"Szeretném veletek megosztani a történetem. 2017 áprilisban kaptam az Ajánlást. Augusztusig lement 20kg és októberig még 5kg.És itt jön a történet lényege. Augusztus végén voltam mammográfián, ami rendben volt. Eredmény negatív, két év múlva kontroll. Október végén találtam egy csomót a mellemben, december elejére megvolt az eredmény, nagyon agresszív rosszindulatú daganat. A jó a rosszban, hogy ez a típus jól reagál a kemoterápiára.Így január 4-én megkaptam az első kezelést. A múlt hét csütörtökön pedig az utolsót. A felén már túl vagyok. Még egy “kis” műtét, aztán sugárterápia és vége. Végig próbáltam a leírtak szerint étkezni, ami nem volt könnyű. Elején a folyamatos rosszullétek miatt, aztán változtattak a kemón, akkor meg a folyamatos kívánósság miatt. De én győztem! Csak! +3kg, ami nagy része a folyadékvisszatartás miatt van és állandóan ingadozik, de ez is lassan helyre áll!! (Akikkel együtt voltam a kemón 10-14kg-okat szedtek fel) És akiknek ezért köszönettel tartozok, TI, aztán Szabó Gál Bence, aki megadta a privát számát és vette a fáradságot és több mint egy órát magyarázta, hogy mit hogyan tovább!!! (Kettő A4-es oldalt tele írtam) Csomai Zitánk a zárt csoportból a tanácsaiért és a Táplálkozás-Beállítás online közvetítéseiért! Még egy fontos dolog. A vérképem és a leleteim végig tökéletesek voltak. Az orvosok állandóan rácsodálkoztak! Köszönöm, hogy vagytok és köszönöm, hogy ilyen jó emberekkel dolgoztok együtt!"

Ildikó

"Iszonyat hasznosnak találtam az előadást, profizmus felsőfokon! A minőseg is kifogástalan volt! Legközelebb is részt veszek az előadásán! És ami lenyűgözött az az utókezelés! Anyagok, csatolt dokumentumok, kedves hangnem és szeretet! Köszönöm mégegyszer."

Rendezvényünkről

"Hála égnek, hogy nem a mértékletesség és változatosság kulcsszavakat hajtogatták egész este az előadók, és nem ragadtunk le a vízfogyasztás fontosságánál sem! Emellett üdítő volt számomra is, hogy több komoly kérdést is fel lehetett tenni a témákat illetően."

K. Kriszti

"Nagyszerű és hiánypótló rendezvény, hiszen nem a már elcsépelt, régen túlhaladott és személytelenül sablonos "csirkemell-rizs, túró cukormentes lekvárral, fehérje-turmixok és zabkekszek" világát mutatja be, hanem egy jóval személyre szabottabb és átfogóbb rendszert igyekszik átadni! Pont, amit évek óta kerestem"

