Alacsony FODMAP bélegészség online program

Emésztőrendszeri panaszok megoldását kínáló 6 hetes online program.

Időpont
2022.11.07- 12.18
Férőhelyek (max.)
50
Ár/fő
44700Ft-tól
Jelentkezés

A program célja

Idén ősszel is elindítjuk nagysikerű online bélegészség programunkat!

 

Az alacsony FODMAP-program célja, hogy elősegítsük az optimális emésztési funkciók kialakulását és megőrzését, illetve megelőzzük vagy adott esetben visszafordítsuk a kapcsolódó egészségügyi kihívásaidat és ezáltal elérjük az életminőséged komplex javulását.

 


 

Emésztőrendszeri panaszok megoldását kínáló 6 hetes online programunk során rengeteg tudásanyaggal, mintaétrenddel, könnyen és gyorsan elkészíthető, kiegyensúlyozott és magas tápanyagtartalmú recepttel, a program ideje alatt végig szoros szakmai szakértő támogatással és tele meglepetésekkel gazdagodsz majd!

Kinek szól?

 

Kellemetlen emésztőrendszeri problémákkal küzdesz?


A puffadás miatt rendszeresen úgy néz ki a hasad, mintha nyolchónapos terhes lennél?


A kínos emésztőrendszeri panaszok megkeserítik a hétköznapjaidat és kihatnak akár a társas programjaidra, mert végig azon aggódsz mikor kell kiszaladni a mosdóba?


Esetleg IBS-t, Reflux-betegséget (GERD), kontaminált vékonybél-szindrómát (SIBO), bélgyulladást vagy hasonló gyomor-bélrendszeri működésbeli zavart (FGID, pl. funkcionális diszpepszia) diagnosztizáltak Nálad?


Vagy talán azokhoz az emberek tartozol, akik továbbra is keresik a megoldást az emésztési problémáira a sok sikertelen próbálkozás után?


Bármelyik kérdésre igen a válaszod, igyekszünk segíteni Neked e hatékony és komplex program keretén belül!

A Táplálkozás-Beállítás™ csapata évek óta, úttörő módon élén jár ennek a megközelítésnek a körültekintő, személyre szabott, funkcionális alkalmazásában.

 

Tekintsd meg Ákos rövid programbevezető videóját!

 

 


 

Bizonyára hallottál már az irritábilis bél szindrómáról (IBS)

vagy akár a funkcionális emésztőszervi diszfunkciók sokaságáról (FGID)..

 

Az IBS és a funkcionális diszpepszia (“ideges gyomor”) a leggyakoribb orvosi diagnózis a szervi okokkal nem magyarázható emésztési tünetek esetén, mint például puffadás, túlzott gázképződés, fájdalmas görcsök, hasmenés vagy székrekedés; esetleg gyomorégés és teltségérzet.

Sokszor valóban nehéz meghatározni, hogy a gyomor-bélrendszerben jelentkező valamely tünet hátterében mi is állhat. Az igazság az, hogy nem minden kiváltó ok ismert. Pontos diagnózis ide vagy oda, senki sem szeretne a panaszoktól napi szinten szenvedni…  Azonban van egy jó hírünk: az online alacsony-FODMAP Programunkban az elmúlt évek tapasztalatainak és eredményeinek tükrében megosztjuk Veled tudásunkat, protokolljainkat, kidolgozott módszereinket az emésztőrendszeri panaszok eredményes megközelítése érdekében.

Oktatók, szakmai stáb

Bartha Ákos
Bartha Ákos

alapító tulajdonos – szakmai vezető
az élelmiszertudományok doktor-jelöltje,
élelmiszerbiológus, táplálkozáskutató,
vezető funkcionális táplálkozási és hormonegyensúly szakértő

Szabó Dániel
Szabó Dániel

Msc táplálkozástudományi szakember, funkcionális táplálkozási szakreferens, személyi edző, szakmai vezető/szakmai vezető helyettes

Tóth Vivien
Tóth Vivien

Biológus, MSC táplálkozástudományi szakember, funkcionális táplálkozási szakreferens

Spindler Eszter
Spindler Eszter

Dietetikus, funkcionális táplálkozási tanácsadó

Felépítés és témakörök

Miért az alacsony FODMAP-étrend jelentheti a megoldást számodra?

