Témáink

2-es típusú cukorbetegség A-vitamin ADHD AGE Age Reader mérés AGE szint agyi funkciók agyi inzulinérzékenység agyöregedés AIP akne alacsony FODMAP-étrend alkoholfogyasztás allergia almaecet aloe vera alultápláltság alvás alváshiány alvási zavarok Alzheimer-kór AMH-szint anti-ageing antibiotikum antioxidánsok anyagcsere anyagcsere folyamatok anyagcsere-zavarok arabinogalaktán aranyér asztma autizmus autoimmunitás B-vitamin B12-vitamin B3-vitamin B6-vitamin B9-vitamin Bacillus coagulans banán bazsalikom bélbaktériumok bélflóra bélhormonok bélpanaszok bélrendszer belsőségek berberin BioSil BioSil® 60 db Kapszula – ch-OSA Advanced Collagen Generator BioSil® ch-OSA® BioSil® Cseppek – ch-OSA Advanced Collagen Generator BioSil® termékek biotin BocsiViki BER BER SLIM bőr bőrbetegségek Boswellex burgonya C-vitamin CA-125 cékla ciklus-kimaradás cink cirkadián ritmus CMP cöliakia Concorde podcast COVID-19 Crohn-betegség cukor cukorbetegség cukorfogyasztás cukormentes termékek D-chiro-inozitol D-vitamin D-vitamin hiány D3-vitamin daganat daganatos betegségek demencia depresszió diabétesz diéta diozmin diszbiózis divertikulitisz dopamin dopamin-szint Duhring-kór E-vitamin édesítőszerek ekcéma élelmi rostok élelmiszeripar élesztőérzékenység életmód életmódváltás elhízás ellagsav emésztési panaszok emésztőrendszer Emésztőrendszeri fórumest emésztőrendszeri panaszok endometriózis eper eritritol étcsokoládé ételallergia ételintolerancia étkezés étrend étrendi AGE-k étrendi protokoll étrendkiegészítők fahéj fehérje fehérjék felszívódási zavarok férfi meddőség fermentálás fermentált flavonoidok FODMAP étrend FODMAP-ok fogamzásgátló fogyókúra fokhagyma folát folsav Fórumest Freyagena Arabino-X-immunorost-komplex Freyagena Arktisz Jód Freyagena Balance Bartha DOPA Freyagena Balance Cellu LITE Freyagena Balance Femme INOSITOL+ Freyagena Balance Femme INOSITOL+ (D-chiro-inositol) Freyagena Balance Iqon Trace(M) – Nyomelemek Freyagena Balance Kálium Malát Freyagena Balance Probio TRI-Cink Freyagena Bartha Mg2+ Freyagena Cocos-Iso Freyagena Esopha C-vitamin Freyagena Iqon Trace(M) – Nyomelemek Freyagena KIDS Mix Freyagena Matcha tea Freyagena Matcha tea – CEREMONIAL Freyagena Microbe R-GUT Freyagena OptiMSM® Freyagena Prebio C-3.6 Freyagena Probio TRI-Cink Freyagena RepceLECITIN – Hipoallergén fruktánintolerancia fruktánok fruktóz fűszerek gasztrointesztinális rendellenességek gasztrokolikus reflex GERD glikémiás terhelés glükóz glutén gluténérzékenység gluténmentes gluténmentes diéta gluténmentes étrend golyva gombabetegségek Graves-Basedow-kór gyermekvállalás gyógyszer gyömbér gyomorégés gyulladás gyulladáscsökkentés gyulladásos bélbetegségek gyümölcsfogyasztás hagyma haj hajdina hajhullás halfogyasztás halolaj Hashimoto hasnyálmirigy HbA1c Helicobacter pylori hererák hialuronsav higany hiperaktivitás hiperlipidémia hiperprolaktinémia hipnoterápia hisztamin hollisztikus gyógyítás hormonális problémák hormonháztartás hormonok