N. Ádám

"Fiatalabb korom óta mindig követtem valamilyen ad hoc táplálkozási vonalat, ami persze nem volt megfelelő a szervezetemnek, mint például az újságokban is a nagyra értékelt "egyél csirkét salátával, egy kis túróval vagy light joghurttal és almával... ezeket mind kis tányéron és persze este 6 után ne is egyél semmit (valamint ehhez hasonló vonalak). Ez odáig vezetett, hogy a hormonális rendszerem már akkor felborult, sokáig nem jött meg a menstruációm. Egy idő után vagy volt vagy nem; kiszámíthatatlanná vált és mindemellett fájdalmakkal is járt. Ennek rendezésére a Nőgyógyász fogamzásgátlót írt fel, amit több évig szedtem. Egy idő után ez is problémát okozott, hisz (lelkiismeretes) gyógyszerszedés mellett is volt, hogy hamarabb jött meg a menstruációm. Úgy gondoltam, ez annak a jele, hogy valami nagyon nincs rendben és, hogy ez egyáltalán nem támogatja egészségemet, ezért kénytelen voltam természetes módszerek után kutatni. Rátaláltam a Táplálkozás-Beállításra, mely megoldást nyújtott problémáimra. Laborok alapján több egyensúlytalanságra is fény derült: némi ösztogéndominancia, túledzettségi tünetek, enyhe pajzsmirigy problémák, D-vitamin hiány. Étrendi és táplálékkiegészítő javaslataikkal rendeződtek tüneteim: naptárpontos és rendszeres menstruációm van, megszűntek a fájdalmaim (különösen a magnéziumos fürdő segített rajta: pár nappal a ciklusom vége előtt minden este lábfürdőt vettem, mely enyhítette a fájdalmakat és pontosította a ciklusomat. Volt, hogy egy utazás során otthon hagytam ezt a táplálékkiegészítőmet, 3 napot késett a ciklusom. Amint haza értem, egyből lábfürdőt vettem, másnapra megjött a menstruációm.) Pozitív változáshoz sorolnám még, hogy az étrend által megnőtt az energiaszintem, a megfelelő tápanyagbevitel és szénhidrátmennyiség beállítása pozitív hatással lett közérzetemre, edzésemre, fogyásomra és alvásomra. Évek múltával később elmúlt az ekcémám is (valószínűleg D-vitaminhiány és jódhiányos pajzsmirigy-alulműködés okozta). Úgy érzem, hosszú próbálkozás útján végre megtaláltam a számomra ideális étrendet és minden korábbi tünetem miértjére is választ kaptam. Hálásan köszönöm."

B. Zoé

"[...] a diétának és a javasolt táplálékkiegészítőknek köszönhetően 3 hónap múlva az
anti-TG (pajzsmirigy gyulladásra utaló érték) értékem 126-ról 1,4-re csökkent,
petefészekcisztám elmúlt, ekcémám meggyógyult. Leleteket is csatolok.
A hajhullásom időközben megállt, a novemberi mensessel a petefészekcisztám
teljesen eltűnt, a decemberi menses szabályosan, 28 napra jelentkezett és a
mennyisége is normál volt. [...]"

D.M.

"Sziasztok! A tegnapi budapesti nap margójára: akinek valamilyen egészségügyi gondjai vannak és Viki Bartha Ákosékhoz javasolja egyéni konzultációra, hát csak azt tudom mondani, hogy menjetek. Szánjatok rá annyi pénzt és időt, mert nagyon megéri. Én tegnap Müller Ildikónál voltam, (Hashimoto miatt) vagy 3 órát beszélt, nagyon sokat tanultam. Nagyon profik, szakmailag teljesen naprakészek, a legújabb kutatásokból is. Szóval csak a legjobbakat tudom mondani róluk! 🙂"

Andrea

"Kedves Ákos!
A megérzésed jó volt, mert a 13. lombikunk (!) - melyben javaslatodra kaptam smoflipid infúziót - SIKERES, jelenleg 12. hetes kismama vagyok. Az [] intézetben azt mondták, hogy újabb lipid nem szükséges, mert ilyenkor a méhlepény átveszi a hormontermelést, és már kicsi az esélye a (eddig már előfordult) vetélésnek. A 12. heti ultrahangon az orvosom mindent rendben talált."
 

Páciens

"Köszönöm az előadásokat, sok tanulás tapasztalat van mögöttük. A pluszban kiadott anyagoknak nagyon örülök, így itthon is újra el tudom olvasni, fel tudom dolgozni a kislányom és az anyukám emésztési problémáira megfelelő tanácsokat. Hiánypótló Magyarországon a Táplálkozás-Beállítás csapatának missziója. Több magán gasztroenterológust megjártunk már kislányommal, sok pénzért, kézzel fogható, értelmes szakmai tanácsot eddig azonban sajnos mégsem kaptunk. További jó munkát kívánok, valószínűleg találkozunk még!

