Saláta főtt quinoával

Saláta főtt quinoával
2024.04.09.

Saláta főtt quinoával

A tavasz elérkeztével egyre színesebbek a piacok standjai, használjuk ki, hogy jönnek a bőségesebb hónapok és törekedjünk arra, hogy minél több szezonális, hazai terményt vásároljunk.

Az alábbi zöldségek és gyümölcsök ideje érkezett el, illetve érkezik még április vége/májusban (a teljesség igénye nélkül):

  • Brokkoli
  • Cékla
  • Csicsóka
  • Eper
  • Édeskömény
  • Egres
  • Fejes saláta
  • Karalábé
  • Kelkáposzta
  • Medvehagyma
  • Póréhagyma
  • Rebarbara
  • Retek
  • Ribizli
  • Sárgarépa
  • Spárga
  • Spenót
  • Újburgonya
  • Újhagyma
  • Vizitorma
  • Zöldborsó

A képen látható étel egy üde, tavaszi hangulatú tartalmas saláta főtt quinoával, hónapos retekkel, pirított cukkinivel, paradicsommal és kacsazsírban sült újhagymás csirkemájjal. A tetején saját magam által nevelgetett bio retek csíra (Laurien).

A quinoát megfőzzük kétszeres mennyiségű sós vízben. A cukkinit félkarikára vágjuk és egy kevés zsiradékon megpirítjuk sóval és borssal. A retket és a paradicsomot feldaraboljuk tetszés szerint. A tisztított csirkemájat bőséges kacsazsírban, 10-12 percig pirítjuk (én 500 g májhoz 100 g kacsazsírt adtam), és csak a legvégén adjuk hozzá a szeletelt újhagymát (4-5 szál mehet a fél kilóhoz). A maradék hőtől szépen megpuhul a hagyma és nagyon finom ízt ad a májnak, végül sózzuk is. A máj sülés közben spriccelhet, legyünk elővigyázatosak!

Mindent összekeverünk és jó étvággyal fogyasztjuk!

Még több egészséges receptért ajánljuk a nagy sikerű Táplálkozás-Beállítás Szakácskönyveket!

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!