hormonrendszer hozzátáplálás HPA-tengely húsfogyasztás hüvelyi fertőzések IBD Iberogast IBS időszakos böjt II-es típusú cukorbetegség immunitás immunrendszer inozitol Instantimmunox Nutri-Kávé interjú inulin inzulin inzulinérzékenység inzulinrezisztencia inzulinrezisztencia tünetek IR IR étrend irritábilis bélszindróma izomalt ízületek izületi gyulladás ízületi gyulladás jód jódbevitel jódhiány K-vitamin K1-vitamin kalcium kálium káliumhiány kalóriacsökkentés kardiovaszkuláris betegségek kimchi koenzim Q10 kognitív képességek kókuszolaj koleszterin kolin kollagén koriander koronavírus kortizol-szint koszorúér-meszesedés köszvény kreatin króm krónikus izom-csontrendszeri fájdalom krumpli kumarin kvercetin L-teanin laktit lakto-fermentálás laktóz lecitin légúti fertőzések leptin leptinrezisztencia libidó likopin lisztérzékenység lisztmentes low carb étrend magas vérnyomás Magnézium magnézium-citrát magnézium-malát magnéziumhiány máj májbetegségek maltit mangán mannit mannitol matcha meddőség médiamegjelenés mediterrán étrend megelőzés melatonin mellrák menopauza menstruáció menstruációs fájdalmak mentális problémák metabolikus szindróma metabolitok metil-tetrahidrofolát migrén mikrobiom mikrotápanyag mintaétrend mitokondriális diszfunkció mitokondriumok MSM MTHFR multivitaminok NAFLD nem alkoholos zsírmáj nemzőképesség niacin növényi olajok nukleotidok Nutri-Kávé nyomelemek Omega 3-6-9 omega-3 omega-9 öregedés osztriga ösztrogén ösztrogén-dominancia ovuláció ovulációs zavar oxalátok pajzsmirigy pajzsmirigy alulműködés pajzsmirigy daganatok pajzsmirigy túlműködés pajzsmirigybetegség paleolit étrend Parkinson kór PCOS petefészek petefészekrák pikkelysömör PMS podcast policisztás petefészek szindróma polifenol poliol postpartum posztmenopauza prebiotikumok prediabétesz premenstruációs szindróma probiotikum probiotikumok progeszteron prolaktin puffadás Q10 quinoa rák rák megelőzés receptek reflux rendezvények repcelecitin rezisztens keményítő rezveratol rheuma riport rosacea rostfogyasztás rostok sáfrány Sclerosis Multiplex SIBO speciális étrendek sperma stressz súlyproblémák sütőtök szakácskönyvek szarkopénia szauna székrekedés szelén szelénpótlás szénhidrát szépségfehérjék szerotonon-szint szerves kén szexualitás szív szív- és érrendszeri panaszok szívbetegségek szója szorbit szülés utáni depresszió taurin teanin tejfogyasztás térdfájás terhesség termékajánló termékenység testmozgás testsúly csökkentés tesztoszteron tesztoszteronszint tojás tudatos táplálkozás túlsúly ultra-feldolgozott élelmiszerek ultrafeldolgozott cukor ultrafeldolgozott élelmiszerek útifűmag várandósság vas vásárlás vashiány vashiányos vérszegénység vaspótlás vastagbél-gyulladás vékonybél véralvadás vércukor vércukor-szint vérkeringés vérnyomás vérnyomásszint vérrög videok visszajelzések vitaminhiány vöröshúsok vörösvértestek xilit zöld tea zöldségfogyasztás zsírmáj zsírok
Még több +
A Freyagena Bio-Immunorost komplex egyik fő összetevőjéről
2019.08.04.