Eszter

"Február 10-én jártam első alkalommal nálatok.Nagyon sok panaszom volt, köztük álmatlanság, koncentrációs problémák, feledékenység, depresszió, állandósult kimerültség, napközbeni álomkór, hízás, ízületi panaszok, bőrproblémák, menstruációs zavarok, reflux, rendszeres fejfájás, stb. Első naptól abbahagytam a 12 éve szedett savlekötő tabletták szedését, és nagy meglepetésemre az új étrendem nem is – vagy eleinte nagyon ritkán – okozott problémát. A tanácsok hatására teljes életmód-váltással megváltoztak a hétköznapjaim, a fenti panaszok nagy része megszűnt..."

Sz. É.

"Szépen reagált a szervezetem a megbeszélt AIP betartására
(és 200 mikrogramm szelénre/nap) 600-ról 40-re lement az anti-TPO.
Viszont a fruktóz hatását is csak tőletek tanultam, így gyümölcs
szeretetem többnyire bogyósokra csökkent…mert rögtön érzem
a torkomban a hatást, ha más, édes/nemesített gyümölcsöt eszem"

H. M.

Nemrég "...voltam nálad konzultáción az endometriózis műtét utáni időszakkal
kapcsolatban. Említetted többször, hogy ha terhes leszek, mindenképpen szóljak.
Nos, az elmúlt 3 napban is pozitív lett a terhességi tesztem, így tehát ezúton
jelzem, hogy nagy valószínűséggel várandós vagyok! (9 héttel a műtét után!)
Nagyon köszönök mindent, biztos vagyok benne, hogy a január óta tartott étrend
hatalmas szerepet játszik a jól működő folyamatokban!
Elég csodának éljük meg mi is, hogy 4-es stádiumú bélendometriózissal sikerül
a gyermekvállalás. Ebben a remek műtét és a közel fél éve tartott diéta együttesen
játszott nagy szerepet, meg egyfajta stresszmentesség.
Mindent nagyon köszönök."

Á. I.

Szeretném megköszönni Nektek, hogy a héten végre 2 év után „levették”
rólam a Reumatoid Arthritis diagnózisát az ORFI-ban. Lassan 1 éve normál
tartományon belül van a Reuma Faktorom és egy féléve lement az anti-CCP-m is. Az örömömet még az sem tudta elvenni, hogy az osztályvezető főorvos szerint
ez csak szerencse kérdése és nem az általam folytatott életmód.
Én szerencsének azt mondanám, hogy Rátok találtam; a többi már sokkal
inkább tudatos elkötelezettség, ami igenis meghozza az eredményeket!!! Köszönöm még egyszer!

P. E. Szilvi

Néhány hete tartom a megbeszélteket (SIBO-ra - megj: a bélkontamináció
egy formája),alacsony-FODMAP étrend, Autoimmun-protokoll elemekkel,
Iberogast, Borsmenta-olaj,stb. és már néhány nap után jelentősen csökkentek
a (hasi) fájdalmaim, sokkal jobb a közérzetem. December elején mikor megyek
vissza hozzád, remélem csak további javulásról számolhatok be.

H.H

Múlt hét hétfőn kezdtem el a diétát. Csütörtöktől nincsenek
panaszaim és fájdalmaim!!! Évek óta nem voltak ilyen napjaim,
számtalan orvosnál jártam már...
Köszönöm a segítséget!

