Receptajánló

Receptajánló
2021.08.03.
 
Sütőben sült bőrös lazac filé (vagy egyéb hal ízlés szerint) kurkumás rizzsel és szívsalátás zöldborsóval (rizi-bizi kicsit másképp).
 
  1. Egy hőálló edénybe locsolunk egy kevés ghít vagy olívaolajat és teszünk bele néhány szál friss kakukkfüvet. A halat sózzuk és bőrös oldalával felfelé a hőálló edénybe tesszük.
  2. Egy 170 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt elkészül.
  3. A rizst megfőzzük, a főzővízbe szórjuk bele az elején a 1/2 kk. őrölt kurkumát. Főzés közben csodás aranysárga lesz!
  4. Egy lábosban felmelegítünk egy kocka vajat (vagy 1 ek. ghít) hozzáadjuk a zsenge zöldborsót és a szeletelt salátát, pár percig fedő alatt pároljuk.
  5. Az elkészült rizzsel összekeverjük. Citrommal kínáljuk 🍋
– zöldborsó nélkül alacsony FODMAP-étrendnek megfelelő.
 
Szép hétvégét kívánunk! 🙂

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!