A Freyagena Bio-Immunorost komplex egyik fő összetevőjéről

A Freyagena Bio-Immunorost komplex egyik fő összetevőjéről…  A guargumi a guarbabból készült (Cyamopsis tetragonoloba) termék. A részlegesen hidrolizált guargumi egy vízben oldódó, szelektív, fermentábilis rost, amely ízletesebb, kiválóan oldódik és sokkal kevesebb mellékhatása van, mint az egész guarguminak. (Lewis 1992; Slavin 2003). Az előzetes kutatások azt mutatják, hogy a kiegészítőként fogyasztott részben hidrolizált guargumi segít […]

Nagyszerű tápanyagdús Nutri-Funkcionális™ menü
2019.07.31.

Nagyszerű tápanyagdús Nutri-Funkcionális™ menü

Mai is egy egyszerű, de nagyszerű tápanyagdús (Nutri-Funkcionális™) menüt készítettem vacsorára: Alaplében főtt rizs, lazac, kevert saláta (salátafélék, friss koriander, paradicsom, balzsamecet, só). Alaplevet sokszor használjuk főzéshez, hisz jótékony hatása mellett ízletesebb is lesz tőle az étel. Lazac kiváló omega_3 forrás, melynek gyulladáscsökkentő hatása is van. Lazac helyett magyar halat is lehet használni természetesen, ízlés […]

A Parkinson-kór (is) a belekben kezdődhet

A Parkinson-kór (is) a belekben kezdődhet

A Parkinson-kór (is) a belekben kezdődhet (a mi családjainkban is előfordult már): A „bél-agy-bélflóra”-tengely a bolygóidegen keresztül egyértelmű összefüggésben áll a Parkinson-kór kialakulásával (nervus vagus vagy X. agyideg). Ez az összefüggés krónikus depresszió és erős szorongás kapcsán is felmerült már, azonban az Aarhus Egyetem (és kórházának) kutatóinak sikerült bebizonyítaniuk, hogy a Parkinson-kór kapcsolódik a gyomor-bélrendszer […]

Az olívaolaj belsőleg hat

Az olívaolaj belsőleg hat

Úgy tűnik, hogy például az olívaolaj inkább belsőleg hat: Az egyszeresen telítetlen zsírsavak és a bőr fényöregedése Az egyszeresen telítetlen zsírsavakról már kimutatták, hogy csökkentik az oxidatív stresszt, az inzulinrezisztenciát és a kapcsolódó gyulladásos folyamatokat, és ezáltal akár védelmet nyújthatnak a bőr fényöregedésével szemben is. (Megjegyzés: fényöregedés azaz „photoageing” jelentése: az egész életen át tartó, […]

Az energia- és üdítőitalok károsak az egészségünkre

Az energia- és üdítőitalok károsak az egészségünkre

Véletlenül sem szeretnénk politizálni (tényleg NEM), de mivel a téma egy éppen zajló doktori értekezésünknek is része, így emellett azért nem mennénk el 1-2 szó nélkül (pusztán az egészségünk érdekében): https://index.hu/…/atadtak_a_hell_1_milliard_allami_tamog…/… Ezek az energia- és üdítőitalok a népegészségügyi adó (becenevén „chipsadó”) hatálya alá esnek (!), azaz azért „büntetjük” őket extra adótétellel, mert bizonyítottan károsak az […]

A mediterrán étrend már rövid távon is javíthatja a teljesítményt állóképességi sportnál

A mediterrán étrend már rövid távon is javíthatja a teljesítményt állóképességi sportnál

Egy kis érdekesség az alább hivatkozott kutatásból: Célkitűzés: Az egészséges táplálkozási szokások olyan összetevőket is tartalmaznak, amelyekről ismert, hogy javítják a teljesítményt az edzés során, ilyenek például az antioxidánsok és a nitrátok (zöld leveles zöldségekben). Az ilyen étrendek teljesítményfokozó (ergogén) hatásait azonban még nem értékelték. Feltételeztük, hogy a rövid távú mediterrán étrend jobb teljesítményt eredményez […]

Visszajelzés meggyógyult ügyfelünktől

Visszajelzés meggyógyult ügyfelünktől

Egy nagyon fontos része a munkánknak az, hogy konkrét és hasznos információval szolgálhassunk egy életmódváltás előtt. Nagyon fontos az a pillanat az Ügyfeleink gyógyulásához vezető útján, amikor megérti és elfogadja, hogy egy hosszútávon tartható és személyre szabott étrend beállítással tudjuk a leghatékonyabban támogatni az egészségünket. Köszönjük a visszajelzést  www.taplalkozasbeallitas.hu/contact  

Nutri-Funkcionális tápanyagdús vacsora

Nutri-Funkcionális tápanyagdús vacsora

Minden egyes étkezésnél örömmel tölt el, hogy tápláló ételt tehetek az asztalra. A mai vacsora is tápanyagdús (Nutri-Funkcionális) volt. Sütőben sült zöldségek: vöröshagyma, édesburgonya, burgonya, gomba, hozzá sült libamell, saláta, avokádó. A zöldségeket darabokra vágtam, sóztam, borsoztam, zsíradékkal megkentem (most tisztított vajat használtam), majd előmelegített sütőben 25-30 percig sütöttem. A libamellet előmelegített serpenyőben pár percig […]

Gyermekkori ételallergia
2019.07.21.

