Témáink

2-es típusú cukorbetegség A-vitamin ADHD AGE Age Reader mérés AGE szint agyi funkciók agyi inzulinérzékenység agyöregedés AIP akne alacsony FODMAP-étrend alkoholfogyasztás allergia almaecet aloe vera alultápláltság alvás alváshiány alvási zavarok Alzheimer-kór AMH-szint anti-ageing antibiotikum antioxidánsok anyagcsere anyagcsere folyamatok anyagcsere-zavarok arabinogalaktán aranyér asztma autizmus autoimmunitás B-vitamin B12-vitamin B3-vitamin B6-vitamin B9-vitamin Bacillus coagulans banán bazsalikom bélbaktériumok bélflóra bélhormonok bélpanaszok bélrendszer belsőségek berberin BioSil BioSil® 60 db Kapszula – ch-OSA Advanced Collagen Generator BioSil® ch-OSA® BioSil® Cseppek – ch-OSA Advanced Collagen Generator BioSil® termékek biotin BocsiViki BER BER SLIM bőr bőrbetegségek Boswellex burgonya C-vitamin CA-125 cékla ciklus-kimaradás cink cirkadián ritmus CMP cöliakia Concorde podcast COVID-19 Crohn-betegség cukor cukorbetegség cukorfogyasztás cukormentes termékek D-chiro-inozitol D-vitamin D-vitamin hiány D3-vitamin daganat daganatos betegségek demencia depresszió diabétesz diéta diozmin diszbiózis divertikulitisz dopamin dopamin-szint Duhring-kór E-vitamin édesítőszerek ekcéma élelmi rostok élelmiszeripar élesztőérzékenység életmód életmódváltás elhízás ellagsav emésztési panaszok emésztőrendszer Emésztőrendszeri fórumest emésztőrendszeri panaszok endometriózis eper eritritol étcsokoládé ételallergia ételintolerancia étkezés étrend étrendi AGE-k étrendi protokoll étrendkiegészítők fahéj fehérje fehérjék felszívódási zavarok férfi meddőség fermentálás fermentált flavonoidok FODMAP étrend FODMAP-ok fogamzásgátló fogyókúra fokhagyma folát folsav Fórumest Freyagena Arabino-X-immunorost-komplex Freyagena Arktisz Jód Freyagena Balance Bartha DOPA Freyagena Balance Cellu LITE Freyagena Balance Femme INOSITOL+ Freyagena Balance Femme INOSITOL+ (D-chiro-inositol) Freyagena Balance Iqon Trace(M) – Nyomelemek Freyagena Balance Kálium Malát Freyagena Balance Probio TRI-Cink Freyagena Bartha Mg2+ Freyagena Cocos-Iso Freyagena Esopha C-vitamin Freyagena Iqon Trace(M) – Nyomelemek Freyagena KIDS Mix Freyagena Matcha tea Freyagena Matcha tea – CEREMONIAL Freyagena Microbe R-GUT Freyagena OptiMSM® Freyagena Prebio C-3.6 Freyagena Probio TRI-Cink Freyagena RepceLECITIN – Hipoallergén fruktánintolerancia fruktánok fruktóz fűszerek gasztrointesztinális rendellenességek gasztrokolikus reflex GERD glikémiás terhelés glükóz glutén gluténérzékenység gluténmentes gluténmentes diéta gluténmentes étrend golyva gombabetegségek Graves-Basedow-kór gyermekvállalás gyógyszer gyömbér gyomorégés gyulladás gyulladáscsökkentés gyulladásos bélbetegségek gyümölcsfogyasztás hagyma haj hajdina hajhullás halfogyasztás halolaj Hashimoto hasnyálmirigy HbA1c Helicobacter pylori hererák hialuronsav higany hiperaktivitás hiperlipidémia hiperprolaktinémia hipnoterápia hisztamin hollisztikus gyógyítás hormonális problémák hormonháztartás hormonok hormonrendszer hozzátáplálás HPA-tengely húsfogyasztás hüvelyi fertőzések IBD Iberogast IBS időszakos böjt II-es típusú cukorbetegség immunitás immunrendszer inozitol Instantimmunox Nutri-Kávé interjú inulin inzulin inzulinérzékenység inzulinrezisztencia inzulinrezisztencia tünetek IR IR étrend irritábilis bélszindróma izomalt ízületek izületi gyulladás ízületi gyulladás jód jódbevitel jódhiány K-vitamin K1-vitamin kalcium kálium káliumhiány kalóriacsökkentés kardiovaszkuláris betegségek kimchi koenzim Q10 kognitív képességek kókuszolaj koleszterin kolin kollagén koriander koronavírus kortizol-szint koszorúér-meszesedés köszvény kreatin króm krónikus izom-csontrendszeri fájdalom krumpli kumarin kvercetin L-teanin laktit lakto-fermentálás laktóz lecitin légúti fertőzések leptin leptinrezisztencia libidó likopin lisztérzékenység lisztmentes low carb étrend magas vérnyomás Magnézium magnézium-citrát magnézium-malát magnéziumhiány máj májbetegségek maltit mangán mannit mannitol matcha meddőség médiamegjelenés mediterrán étrend megelőzés melatonin mellrák menopauza menstruáció menstruációs fájdalmak mentális problémák metabolikus szindróma metabolitok metil-tetrahidrofolát migrén mikrobiom mikrotápanyag mintaétrend mitokondriális diszfunkció mitokondriumok MSM MTHFR multivitaminok NAFLD nem alkoholos zsírmáj nemzőképesség niacin növényi olajok nukleotidok Nutri-Kávé nyomelemek Omega 3-6-9 omega-3 omega-9 öregedés osztriga ösztrogén ösztrogén-dominancia ovuláció ovulációs zavar oxalátok pajzsmirigy pajzsmirigy alulműködés pajzsmirigy daganatok pajzsmirigy túlműködés pajzsmirigybetegség paleolit étrend Parkinson kór PCOS petefészek petefészekrák pikkelysömör PMS podcast policisztás petefészek szindróma polifenol poliol postpartum posztmenopauza prebiotikumok prediabétesz premenstruációs szindróma probiotikum probiotikumok progeszteron prolaktin puffadás Q10 quinoa rák rák megelőzés receptek reflux rendezvények repcelecitin rezisztens keményítő rezveratol rheuma riport rosacea rostfogyasztás rostok sáfrány Sclerosis Multiplex SIBO speciális étrendek sperma stressz súlyproblémák sütőtök szakácskönyvek szarkopénia szauna székrekedés szelén szelénpótlás szénhidrát szépségfehérjék szerotonon-szint szerves kén szexualitás szív szív- és érrendszeri panaszok szívbetegségek szója szorbit szülés utáni depresszió taurin teanin tejfogyasztás térdfájás terhesség termékajánló termékenység testmozgás testsúly csökkentés tesztoszteron tesztoszteronszint tojás tudatos táplálkozás túlsúly ultra-feldolgozott élelmiszerek ultrafeldolgozott cukor ultrafeldolgozott élelmiszerek útifűmag várandósság vas vásárlás vashiány vashiányos vérszegénység vaspótlás vastagbél-gyulladás vékonybél véralvadás vércukor vércukor-szint vérkeringés vérnyomás vérnyomásszint vérrög videok visszajelzések vitaminhiány vöröshúsok vörösvértestek xilit zöld tea zöldségfogyasztás zsírmáj zsírok
Még több +
Egy omega-3-ban gazdag ebéd
2021.09.17.

