Egy pár szó a gyógyulásomról: Már hatodik éve, hogy paleóztam, mielőtt Önökkel találkoztam. Nagyon jól bevált, azonban tavaly januártól egyre intenzívebben száradt a szemem. Mindenféle szemcseppet kipróbáltam. Voltam immunológusnál, semmi jóval nem biztatott és alig tudott mondani valamit. A pajzsmirigyem alulműködött. A jó hír, hogy nem autoimmun eredetű. Sjögren-szindrómát nem tudták kimutatni, mert más gyulladásom és tüneteim nem voltak. Az ősszel voltam Önöknél. Azóta próbálom az egyéni anyagcsere-profil szerinti javaslatokat(Fehérje-Zsír-Egyensúlyi profil) tartani, valamint a személyre szabott kiegészítéseket. A gyomor, az epe és máj működésére még jobban odafigyelek. Kiegészítésképpen elhagytam a maglisztes kenyereket, zsömléket, amit a paleóba sütöttem… Most teljesen jó tartományba vannak a pajzsmirigy -értékeim, és azóta nem szárad már a szemem sem!A szelént, magnéziumot, a cinket folyamatosan szedem, valamint c-vitamint is és rendszeresen a Gál Bence-féle halolajat és a d-k-vitamin cseppeket. Jobban oda figyelek a táplálkozásomra, mert már személyesebbnek érzem! A paleó alapelveit sem akarom abba hagyni, mert megszabadultam a cukor gyógyszertől és a magas vérnyomás betegségtől. Mellesleg az elmúlt években lefogytam több mint 20 kilót, és jól érzem magam. Röviden ennyi. Örülök, hogy találkoztunk, köszönöm a személyre szabott segítséget.

Ilona

Május elején volt egy Skype konzultációnk mielőtt visszajöttem Ausztráliába. Akkor az Indol-3-C-t, a barátcserjét, szelént, jódot és halolajat javasolt a baba fogantatása érdekében a megbeszélt étrendemen felül. Nos, nincs két hónapja, hogy elkezdtem szedni a fent említetteket (tartva az étrendet is) és ma már 5 hetes terhes vagyok. Még egyszer nagyon szépen köszönöm az ajánlásokat, Nélkületek nem sikerült volna!

T. B.

Autoimmun eredetű pajzsmirigy alulműködésem van, 220-240 között mozgó anti-TPO-val. Januártól szigorúan tartottam a megbeszélt étrendet, de ettem gluténmentes liszteket (ciroklisztet sokat, és egy gluténmentes pékségben vett kenyeret, ami 4féle lisztből áll). 3 hónap elteltével a laborom pajzsmirigy tekintetében semmi változást nem mutatott. Ákossal konzultálva áprilistól elkezdtem a megbeszélt pajzsmirigy co-faktorokat szedni, és átmenetileg kiiktattam a gluténmentes liszteket is. A jövő heti PM előadás miatt nézettem most csak anti-TPO-t és TSH-t. És az anti-TPO végre megmozdult 🙂 139. Igaz a 35-ös felső határ felett van még mindig, de végre van pozitív változás. És ami miatt mindenképpen meg akartam Veletek osztani ezt a hírt az az, hogy a többségi véleménnyel ellentétben az én esetemben a (saját felelősségre szedett) jód nem fokozta a gyulladást. És nem utolsósorban, de nagyon köszönöm Neked Ákos a sok hasznos tanácsot, és különösen azt, hogy ahányszor eddig találkoztunk, mindig rámutattál, hogy csak a megszokásaim rabja vagyok 🙂 Liszt nélkül is tök jól elvoltam az elmúlt 3 hónapban. A csontlevesnek pedig már rendesen függője lettem:)

J. Tünde

Az elmúlt három évben a Táplálkozás-beállítás csapata szárnyal! Jó tudni, hogy a kihívások közepén van olyan szakértő gárda, akik az elveszett szülőknek kézzel fogható és eredmény orientált eszközöket kínálnak a gyermekek meggyógyítására.  3 éve májusban egy napon megismertem Ákost és egy doktornőt, aki anno kevés esélyt adott nekem a természetes úton érkező babára. Elkezdtem követni Ákos tanácsait …, októberben meg eljött a gólya. Nem volt tudatos tervezés. De óriási kincs Ő az életünkben. Köszönöm Nektek!