Gyermekkori ételallergia

Tanulmányok arra utalnak, hogy a gyermekkori (5 éves korig) ételallergiák és az ekcéma közötti kapcsolat 33-63% közé tehető. Ez természetesen nem feltétlenül jelenti azt, hogy ételallergia okozza az ekcémát, azonban ez az összefüggés igen erős. Leggyakoribb gyermekkori ételallergének: tehéntej-fehérje, tojástehérje, földimogyoró, szója, búzafélék, kesudió, szezámmag.Mi lenne, ha a 4 éves, ekcémás gyermekünk kapna egy ilyen […]

Egyszerű, könnyű nyári reggeli

Egyszerű, könnyű nyári reggeli

Rántotta, főzőbanán, nori lapok, saláta (kevert saláta, paradicsom, áfonya) amire került egy kis olívaolaj és balzsamecet. Az áfonya remekül passzolt a salátához, ráadásul a bogyós gyümölcsök polifenolokat (színanyagokat) tartalmaznak, melyek fogyasztása megvédheti szervezetünket egyes krónikus gyulladásoktól. Legyen minél színesebb a tányérunk!  Nem kell túlgondolni a menüt ahhoz, hogy tökéletes étellel indítsuk a napot. Szép napot […]

Táplálkozással és táplálékkiegésztőkkel az allergiák ellen, visszajelzés

Táplálkozással és táplálékkiegésztőkkel az allergiák ellen, visszajelzés

Táplálkozással és táplálékkiegésztőkkel az allergiák ellen! Régóta tapasztaljuk, hogy nagyon hatékonyan lehet csillapítani és megszüntetni az évek óta fennálló allergia és ekcéma okozta kellemetlen tüneteket. Köszönjük a visszajelzést! Az alábbi GYIK videónkban az ekcéma legfontosabb táplálkozástudományi összefüggéseiről van szó: 

Újabb visszajelzést kaptunk :)
2019.07.14.

Újabb visszajelzést kaptunk :)

Nagyon köszönjük a visszajelzést  Ha szeretnéd támogatni a gyógyulásod útját személyre szabott étrendi javaslatokkal, jelentkezz be hozzánk egy személyes konzultációra. Bejelentkezés egyéni konzultációra  

A magas fruktóz (azaz gyümölcscukor-) fogyasztásról

A magas fruktóz (azaz gyümölcscukor-) fogyasztásról

A magas fruktóz (azaz gyümölcscukor-) fogyasztás emelkedett húgysav-szintet okoz. Ez azért problémás, mert az embereknek nincs urikáz enzimjük, ami a húgysavat lebontja. A fruktózfogyasztás miatt így a húgysavkristályok felhalmozódnak az ízületekben, és intenzív fájdalmat okoznak – ez a betegség köszvény. A (genetikailag is) rossz fruktóz-anyagcseréjű emberek magasabb arányban szenvednek köszvénytől. A fruktóz (gyümölcscukor) a húgysav […]

Gyermekkori asztma

Gyermekkori asztma

A gyermekkori asztma világszerte a leggyakoribb légzési rendellenesség. Az ausztráliai La Trobe Egyetem kutatói egy hat hónapos kisérleti periódus során kiderítették, hogy amikor a gyerekek kétszer egy héten halat ettek, jelentős javulás állt be a légzésükben. Forrás:https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30378203 https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/2476497389067677

Az alacsony D-vitamin szint és a Hashimoto-thyreoiditis pajzsmirigy alulműködés kapcsolatának vizsgálata

Az alacsony D-vitamin szint és a Hashimoto-thyreoiditis pajzsmirigy alulműködés kapcsolatának vizsgálata

Célkitűzés: Az alacsony D-vitamin szint és az autoimmun pajzsmirigy-betegségek (AITD) közötti összefüggés, amely magában foglalja a Hashimoto pajzsmirigy-gyulladást (HT) és a Graves-betegséget (GD), ellentmondásos. A lent szemlézett kutatás célja a D-vitamin szint elégtelensége és az AITD, a HT és a GD közötti összefüggések vizsgálata volt. Módszer: a betegek a kórházat pajzsmirigy-kivizsgálás vagy a nyomon követés […]

Egy jótékony flavonoid: a heszperidin
2019.07.07.

