Étrend vizsgálat kutatás

posted in: Cikkek | 0

Egy vizsgálatban 3835 hölgy étrendjét vizsgálták magnézium-bevitel szempontjából. A legalacsonyabb magnéziumbevitelű nőkkel összehasonlítva a magasabb magnéziumbevitelű hölgyeknél a SZÉKREKEDÉS kockázata 30%-kal alacsonyabb volt. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy néhány magnéziumforma az emésztőrendszerben maradva enyhe ozmotikus hatást vált ki (vonzza a vizet, így elkerülhető a krónikus székrekedés) (Murakami 2007).

Ilyen esetekben pótoljunk egy kevés extra magnézium-citrát vagy -laktát port (kb. 1 gramm port, azaz 100-140 mg elemi magnéziumot szétosztva a nap folyamán) és figyeljük meg a hatást.

Forrás: Murakami K, Sasaki S, Okubo H, Takahashi Y, Hosoi Y, Itabashi M. Association between dietary fiber, water and magnesium intake and functional constipation among young Japanese women. European journal of clinical nutrition. May 2007;61(5):616-622.