Egy omega-3-ban gazdag ebéd

Egy omega-3-ban gazdag ebédet választottam ma, mely azon felül, hogy maximálisan táplál, nagyon élvezetes is fogyasztani.   Az omega-3 zsírok halakban, egyéb tengeri ételekben, bizonyos dió- és olajos magfélékben, zöldségekben, illetve algákban található egészséges zsírok. Én friss lazaccal kértem, hozzá zöldségeket és wakamet (tengeri alga féle), mindezt jázmin rizs ágyon. Van egy kiváló összefoglaló írásunk […]

Prebiotikumok és probiotikumok

Prebiotikumok és probiotikumok

Prebiotikumok és probiotikumok: kell-e (érdemes-e) őket alkalmazni emésztési panaszokkal összefüggő táplálkozásterápiák során (pl. irritábilis bélszindrómában alacsony FODMAP-étrend követésekor)?   A prebiotikum olyan rostfajta, amely emésztetlenül halad át a gyomor-bél traktuson, és táplálja, stimulálja bizonyos vastagbélben lévő baktériumok növekedését és/vagy aktivitását. Bár minden prebiotikum „rostnak” minősül, nem minden rostnak van prebiotikus hatása. Bizonyos FODMAP-szénhidrátoknak prebiotikus hatásuk […]