Egy jótékony flavonoid: a heszperidin

A heszperidin a flavonoidok (színanyagok) családjába tartozik. A flavonoidok sok fajta növényben megtalálhatóak, különösen a különböző citrusfélék héjában. (Umeno 2016; Devi 2015). A heszperidin fogyasztása után, (egyéb metabolitokkal együtt) egy heszperetin nevű vegyület szabadul fel. Ezek a vegyületek erőteljes gyulladáscsökkentő, inzulinérzékenység javító és lipidcsökkentő aktivitást mutattak (Li 2017; Roohbakhsh 2014). Az állati és in vitro […]

Gluténmentes mediterrán vacsora

Gluténmentes mediterrán vacsora

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én nyáron minden nap tudnék tengeri herkentyűket enni… egy igazi tápanyagdús vacsorát készítettem: Wok zöldséges (brokkoli, répa, bébikukorica, vízi gesztenye, paszternák) kókusztejszínes tengeri herkentyűk, rizzsel és fermentált zöldséggel.   •a brokkoli indol-3-carbinolt tartalmaz, mely pozitív hatással van a női hormonok működésére •a tengeri herkentyűk természetes módon tartalmaznak jódot […]

Újabb visszajelzés

Újabb visszajelzés

Köszönjük szépen a visszajelzést További sok sikert kívánunk az egészséghez! Ha hasonló panaszokkal küzdesz, szakmai csapatunk szeretettel várnak.   Jelentkezni személyes konzultációra itt lehet: Bejelentkezés egyéni konzultációra

A magnézium kiegészítés formái

A magnézium kiegészítés formái

Egy vizsgálatban 3835 hölgy étrendjét vizsgálták magnézium-bevitel szempontjából. A legalacsonyabb magnéziumbevitelű nőkkel összehasonlítva a magasabb magnéziumbevitelű hölgyeknél a SZÉKREKEDÉS kockázata 30%-kal alacsonyabb volt. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy néhány magnéziumforma az emésztőrendszerben maradva enyhe ozmotikus hatást vált ki (vonzza a vizet, így elkerülhető a krónikus székrekedés) (Murakami 2007). Ilyen esetekben pótoljunk egy kevés […]

Gombás- Zelleres burgonyasaláta
2019.06.30.

Gombás- Zelleres burgonyasaláta

Rezisztens (emésztésnek ellenálló) keményítőkre, azaz szelektív rostokra fel: Hideg burgonyasaláta (a visszahűtés miatt alacsonyabb glikémiás terheléssel – és több rosttal) – tejföl helyett kókusztejjel vagy kókusztejföllel is készíthető.

Fogyasztásra ajánljuk

Fogyasztásra ajánljuk

Fagyasztott, natúr, szeletelt borjúmájat találtunk az egyik nagy bevásárlóközpontban. Megkóstoljuk  A borjúmáj tápanyagtartalma a teljesség igénye nélkül: vas, cink, réz, B12, B6, folát és rengeteg A-vitamin. No.1. Superfood

Újabb visszajelzés PCO kapcsán

Újabb visszajelzés PCO kapcsán

„Hétfőn voltam nőgyógyásznál, peteérés környéken kellett mennem, hogy megnézzük van-e. UH vizsgálat során kiderült, hogy a cisztáim felszívódtak és peteérésem is van.  tudom, hogy a laborom még nem 100%-os, de az irány mindenképpen jó. Ezúton is nagyon köszönöm a segítséged és a szakértelmed. Nagyon hálás vagyok Nektek. „– S. L. Köszönjük a visszajelzést és sok sikert kívánunk […]

Változás hatása a családok életében

Változás hatása a családok életében

Gyakran tapasztaljuk, hogy egy ember hatására, az egész család elkezd tudatosabban táplálkozni és vitaminokat szedni. Örülünk, hogy ajánlásaink pozitív hatással voltak az egész családra! Köszönjük a visszajelzést!