 

A FODMAP egy mozaikszó, szénhidrátok kezdőbetűinek összetétele. Ezek úgynevezett erjedő (fermentálódó) szénhidrátok, amelyek bizonyos esetekben bélpanaszokat okozhatnak az arra érzékenyek számára. Azok, akik nem jól tolerálják ezeket a szénhidrátokat, tulajdonképpen a bélben élő “rossz” baktériumokat táplálják velük, ami krónikus emésztési problémákat okoz.

Hosszú évek óta kerestük ezekre a panaszokra a hatékony segítséget.

Eleinte az SCD- (specific carbohydate diet-) elnevezésű étrend mentén indultunk el a megoldáskeresés rögös útján, majd a 2010-es évek legelején egy londoni konferencián egyeztettük szakmai érdeklődésünket és felmerülő kérdéseinket az alacsony FODMAP-étrenddel kapcsolatban a világ minden tájáról összegyűlt kollégák segítségével. Ez az étrend élelmiszerbiológiai szempontból előnyösebbnek tűnt, jobb eredményeket értünk el vele, emellett úgy láttuk, könnyebben összeállítható és jobban tartható diéta, mint az addig ismert alternatívák (melyeket különben ugyancsak nem vetettünk el). A SCD(iétáka)t – ugyan kisebb százalékban – a mai napig alkalmazzuk az online program során is, ismeretterjesztés jelleggel bemutatjuk őket is.

 

Ez az étrend és a hozzá kapcsolódó komplex módszerek olyan jól működnek, hogy négyből 3 esetben már mindössze 1-2 hét alatt is tapasztalható javulás! (F)

Forrás: http://medicalonline.hu/cikk/milyen_betegseg_eseten_segit_a_low_fodmap_dieta

 

 

 


Visszajelzések programunk és a FODMAP-étrend kapcsán

 

“A csoportos programot számomra rendkívül személyessé tette, hogy indulás előtt rákérdezett, milyen konkrét problémák miatt jelentkezem. Valamint azon kívül, hogy folyamatosan lehetett kérdezni a zárt csoportban, heti rendszerességgel volt élő kérdezz-felelek lehetőség. NAGYON tetszik a szigorúan meghúzott határ, ahogyan sikerül tartani a fókuszt a kitűzött témakörön. A felsoroltak szinte mindegyike az egész Táplálkozás Beállítás programjára igaz :)”

“Nagyon tetszett minden amit kaptam a programban. A program során kapott támogatás és ismeretek hasznos információk voltak. Hálásan köszönöm!”

“Világos iránymutatást kaptam, hogy milyen vitaminokat és kiegészítőket használjak, milyen étrendet kövessek, rengeteget javult a közérzetem és az egészségi állapotom (főleg SIBO és néhány Hashimoto-tünet). Köszönöm!”

 


A módszer további pozitívumai

 

 

nincsenek fájdalmas orvosi vizsgálatok.


nincsenek gyógyszerek vagy túlárazott, felesleges kiegészítők.


A saját otthonod nyugalmában és kényelmében tudod megtanulni és kitapasztalni, hogy hogyan győzheted le a kellemetlen emésztési panaszokat és hogyan tudod saját magad helyreállítani az emésztőrendszered egyensúlyát.


Teheted mindezt a Táplálkozás Beállítás ™ szempontjainak és legújabb tudományos kutatási eredményeknek megfelelően.


Mindez azt is jelenti, hogy nem állunk meg a felszívódási zavarok megközelítésénél, 4 pilléres módszerünk segítségével igyekszünk az emésztési zavarokra is hatni (felszívódási zavar + emésztési zavar = malasszimilációs szindróma).


Részletesen bemutatjuk az emésztőrendszeri panaszok megoldásaihoz kapcsolódó komplex étrendkiegészítési és fitoterápiás alternatívákat.

 

Jelentkezés

Megszerezhető ismeretek

Mit tapasztalhatsz a program során?

 

Az alacsony FODMAP-étrendre és az online programra ne úgy tekints, mint valamely „mintaétrendre”, hanem mint egy komplex és célirányos javaslatcsomagra az emésztőrendszeri problémák érintettsége esetén.

Mivel mindenkire érvényes megoldások nincsenek, a Táplálkozás-Beállítás™ alapja az egyéni sajátosságok figyelembevételével kialakított, személyre szabott megoldások. A program során rávilágítunk az apró, de fontos különbségekre és arra is, hogy milyen lépések vezetnek el minket a szervezet igényeinek megfelelő, „gyógyító”, azaz terápiás célú táplálkozáshoz.