Egy nagyon különleges alapanyagból készült ebéd

Egy nagyon különleges alapanyagból készült ebéd

Egy nagyon különleges alapanyagból készítettük el a mai ebédünket. Ez nem más, mint a rizottó rizsek abszolút Királynője, az Acquerello rizs . Delikáteszekben lehet kapni, pl. a Buono! nevű olasz delikáteszben a Teréz körúton. A gyönyörű rizottó rizseken túl, fantasztikus hosszan érlelt olasz sonkákat és sajtokat, kiváló olívaolajakat és balzsameceteket is találhattok kínálatukban. Teljesen hagyományos eljárással […]

Köztes étkezéshez ajánljuk

Köztes étkezéshez ajánljuk

Köztes étkezéshez ajánljuk (vagy akár edzés előtt/után) – alternatív példaként:   A sushi lehet avokádós, halas vagy éppen érlelt sonkás is (kár, hogy nem árulnak idehaza májpástétomosat is). Mindez lehetne egy „alga-rizs batyu”: https://taplalkozasbeallitas.hu/alga-rizs-batyu/   Mellé pár szem makadámdió. https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/4501387429911986

Élvezzük a gyors-hideg salátákat

Élvezzük a gyors-hideg salátákat

Míg tart a jó idő, élvezzük a gyors-hideg salátákat bármelyik főétkezéshez vagy köztes étkezéshez.   Saláta alapként endíviát használtam, mely nagy kedvencem kesernyés ízvilága miatt (nem mellékesen pedig gazdag folátban, foszforban, kálciumban és C vitaminban is). Került még bele avokádó, kecskesajt, áfonya és ribizli. Öntetként zöld pestot hígítottam citromlével és extraszűz olívaolajjal. Crudo (érlelt, nyers) […]

Az életmód fontossága – még mindig

Az életmód fontossága – még mindig

Az életmód fontossága – még mindig:   Egy nagyon friss osztrák tanulmány szerint a túlsúlyos általános iskolás gyermekek aránya az első koronavírus lezárások után is már majd’ 20 százalékkal nőtt. A Grazi Egyetem kutatócsoportja egyértelmű csökkenést talált a fizikai állóképességben is. Vajon ki fog, mikortól és hogyan fog javítani a gyermekek bizonyítottan leromlott fizikai állapotán? […]

Értekezés a COVID-19 kapcsán

Értekezés a COVID-19 kapcsán

Értekezés a COVID-19 kapcsán „Ez az elemzés bebizonyította, hogy a természetes immunitás hosszabb ideig tartó és erősebb védelmet nyújt a koronavírus (COVID-19) fertőzéssel szembe; mind a betegség kialakulása, mind pedig a kórházi kezelés ellen a delta variáns kapcsán” – mondták a kutatók. (F)   Nem ez az első és egyetlen kutatás, ami erre az eredményre […]

Alacsony FODMAP-étrend

Alacsony FODMAP-étrend

Alacsony FODMAP-étrend   FODMAP: egy angol mozaikszó, a következő szénhidrátok kezdőbetűiből létrejött rövidítés: Fermentable Oligo-, Di-, Monosaccharides And Polyols. Ennek magyar megfelelője: Fermentálódó Oligo-, Di- és Monoszacharidok, valamint Poliolok. Mindezek leegyszerűsítve úgynevezett erjedő szénhidrátok, amelyek bizonyos esetekben és különféle mennyiségekben fogyasztva bélpanaszokat okozhatnak az arra érzékenyek számára. Kiindulópontja a sokakat érintő, gyakran azonban figyelmen kívül […]

Mit jelentenek a Nutri-Funkcionális™ ételek?
2021.09.06.

Mit jelentenek a Nutri-Funkcionális™ ételek?