A gyömbér kedvező hatásai az elhízásra és a metabolikus szindrómára

A gyömbér kedvező hatásai az elhízásra és a metabolikus szindrómára

Az elmúlt években a metabolikus szindrómák, köztük a diabetes mellitus, a diszlipidémia (pl. magas triglicerid és alacsony HDL-koleszterin) és a szív- érrendszeri betegségek gyakori egészségügyi problémává váltak mind a fejlett, mind a fejlődő országokban. Az összegyűjtött adatok azt sugallják, hogy a hagyományos fűszernövények egyaránt hasznosak a metabolikus szindrómák megelőzésében és kezelésében is. A közönséges gyömbérről (Zingiber […]

Egy újabb reggeli alternatívát hoztunk Nektek

Egy újabb reggeli alternatívát hoztunk Nektek

‘Koronázási’ csirkesaláta (garam masala fűszer, őrölt kurkuma, só és házi majonéz összekeverve párolt, kockázott csirkével és egy kevés mazsolával), saláta, párolt brokkoli és fermentált zöldség. Világszerte, mint pl. a távol-keleti kultúrákban is, teljesen hétköznapi, hogy ugyanolyan ételeket fogyasztanak reggelire, mint ebédre vagy vacsorára. Húsokat, halakat, zöldségeket, rizzsel vagy rizstésztával, és gyakran forró leveseket szürcsölnek hozzá. […]

Mai tápanyagdús reggelink
2019.06.23.

Mai tápanyagdús reggelink

Főtt, magyar termesztésű jamgyökér, resztelt kacsamáj, fermentált zöldség. A jam remek szénhidrát-forrás (keményítő + rost), a máj rengeteg mikrotápanyagot tartalmaz, ezért is javasoljuk, hogy heti 2-4 alkalommal fogyasszatok májat, továbbá a fermentált zöldségben található jótékony baktériumok természetes módon támogatják emésztőrendszerünket. A lenti menü szigorú paleolit AIP protokollban is megfelelő, valamint alacsony FODMAP étrendben is kipróbálható. […]

Mai receptünk

Mai receptünk

Fokhagymás, citromos zöldfűszerekkel töltött aranydurbincs, párolt édesburgonyával és Müller Ildi fermentált zöldségeivel (isteni kimchi!). A töltelék: frissen vágott petrezselyem és kapor, zúzott fokhagyma, citromlé és só. Egy tuti tipp, hogy gyorsan elkészüljön az édesburgonya: vágjuk kis méretű darabokra és pároljuk lefedve egy kevés sós vízben vagy alaplében, így 15 perc alatt puha lesz. A durbincs […]

Remek interjú glutén kérdéskörben

Remek interjú glutén kérdéskörben

https://tenyek-tevhitek.hu/beszelgetes_a_gluten_kutatoval.h… „Megtiszteltetés, hogy Dr. Alessio Fasanót üdvözölhetjük a műsorban. Dr. Fasano a cöliákia és a gluténintolerancia világhírű, elismert kutatója. 2003-ban publikált egy úttörő vizsgálati eredményt, amely megállapította, hogy a cöliákia előfordulási gyakorisága az Egyesült Államokban közel százszorosa a korábban becsült számoknak: 1 a 133-ból. Dr. Fasano ugyanakkor annak a kutatócsoportnak is a vezetője volt, amelyik […]

Visszajelzés rólunk

Visszajelzés rólunk

Fontos számunkra, hogy egész csapatunk folyamatosan fejlődjön szakmailag, így rendszeresen kérjük ügyfeleinket, hogy jelezzenek nekünk vissza a tapasztalataikról, az előadásainkról, illetve a személyes konzultációikról. Ezeket a sorokat egy kedves ügyfelünktől kaptuk. Örülünk, hogy munkánkkal segíthettünk! 

Reggeli sushi szendvics
2019.06.16.

Reggeli sushi szendvics

Ezt a csodás reggelt sushi szendviccsel indítottuk. Az a jó, hogy sok különböző verziót tudunk belőle készíteni. Enyémbe került hűtött rizs, lazac, fermentált zöldség, de jól illik hozzá uborka (kovászos uborka akár), avokádó, répa is. (A két szélét egymásra hajtom, majd a közepét is rá.) Nálunk ez a szendvics alternatíva, imádjuk. Szép napot Nektek! www.taplalkozasbeallitas.hu/contact […]

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!