Élvezzük a gyors-hideg salátákat

Élvezzük a gyors-hideg salátákat
2021.09.17.
Míg tart a jó idő, élvezzük a gyors-hideg salátákat bármelyik főétkezéshez vagy köztes étkezéshez.
 
Saláta alapként endíviát használtam, mely nagy kedvencem kesernyés ízvilága miatt (nem mellékesen pedig gazdag folátban, foszforban, kálciumban és C vitaminban is). Került még bele avokádó, kecskesajt, áfonya és ribizli. Öntetként zöld pestot hígítottam citromlével és extraszűz olívaolajjal. Crudo (érlelt, nyers) sonkával és rizs”lepénnyel” fogyasztottam.
 
A rizs”lepény” így készül (lehet quinoa, hajdina is!): főtt rizshez keverek annyi felvert tojást, hogy egy hígabb, de nem folyós állagot kapjak és ezt sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, 180 fokon megsütöm. Ízlés szerint vékonyabban vagy vastagon terítsük el a tepsiben.
Hidegen is tökéletes…sőt kenegetni is lehet rá ezt-azt 🙂
 
A fenti étel gluténmentes mediterrán menü, elsősorban mérsékelt anyagcsere-profilhoz javasoljuk.
Táplálkozásterápia szempontjából pedig alacsony FODMAP-étrendbe is illeszthető, ha mértékét tartunk az avokádóval; illetve szigorú, paleolit szemléletű AIP, amennyiben a kecskesajtot és a pesto-t kihagyjuk.
 
 
Vaspál Melinda

https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/4495755163808546

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!