Mit jelentenek a Nutri-Funkcionális™ ételek?   A tápanyagok az ételeink azon összetevői, amelyek a szervezetbe jutva képesek hasznosulni és jellemzően nélkülözhetetlen szerepet játszanak az élet fenntartásában. A Nutri-Funkcionális™ ételekben természetesen jelenlévő, jól hasznosuló, emellett sok esetben különleges tápanyagok is vannak, amelyek nem csak segítenek megelőzni a tápanyaghiányt, hanem valóban táplálnak minket.   Több kutatás is […]

Krónikus bélgyulladásokkal kapcsolatos érdekességek

Krónikus bélgyulladásokkal kapcsolatos érdekességek

Krónikus bélgyulladások (IBD-k, pl. Crohn) és bizonyos érdekességek:     „A tudósok egyetértenek abban, hogy autoimmun betegségek egyre növekvő számáért az egészségügy javulása tehető felelőssé, ugyanis a ma gyermekei már nem találkoznak azokkal a fertőzésekkel, mint az évtizedekkel ezelőtt élők, emiatt az immunrendszer nincs annyira „edzésben”. Az 1990-es években Dr. Joel Weinstock (Iowai Egyetem, Tufts […]

Újra indul a sütőtök szezon!

Újra indul a sütőtök szezon!

Újra indul a sütőtök szezon!     Kakukkfüves, fokhagymás marharagu melyet az AlapléBár marha alapléjével felöntve főztem meg. Hozzá sült tök és Müller Ildi fermentált zöldsége (kapros tök, egyik személyes kedvencem – Laurien)   Az előadás szezon is hamarosan újra indul Nálunk, a szeptember 23-i Speciális emésztőrendszeri és kapcsolódó táplálkozástudományi Fórumest kerül először megrendezésre! Jegyek […]

Brownie, mint beépíthető élvezeti cikk

Brownie, mint beépíthető élvezeti cikk

A brownie letagadhatatlan „előnye”, hogy könnyen elkészíthetjük glutén-, tej- és akár hozzáadott cukormentes változatban; sőt, akár magasabb zsír- és alacsonyabb szénhidráttartalommal is. Visszahűtve fogyasztva tápióka- vagy rizsliszttel még egy kevés rezisztens keményítő is képződhet benne. (továbbra sem „fogyókúrás” vagy bélregeneráló étel, hanem élvezeti cikk).   További kompromisszumos édesség például a gesztenyepüré, a tápiókapuding, a „tejbe”rizs, a […]

A tojás hatása a jóllakottságra túlsúlyos és elhízott személyeknél

A tojás hatása a jóllakottságra túlsúlyos és elhízott személyeknél

A tojás hatása a jóllakottságra túlsúlyos és elhízott személyeknél     Célkitűzés: A cél annak a hipotézisnek a tesztelése, hogy a túlsúlyos és elhízott egyének körében a tojást tartalmazó reggeli, összehasonlítva egy egyenlő súlyú, izokalóriás, pékáru alapú reggelivel, nagyobb telítettséget idéz elő, csökkenti a sóvárgást, és csökkenti a későbbi rövid távú energiabevitelt (pl. a nassolást […]

Hétköznapi példa a probiotikus baktériumtörzsek bevitelére

Hétköznapi példa a probiotikus baktériumtörzsek bevitelére

A képen látható termékekben számos különleges (probiotikus, itt élőflóra) hatású baktériumtörzset találunk: ilyen például a Bacillus coagulans (emésztőrendszeri hatása régóta bizonyított), illetve sok esetben Saccharomyces Boulardii is.   A „Bacillus” törzsek (coagulans, megaterium, clausii, pumilus, stb.) jellemzően talajbaktériumok (HSO/SBO*), már a gyógyszeripar is felhasználja őket (mi lassan 10 éve foglalkozunk velük a Lactobacillusok mellett); sőt, […]

Hogyan válasszunk jól, jobban?
2021.08.22.

Hogyan válasszunk jól, jobban?

Például így: pirítós helyett tegyünk hűtött burgonyát a salátánkba (a visszahűtött keményítőtartalmú élelmiszerek -pl. rizs, burgonya, quinoa stb – lassabban szívódnak fel, mint melegen fogyasztva, a bennük lévő rezisztens keményítő (továbbiakban: RK) miatt. A RK mindemellett hasznos rostforrás a vastagbél lakói számára…azaz egy remek prebiotikum. ha lágy sajtot kívánnánk a salátára, válasszunk eredeti (azaz valódi […]