Az alapelveken túl az egyensúlyra törekvő módszereink segítségével figyelembe vesszük a kapcsolódó egészségügyi kihívások ok okozati összefüggéseit, és ennek megfelelően érintünk egyéb témákat is. Az étkezési alapelveken túl, beszélünk a többi aspektusról is, például táplálékkiegészítőkről, a stresszkezelésről, a megfelelő gyomorműködés és bélflóra fontosságáról is, amelyeknek elengedhetetlen szerepük van az emésztőrendszeri panaszok eredményes kezelésében. A program során átadunk minden fontos információt, szemléltetjük az összefüggések rendszerét és rámutatunk a kapcsolódó megoldásokra is.

 

Az alacsony FODMAP-étrend

egy célirányos és személyes táplálkozásterápia része,

átmeneti eliminációs étrend.

Részletes tematika

Miből áll pontosan a program?


#1 – TUDÁSANYAGOK

Összesen 12 (6 x 2) emailt küldünk számodra, melyek során fokozatosan, egymásra épülő módon adjuk át számodra a szükséges ismereteket annak érdekében, hogy pontosan megértsd mi zajlik a szervezetedben és hogy mit és milyen módon tehetsz az emésztésed egyensúlyának helyreállítása érdekében.


#2 – Q&A WEBINÁRIUMOK

4 x 60 perc élő kérdezz-felelek szakértő tanácsadóinkkal, mely során a felmerülő kérdéseidet  közvetlenül felteheted nekünk.


#3 – SZAKMAI TÁMOGATÁS

Folyamatosan, napról-napra fogjuk a kezed és végigvezetünk a programon. Mintha minden nap veled lenne egy táplálkozási szakértő 🙂


#4 – ZÁRT FACEBOOK-CSOPORT TAGSÁG

A program 6 hetében tagja lehetsz egy zárt Facebook csoportnak, melyben a szakmai segítség mellett megoszthatod tapasztalataidat és felmerülő kérdéseidet a többiekkel és velünk.


#5 – RECEPTEK

Sok gyakorlati tanáccsal segítünk téged, számos ötletes, teljesértékű, a Táplálkozás-Beállítás™ alapelveit tükröző, könnyen elkészíthető receptet adunk.


Emesztorendszeri-forumest-Bartha-Akossal-2.jpg#6 GRÁTISZ! 11.500 Ft értékben – EMÉSZTŐRENDSZERI FÓRUMEST VIDEÓ

 

A 6 hét alatt korlátlan alkalommal megnézheted legutóbbi Emésztőrendszeri fórumestünk teljes videófelvételét.


#7 GRÁTISZ! 6.245 Ft ÉRTÉKBEN – 50% TRIO KÖNYV KEDVEZMÉNY

Mivel könyveinket – a FODMAP könyvet pedig kiemelten! – ajánlott forgatni, ezért a program keretében 50%-os kedvezményt biztosítunk számodra a TRIO könyvcsomagunkból


 

Jelentkezés

Előzetesen elvárt ismeretek

Fontos tudnod mielőtt belevágsz, hogy az étrendváltás komoly kihívás.

Programunkat ezért csak egészségtudatos és lelkiismeretes egyéneknek ajánljuk!

Részvételi feltételek

 

  • A program kezdete: 2022. november 7. hétfő
  • A program vége: 2022. december 18. vasárnap
  • Jelentkezési határidő: 2022. november 4.
  • Létszám: maximum 50 fő.
  • Megrendelésed után díjbekérőt állítunk ki a nevedre és elküldjük az utalási információkat.
  • Banki átutalással tudsz fizetni.
  • Az utalás beérkezése után e-számlát állítunk ki számodra és megkapod a további tudnivalókat a program megkezdéséhez. 
  • A programot mindenki csak saját felelősségére végezheti! A program nem helyettesíti a szakorvosi diagnózist és útmutatást. Az ismeretek gyakorlati alkalmazása és értelmezése a résztvevők felelőssége.

Részvételi díj

44.700 Ft/fő

Időpontok és helyszín

Helyszín
online program

Q&A WEBINÁRIUMOK időpontjai:

#1. november 22. (kedd) 18:30 – Tóth Vivien

#2. november 29. (kedd) 18:30 – Szabó Dániel

#3. december 6. (kedd) 18:30 – Spindler Eszter

#4. december 12. (hétfő) 18:30 – Bartha Ákos

Jelentkezés

Jelentkezési határidő: 2022. november 4.

Jelentkezés

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!