Egy nagyon különleges alapanyagból készült ebéd

Egy nagyon különleges alapanyagból készült ebéd
2021.09.17.
Egy nagyon különleges alapanyagból készítettük el a mai ebédünket. Ez nem más, mint a rizottó rizsek abszolút Királynője, az Acquerello rizs . Delikáteszekben lehet kapni, pl. a Buono! nevű olasz delikáteszben a Teréz körúton. A gyönyörű rizottó rizseken túl, fantasztikus hosszan érlelt olasz sonkákat és sajtokat, kiváló olívaolajakat és balzsameceteket is találhattok kínálatukban.
Teljesen hagyományos eljárással főztük a rizottót, a végén adtuk hozzá a fűszereket és a kockára vágott sült sütőtököt.
 
Így született meg ez a remek színhúsmentes vegetáriánus étel!
RECEPT : 
 
  • Egy apróra vágott vöröshagymát üvegesre párolunk 3 ek. olívaolaj + 1. ek vajon, majd hozzáadunk 1 gerezd finomra vágott fokhagymát és sózzuk.
  • Ezt követően szinte azonnal alaposan belekeverjük a rizst (250 grammot), hogy ne égjen meg a fokhagyma.
  • Amikor a rizs átforrósodott, felöntjük 1 dl fehérborral, megvárjuk míg elpárolog, majd egy merőkanál meleg csirke vagy marha alaplével. Az alaplevet egy külön lábosban kis lángon tartsuk melegen, mert ha mindig hideg alaplével öntjük fel a rizottót, lelassítjuk a főzési folyamatot és nem lesz olyan a végeredmény sem. Közepes lángon folyamatos kevergetés mellett addig főzzük a rizst, amíg felissza a folyadékot, majd egy újabb merőkanál alaplevet adunk hozzá. Így folytatjuk, amíg a rizs teljesen puha nem lesz. Összesen kb. 6-7 dl folyadék kell.
  • Ekkor lehúzzuk a tűzről, belekeverünk vékonyra szelt friss zsálya levelet, 1 csipet frissen reszelt bio citrom héjat, 2 ek. reszelt parmenzánt, egy csipet őrölt szerecsendiót és 1-2 ek. vajat. 
  • A végén pedig belekeverjük a sült sütőtököt is. Újhagymával és kaporral megszórva tálaljuk.
 
Első két szakácskönyvünk pedig továbbra is készleten, kötött könyv és e-könyv forátumban is! 
Örömteli főzést kívánunk!
Laurien és Lőrinc

https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/4501597556557640

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!