Az elfogyasztott élelmiszerek pszichére gyakorolt hatásai

Az elfogyasztott élelmiszerek pszichére gyakorolt hatásai

  A táplálkozási pszichiátria/pszichológia egy fejlődő terület, amely azt vizsgálja, hogy az általunk elfogyasztott ételek hogyan befolyásolják a mentális egészséget, a mikrobiomot vagy akár a bél-agy tengelyt. A depresszió megelőzése különösen fontos, mivel világszerte ez a leggyakoribb pszichés betegség a WHO felmérései alapján. A világ különböző pontjain végzett vizsgálatok megállapították, hogy a jobb minőségű étrend […]

Garnélás/csirkés-zöldséges quinoa rizottó

Garnélás/csirkés-zöldséges quinoa rizottó

Alapanyagok (4 adaghoz):   200 g quinoa 1-2 ek. kókuszzsír 1 csomag mirelit garnéla és/vagy 400 gramm csirkemell 1 db cukkini 6 fej csiperkegomba 2 db sárgarépa 80 g póréhagyma 60 g aszalt paradicsom 60 g olívabogyó Ízesítők: só, őrölt bors és zöldfűszerek (petrezselyem/ koriander, bazsalikom)     Elkészítés:   A pár órára beáztatott és […]

Ismerjük meg a quinoát
2021.08.03.

Ismerjük meg a quinoát

Ismerjük meg a quinoát (magyarosan kinoa) közelebbről!   A quinoa, vagy más néven rizsparéj a disznóparéjfélék családjába tartozó, egynyári, lágy szárú növény; úgynevezett álgabona, vagyis pszeudocereália. Az ehető növények közül közeli rokona a cékla, a spenót és az amaránt. Ehető magjaiért és leveleiért már az inkák is termesztették. Az Andokban, azaz Peru, Bolívia, Ecuador, Kolumbia […]

Egyszerű recept

Egyszerű recept

A tegnapi borongós időben egy mosolygós reggeli   Fűszeres édesburgonya, 2 főtt tojás és kevert saláta (római saláta, sárgarépa, savanyított lilahagyma). Egyszerűen beszerezhető alapanyagok, könnyen és gyorsan elkészíthető, nagyon finom és nem utolsósorban tápláló reggeli!   Néhány előadásunk korlátozott ideig kapható a webshopban. Ha esetleg élőben lemaradtál róla, most lehetőség van utólag megnézni. (A vásárlástól […]

Receptajánló

Receptajánló

  Sütőben sült bőrös lazac filé (vagy egyéb hal ízlés szerint) kurkumás rizzsel és szívsalátás zöldborsóval (rizi-bizi kicsit másképp).   Egy hőálló edénybe locsolunk egy kevés ghít vagy olívaolajat és teszünk bele néhány szál friss kakukkfüvet. A halat sózzuk és bőrös oldalával felfelé a hőálló edénybe tesszük. Egy 170 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc […]

A zöldebb banán előnyei

A zöldebb banán előnyei

Egyre többször találkozunk a boltok polcain zöldebb, éretlenebb „normál” banánnal is (azaz nem főzőbanánnal). https://taplalkozasbeallitas.hu/kulonbseg-banan-es…/     A nem érett (vagy nem túlérett) banán előnye, hogy több benne a teljes értékű keményítő és rezisztens keményítő (így kevesebb az egyszerű cukor és több a rost), azaz ideális (sőt, előnyös!) választás akár inzulinrezisztencia esetében is. https://taplalkozasbeallitas.hu/?s=rezisztens https://taplalkozasbeallitas.hu/…/inzulinrezisztencia…/

Az áfonya, mint szív- és érrendszeri kockázatcsökkentő

Az áfonya, mint szív- és érrendszeri kockázatcsökkentő

Az áfonya, mint szív- és érrendszeri kockázatcsökkentő (többek között):   Az áfonya erős polifenolokat tartalmaz, amelyek széles körű egészségügyi előnyöket nyújtanak (F). A kékáfonya polifenoljainak bevitele csökkentheti a kognitív hanyatlás (demencia) és a szívbetegségek kockázatát (F). Megállapították, hogy az áfonya segít megvédeni az artériák elzáródását és javítja a perifériás artériák működését. Az áfonya-polifenolok, beleértve az […]

