Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
Előadás: Inzulinrezisztencia komplexen, de másképpen.
Természetes módszerek a magas prolaktinszint kezelésére
A prolaktin az agyalapi mirigyben termelődő hormon, amely…
A taurinbevitel összefüggésbe hozható a metabolikus szindróma alacsonyabb kockázatával
Metabolikus szindrómáról akkor beszélhetünk, ha valakinél…
Lágy tojás szardellával
Omega-3, jód, szelén, kalcium, lecitin, A-vitamin, cink és fehérjeforrás
A bőr autofluoreszcenciája
…és a koszorúér-meszesedés közötti összefüggés az általános populációban
Saláta főtt quinoával
A tavasz elérkeztével egyre színesebbek a piacok standjai, használjuk ki, hogy jönnek a bőségesebb hónapok és törekedjünk arra, hogy minél több szezonális, hazai terményt vásároljunk.
Az alábbi zöldségek és gyümölcsök ideje érkezett el, illetve érkezik még április vége/májusban (a teljesség igénye nélkül):
A képen látható étel egy üde, tavaszi hangulatú tartalmas saláta főtt quinoával, hónapos retekkel, pirított cukkinivel, paradicsommal és kacsazsírban sült újhagymás csirkemájjal. A tetején saját magam által nevelgetett bio retek csíra (Laurien).
A quinoát megfőzzük kétszeres mennyiségű sós vízben. A cukkinit félkarikára vágjuk és egy kevés zsiradékon megpirítjuk sóval és borssal. A retket és a paradicsomot feldaraboljuk tetszés szerint. A tisztított csirkemájat bőséges kacsazsírban, 10-12 percig pirítjuk (én 500 g májhoz 100 g kacsazsírt adtam), és csak a legvégén adjuk hozzá a szeletelt újhagymát (4-5 szál mehet a fél kilóhoz). A maradék hőtől szépen megpuhul a hagyma és nagyon finom ízt ad a májnak, végül sózzuk is. A máj sülés közben spriccelhet, legyünk elővigyázatosak!
Mindent összekeverünk és jó étvággyal fogyasztjuk!
Még több egészséges receptért ajánljuk a nagy sikerű Táplálkozás-Beállítás Szakácskönyveket!
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Találd meg a kiutat az IR-ból!
Bartha Ákos táplálkozás-kutató előadása az INZULINREZISZTENCIÁRÓL komplexen, de másképpen.
Összefoglaljuk minden tapasztalatunkat, protokollunkat, kutatásunkat és alkalmazott módszerünket az inzulinrezisztenciát (IR) érintő táplálkozási és táplálék-kiegészítési témákban.
2024.09.18. | SOTE