Kati

@ 2014. októberében diagnosztizált Pajzsmirigy-gyulladás (Hashimoto), anti-TPO érték 471 IU/ml(referencia tartomány max. 60) @ 2015. nyarán találkoztunk először az Ügyféllel… @ 2015. októberében a fenti érték (anti-TPO) 30 IU/ml (!)-re csökkent (bőven a régi referencia-tartományon belül), a radiológus az ultrahangon már gyulladást sem állapított meg… Nos, sokszor kérdezik tőlünk a konkrét eseteket… ez csak egy a számos, közegészségügy szerint “gyógyíthatatlan” és “ismeretlen eredetű” egészségügyi kihívás nyilvánvaló sikertörténeteiből!

Egy újabb sikertörténet laboreredménnyel alátámasztva

Kedves Ákos! Veled is szeretném megosztani az örömömet. Autoimmun pajzsmirigy problémával küzdök már 4-5 éve. Szeptemberben kértem Király Éva tanácsát, azóta tartom az autoimmun diétát és az eddig500 U/ml feletti Anti-Tireoglobulin (ellenanyag) értékem 2,1 U/ml-re csökkent. (ref.tart.:0-115 U/ml). Olyannyira meglepett az eredmény, hogy még az is megfordult a fejemben, hogy talán más eredményét kaptam meg, ez nem az én laboreredményem. De mivel kimondottan energikusnak érzem magam, ezért hajlok arra, hogy ezúttal talán mégis én remekeltem.:) A lényeg: a neten olvasható pozitív visszajelzéseket a felvilágosító-tanácsadó tevékenységetekről 1000%-ig csak megerősíteni tudom. Évinek is és Neked is nagyon köszönöm, hogy a tudásodat megosztod másokkal is és ebben én is részesülhettem. A továbbiakban is sok sikert, kitartást és kiváló egészséget kívánok.

M.T.

Megfogadtam a Táplálkozás-Beállítás személyre szabott tanácsát, mely szerint a gombás fertőzéseim (pl. lábgomba) a túlzott fruktóz-(gyümölcscukor)bevitellel függenek össze. Próbaképpen (mivel szkeptikus voltam) egy hónapig nem ettem semmilyen gyümölcsöt és gyakorlatilag eltűnt a gomba. Először a lábamról, aztán a szájpadlásomról is… Köszönöm, eddig jó!

P. Diana

2 és fél hete folytatjuk a kisfiammal az általatok javasolt étrendet (egyszerűsített formában) és már az első hét második felére eltűnt a szája körüli, állandó gyulladás. Sőt, a viselkedése is sokkal nyugodtabb… (a legfontosabb visszajelzés számunkra:) emellett ő maga mondja, hogy neki JÓ A DIÉTA! Szedjük a probiotikumokat is rendszeresen.

K. Erika

A május 2-i konzultáció után Mátyás kisfiunk állapota tovább javult. Sok hasznos információt kaptunk. Köszönjük!

T. Pál

Folytatom a Táplálkozás-Beállítás elvei szerint személyre szabott étrendet, és úgy érzem magam, mint akit csúzlival lőttek ki ( felpörögtem a sportban is). A délutáni vészhelyzet alvásoknak már nyoma sincs és szépen erősödök vissza a triatlonban. Hétvégén hatórás triatlon versenyem volt és nagyon jót mentem rajta. A barátaim elkezdtek aggódni, mert szorongattam őket!

C. László

Kedves Ákos! Fantasztikus volt a Fórumest és vacsora. Végre úgy ettem magam tele, hogy se este, se másnap nem fájt a hasam!!! Én is főztem hétvégén marha húsos csontból 15 órán keresztül levest. Isteni lett és fermentálom a zöldségeket. Alig várom a következő estet. Köszönök mindent!

