előzetesen elvárt ismeretek

Fontos tudnod mielőtt belevágsz, hogy az étrendváltás komoly kihívás.

Programunkat ezért csak egészségtudatos és lelkiismeretes egyéneknek ajánljuk!

Részvételi feltételek

 

  • A program kezdete: 2024. január 22. hétfő
  • A program vége: 2024. március 3. vasárnap
  • Jelentkezési határidő: 2024. január 17.
  • Létszám: maximum 50 fő.
  • Megrendelésed után díjbekérőt állítunk ki a nevedre és elküldjük az utalási információkat.
  • Banki átutalással tudsz fizetni.
  • Az utalás beérkezése után e-számlát állítunk ki számodra és megkapod a további tudnivalókat a program megkezdéséhez. 
  • A programot mindenki csak saját felelősségére végezheti! A program nem helyettesíti a szakorvosi diagnózist és útmutatást. Az ismeretek gyakorlati alkalmazása és értelmezése a résztvevők felelőssége.

Részvételi díj

BETELT A PROGRAM!

44.700 Ft/fő (AAM)

Időpontok és helyszín

Helyszín
online program

Q&A WEBINÁRIUMOK időpontjai:

#1. február 6. (kedd) 18:30 – Tóth Vivien

#2. február 13. (kedd) 18:30 – Szabó Dániel

#3. február 20. (kedd) 18:30 – Spindler Eszter

#4. március 1. (péntek) 19:00 – Bartha Ákos

Jelentkezés

Jelentkezési határidő: 2024. január 17.

Jelentkezés

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!