a Táplálkozás-Beállítás™ szemszögéből

és több száz Ügyfél tapasztalatai alapján.

MEGÚJULÓ ELŐADÁSUNK A NAGY ÉRDEKLŐDÉSRE VALÓ TEKINTETTEL EBBEN A FÉLÉVBEN IS!


A felmerült komoly igényekre és hozzánk beérkező ez irányú kérésekre való tekintettel egy nagyon átfogó előadás során szeretnénk Számotokra minden tapasztalatunkat, protokollunkat, kutatásunkat és alkalmazott módszerünket összefoglalni az inzulinrezisztenciát (IR) érintő táplálkozási (és táplálék-kiegészítési) témákban. Az elmúlt évek eredményeinek és kapcsolódó tapasztalatainak kritikus összegzése is megtörténik, ráadásul nem csak a mi szempontjaink, ismereteink és tapasztalataink hangzanak majd el. 7 évig gyűjtöttük az adatokat és ismereteket ahhoz, hogy egy ilyen előadással kiálljunk a nagyközönség elé!

  • A legújabb PLOS humánbiológiai tanulmány, mely már emberi glükóz-, azaz vércukor-típusokat állapít meg!
  • A női hormonális rendszer komplex összefüggései, avagy az inzulinrezisztencia számos arca.
  • Táplálkozástudományi megközelítések bemutatása inzulinrezisztencia mellett (szénhidrát-kisokos, nutrigenetika, étrendkiegészítők)
  • Egészségsport és IR

Témáink az este folyamán

• valóban arany középút-e a ”160 gramm szénhidrát diéta”? Vagy csak egy mára már meghaladott hazai, szakirodalom nélküli “próbálkozás”?
lassú és gyors felszívódású szénhidrátok; egyáltalán mit is kellene itt figyelembe vennünk?
• laborvizsgálati tapasztalatok, avagy miért akkor terheljük cukorral a szervezetünket, amikor sokaknak a legrosszabb az inzulinérzékenységünk?
acelluláris szénhidrátok fogalma és jelentősége… avagy kínos tények a finomított-feldolgozott szénhidrátokról, amikről az élelmiszeripar mélyen hallgat..
leptinrezisztencia kontra inzulinrezisztencia: amikor a természet törvényei is közbeszólnak… ősi genetika (takarékos gén elmélet), modern viszonyok között.
• Patológiás, Fiziológiás vagy ”Pszichológiai” inzulinrezisztencia? Most akkor mi is történik??
• van-e jelentősége a zsírbevitelnek is a legújabb fejlemények szerint? A nagy palmitin- és sztearinsav vita, avagy a mediterránoknak talán igaza is lehet?
• hogyan okoz “inzulinrezisztenciát” mind a túl sok “rossz” szénhidrát, mind a túl sok “rossz” zsír?
• rezisztens keményítőkkel és más szelektív rostokkal (prebiotikumok) az IR ellen.
• van az ételintoleranciáknak szerepe?
• előrehaladott glikációs végtermékek (AGE-k), rossz eikozanoidok és az mTORC-1 szerepe: hogy ne öregedj bele az inzulinrezisztenciába.
• kiegészítő gyógyszeres vs. természetes megoldások: a WHO által is elfogadott természetes alternatívák
• nutrigenetika: például Metilén-tetrahidrofolát-reduktáz-mutáció: a nagy folsav-folát vízválasztó
• ösztrogén-anyagcsere, HPA-tengely (stressztengely) és pajzsmirigy-működés vonatkozó kérdései röviden
• hatékony mozgásformák-cirkadián ritmus rendezése (csak röviden)
testalkat-típusok kapcsolódó kérdései
• az inzulinrezisztencia evolúciós kérdései és a nem homeosztatikus étkezések jelentősége
• egyáltalán lehet e felelősségteljesen “egykapta” szénhidrát-bevitelt javasolni mindenkinek?
• egészség-/szabadidősport az atléta-triásztól testalkat-típusokon át az inzulinérzékenység javításáig.

+ extra előadásrészek

• IR az egészség-/szabadidősport fényében, gyakorlati szemmel: túl a rendszeres cardiózáson..


• Bemutatkozik a Táplálkozás-Beállítás™ kiegészítő Életmódváltó Programja; IR-specifikus nehézségek: szokásreform és egyéni szempontok


helyszíni részvétel: 5.000 Ft/fő

*élő-online közvetítés: 6.000 Ft/fő

*A közvetítési linket pár órával a rendezvény kezdete előtt e-mailben küldjük ki a résztvevőknek! Az előadás utólag nem megtekinthető!

Időpont: 2019.10.03. 18:00-21:00

Helyszín: Lurdy Rendezvényközpont

1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14. 7. terem

Maximum létszám a helyszínen: 160 fő

Maximum létszám a helyszínen: 160 fő

FIGYELEM!

Az előadás hatékony megértéséhez a közismert, általánosan alkalmazott ”160 gramm szénhidrát (CH) étrend”, valamint a glikémiás terhelés fogalmának minimális elméleti és gyakorlati ismerete előny: például gyors/lassú szénhidrátok néhány formája, grammok körülbelüli számolása vagy hozzávetőleges ismerete egy adott ételben, illetve táplálkozási napló vezetési tapasztalat. Az előadás ugyanis nem teljesen “alapozó kurzus”, ezeket a mintaétrendi (közegészségügyi) alapelveket kimerítő részletességgel nem tudjuk majd érinteni!

MINDENKIT VÁRUNK SOK SZERETETTEL! KÖSZÖNJÜK, HOGY VELÜNK TÖLTITEK EZT AZ ESTÉT IS.