Egy könnyű, tavaszias ételt főztem ma ebédre

posted in: Cikkek | 0

Az elejétől a végéig 20 perc alatt elkészült. Sült fogassüllő, brokkolis krumplipürével és kapros retek salátával. Annyi könnyítés volt, hogy a tegnapról megmaradt főtt újburgonyát turmixoltam kissé össze egy főtt brokkolival. Alacsony FODMAP-étrend esetén, brokkoli helyett keverjünk egy kevés bébi spenótot (akár fagyasztott spenótot) a főtt burgonyához, attól szép zöld színt kap. Szigorú paleolit szemléletű AIP esetén pedig a burgonyát cseréljük ki karfiolra, paszternákra vagy akár édesburgonyára, esetleg jam gyökérre. Főtt karfiol és brokkoli, egy kevés sóval és kókusztejszínnel pürésítve, isteni finom!

A szakácskönyvünkben is van egy fogassüllő recept, illetve hasonlóképpen adunk útmutatást a különböző “gyógyétrendekkel” (modern, progresszív táplálkozásterápiákkal) kapcsolatban.

Szép hétvégét és jó főzést kívánunk! 👩‍🍳👨‍🍳

https://taplalkozasbeallitas.hu/…/taplalkozas-beallitas-sz…/

Következő előadásunk: https://taplalkozasbeallitas.hu/res-a-pajzson-eloadas-2020…/