Lotti

Megvannak az eredményeim…nézd csak meg az ATPO-t {megjegyzés: pajzsmirigy-szövet ellen termelt antitest}. Mikor megláttam nem hittem a szememnek. Köszönöm szépen!!!!!!! Ez szuper! (Megjegyzés: pár hónappal ezelőtt az értéke ezres magasságokban volt, most 20,3 U/ml (0-35 U/ml referenciatartománnyal) Majd elküldöm az endokrinológusnak is, hogy a Merckformint tegye a hóna alá és szorongassa… Nem tudom elégszer megköszönni, hogy segítettél! Így már tényleg hiszünk a babában, és nem kis bizonytalanság és félelem szűnt meg bennünk Megjegyzés: ezek szerint a Hashimoto nevű pajzsmirigy-“kihívás” még sem gyógyíthatatlan?! Ugyanazokkal a laborvizsgálatokkal bizonyítva, amivel tévesen kimondták,hogy ez nem lehetséges…

P. Viki

Örömmel újságolom, hogy a fiam nyelve gyönyörűen rendbe jött az általatok javasolt, személyre szabott GAPS módosítások hatására, valamint szedi a kiegészítő vékonybél-támogatókat is (megjegyzés: speciális probiotikumot, humminicumot, arany múmijót és bio-curcumint). Szóval hálás köszönet a javaslatokért, abszolút működtek!!!:-))

M. László

A napokban csináltattam egy vérvételt és gondoltam elküldöm Neked, mert nagyon jók lettek az eredmények. Legutóbb még 746-os értékkel kezdtem az anti-TPO-t (megjegyzés: autoimmun pajzsmirigy-érték, ami az endokrinológusok nagy része szerint nem csökkenthető, mert a háttere ismeretlen… lehet, hogy mégsem az?!), mára lement 29-re.(!) Másrészt még életemben nem sikerült referenciatartományon belüli vérsüllyedést és CRP-t produkálnom, most pedig “spontán”, tartományon belül vagyok. Nagyon örülök!

P. Andi

Kisfiunk az Önök által meghatározott diéta kezdete – április – óta hízott 3 kilót (amire eddig nem volt példa). Most majdnem 20 kg. Kezd strukturáltabb lenni az izomzata is, megerősödött. A lovas terápián és az ayres terápián is nagyon dicsérik az erejét és a terhelhetőségét. Ezzel összefüggésben, ami most nagyon fontos, hogy elkezdődött az ovi, és nem lett beteg. Már 3. hete járunk és egy napot se hagytunk még ki. Ez tavaly elképzelhetetlen volt! 2 napot mentünk, 2 hetet otthon voltunk. Szóval, sokkal erősebb és egészségesebb lett. Már ránézésre is, hiszen eltűntek a karikák a szeme alól. Sokat javult a figyelme, bár ezen még van mit csiszolni… Az óvodai visszajelzésekből is kiderül, hogy sokkal kitartóbb, jobb a feladattartása, és nagyon akarja, igyekszik azt is megcsinálni, ami nehezen/nehezebben megy neki. Nyugodtabb, kevésbé zsizsegős, nyugtalan, mint volt. Nagyon hálás vagyok a sok jó tanácsért és útmutatásért, sokat segített és nagy megnyugvás számunkra, hogy a nehezített útnak sokkal egészségesebben tud nekivágni. Megjegyzés: később, egy komolyabb neurológiai vizsgálaton a Szakorvosoknak már azt sem sikerült megállapítaniuk, hogy a Fiatalember hiperaktivitással vagy figyelemzavarral küzdene, holott pár hónappal ezelőtt (az étrend-váltás előtt) egy másik szakintézmény ezt még megtette… hova tűntek az idegrendszeri egyensúlytalanságok?! Esetleg a kérdéskör eddig sem a neurológiára tartozott volna?!

V. Cecília

Márciusban voltam utoljára vérvételen, azóta csinálom a nekem írt protokollt (gyomorsav-erősítés és vékonybél-regeneráció). Most egy hete elmentem egy általános vérvizsgálatra, és az történt ami még soha(!), a vas eredményem a szokásos 1-2-ről (44 éve ezt látom) 10,2 lett!!!!! Ez számomra azt jelenti, hogy beindult a természetes vasfelszívódás, vagyis kezd visszaállni a vékonybélben a rend.(Megjegyzés: egyetértünk! :-)) Mindenképpen szerettem volna megosztani veled is, és nagyon köszönöm neked az eddigi segítséget.
Megjegyzés: természetesen célzott vaspótlás nem történt (és ilyen kiváló és gyors eredmény annak hatásra nem is érhető el), erősítettük azonban a gyomorsavat, célirányosan regeneráltuk a vékonybelet (pl. csontlevesekkel) és csökkentettük az anti-tápanyagok (pl. fitinsavak) bevitelét…

Egy nagyon elkötelezett, motivált és felkészült Ügyfelünk