Vacsora a szabad ég alatt

Vacsora a szabad ég alatt

Egy színhúsmentes vegetáriánus ™, de alacsonyabb szénhidráttartalmú ételsor:   Előétel: Házi csirkemájpástétom zöldséghasábokkal (első szakácskönyvünkben található családi receptünk alapján).   Főétel: Bőrös pisztráng filé rengeteg friss zöldfűszerrel, ghível (tisztított vajjal) és sóval-borssal párolva. Köret: fehérrépa és brokkoli püré + saláta. Recept: A fehérrépát meghámozom, vékony szeletekre vágom, kevés zsiradékon (pl. tisztított vajon vagy kacsazsíron) lassan, […]

Panziós reggeli babakézzel

Panziós reggeli babakézzel

    A panziók/szállodák terülj-terülj asztalkáinál könnyű elcsábulni. Tudjuk, hogy sokak számára rendszeresen a nyaraláson elbukik az addig tudatosan, ügyesen tartott étrend…és sok esetben véget is ér.   Hogyan maradjunk mègis tudatosak?   Vegyük elő a ~80-20%-os javaslatunkat: a tányérunk 80-90%-ban legyen “jó” választás és maximum 10- 20%-ban “csàbulás”. Ez egy rettentő egyszerű, mégis hasznos […]

Olivabogyó- egyszerű, de nagyszerű

Olivabogyó- egyszerű, de nagyszerű

Egyszerű, de nagyszerű. Se több, se kevesebb (olívabogyók). Természetesen magas omega-9 zsírsav-tartalommal, hozzáadott olajok vagy bármi egyéb nélkül. Akár „nassolás” gyanánt, inkább azonban saláták vagy egytálételek mellé. Gluténmentes mediterrán étrendhez ajánljuk (mérsékelt anyagcsere-profil. Egyensúlyi profilban a nyárias, melegebb hónapokban).  

Ügyfeleink véleménye a Táplálkozás Beállításról
2021.07.30.

Ügyfeleink véleménye a Táplálkozás Beállításról

Fontosnak tartjuk tudni, ezért rendszeresen ki is kérjük a nálunk járt ügyfeleink véleményét. Összegyűjtöttünk ezekből most néhányat! Nézzük mi a véleménye a Táplálkozás Beállításról azoknak, akik már részt vettek előadásainkon, fórumestjeinken vagy épp egyéni konzultáción:   N.László véleménye a Táplálkozás Beállításról: Az egyéni konzultáció után sikerült egyensúlyba hozni a táplálkozásomat a korábbi radikális paleó étrendből […]

N. László véleménye a Táplálkozás Beállításról

N. László véleménye a Táplálkozás Beállításról

Megkérdeztük ügyfeleinket, milyen véleménnyel és tapasztalatatokkal vannak a Táplálkozás Beállítás csapatáról.   László véleménye a Táplálkozás Beállításról: Az egyéni konzultáció után sikerült egyensúlyba hozni a táplálkozásomat a korábbi radikális paleó étrendből a megfelelő szénhidrátforrások és táplálékkiegészítők bevezetésével. Eddigi eredmény: mínusz 10 kg, plusz jó közérzet 😉  Bejelentkezni egyéni konzultációra itt lehetséges! 🙂 Facebook oldalunkon várjuk […]

R. Csilla véleménye

R. Csilla véleménye

Megszűnt a puffadásom (kivéve persze, ha félreeszem…), több energiám van, nem kómázom be evés után, szinte teljesen elmúltak az emésztési gondjaim (csak azért szinte, mert néha azért félreeszek:)). Nagyon bejönnek a GAL termékek, nem is emlékszem, mikor voltunk utoljára betegek, olyanok lettek a körmeim, mint másnak a műkörme, nulla narancsbőr, átalakult a testem (jobban nézek […]

Sz. Judit véleménye

Sz. Judit véleménye

Világos iránymutatást kaptam, hogy milyen vitaminokat és kiegészítőket használjak, milyen étrendet kövessek, rengeteget javult a közérzetem és az egészségi állapotom (főleg a SIBO és néhány Hashimoto tünet). Köszönöm!!!   

V. Adrienn véleménye

V. Adrienn véleménye

Már nem emlékszem pontosan, hol találtam Rátok, de nagyon jó, hogy így történt. PCOS, és PM problémák kapcsán több előadásotokon is részt vettem és számos kiváló terméket ismertem meg (Pl. Gal, Yiya), amiket azóta szedek is és mérhető javulás látszik a laboreredményeimen. 🙂     

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!