Judit

Szeretném jelezni, hogy az Ákos által javasolt étrendváltás hatására megszűnt a szinte
állandó evés utáni hasfájásom! 🙂 Ezt én a glutén és a cukor teljes elhagyásának
tudom be, hiszen ez volt a legdrasztikusabb váltás. A bőröm is csodaszép lett,
nincsenekmár gyulladt aknés részek és az általános közérzetem is sokkal jobb!
Köszönöm Ákosnak,hogy rávezetett a számomra megfelelő táplálkozási irányra!
Műtét után is természetesen folytatom ezt az étrendet (nem nevezném diétának,
mert nem átmeneti megoldásként gondolok rá),és remélhetőleg a szervezetem
is meghálálja a törődést, és hamarosan a családalapítás is elkezdődhet! 🙂

Á. Ildikó

Lényegesen jobban vagyok, van erőm, nem kell lefeküdnöm délutánonként
(mert elalszom állva), nincs hasmenésem... már azt sem tudom mi az. :))))
Jóval kevesebbet puffadok, nem fájt a fejem már hónapok óta.
Szóval meg szerettem volna köszönni a segítséget, és ajánlani merem
a Táplálkozás-Beállítás programját azoknak, akik ugyanúgy emésztési
gondokkal küzdenek, mint én annak idején.

Sz. Csilla

Mostanában derült ki, hogy reflux-szal küzdök. Érdekelt a megoldása más
szemszögből,mert a bőrpanaszaim lettek a savlekötő gyógyszerttől és nem
éreztem jobban magam (régóta fennálló székrekedésem tovább romlott).
Nagyon örültem, mikor a Fórumesten ennyire részletesen érintettük ezt a témát is.
Azóta tovább változtattam az étrendemen,és elkezdtem használni a javasolt
Svéd-keserűt, fogyasztom a fermentált zöldségeket és pár napja elhatároztam,
hogy kipróbálom a gyomorsav-készítmények egyikét is. A bőrproblémák
1 hét alatt megszűntek és a székrekedésem is sokat javult... remélem,
hamarosan minden más is megoldódik. Köszönöm, én már teljesen elégedett vagyok.

K. Bertalan István

10 éve folyamatosan fennálló puffadásos hasmenésem szünt meg a program
segítségével, pedig előzetesen több orvosnál is jártam és számos Normix kúra
bizonyult hatástalannak. Nagyon jól összerakott este volt és jóval több
információt kaptam, mint amire előzetesen számítottam.

L. Zsuzsa

"Környezet, éghajlat és időzóna változás is okozhat menstruációs zavarokat, mindez persze megfűszerezve, kiadós stresszel, és lényegesen megváltozott
táplálékforrással. 6 hónapig nem jelentkezett, a menstruációm, ezért
természetesen nőgyógyászhoz fordultam. Mivel semmilyen szervi elváltozás
nem volt kimutatható, illetve terhes sem voltam, az orvos hormon kezelést írt fel.
Nagyon nem akartam beszedni, de egy fiatal egészséges szervezettel, úgy gondoltam, egy próbát megér. Nem használt. A nőgyógyász ezután újabb
erősebb kvázi bebikázó hormon készítményt írt fel. Ezt nem voltam hajlandó
beszedni. Korábban már jártam Táplálkozás Beállítás Konzultáción egy másik
problémával, saját magam az általuk is javasolt laborban elvégeztettem hormon
szint vizsgálatokat, mivel ezek az értékek is rendben voltak, melyeket Ákos
értékelt ki, az ő javaslatára elkezdtem a Mellékvese támogató protokollt és a
7. hónapban, az egy hónapos kúra után visszaállt a rendszer. Az új első
menstruációt követően először 32 napra, majd rendre 28 napra érkezik
a menstruációm. Köszönettel Ákosnak és a Táplálkozás Beállítás Csapatának."

K. Berni

Egy pár szó a gyógyulásomról: Már hatodik éve, hogy paleóztam, mielőtt Önökkel találkoztam. Nagyon jól bevált, azonban tavaly januártól egyre intenzívebben száradt a szemem. Mindenféle szemcseppet kipróbáltam. Voltam immunológusnál, semmi jóval nem biztatott és alig tudott mondani valamit. A pajzsmirigyem alulműködött. A jó hír, hogy nem autoimmun eredetű. Sjögren-szindrómát nem tudták kimutatni, mert más gyulladásom és tüneteim nem voltak. Az ősszel voltam Önöknél. Azóta próbálom az egyéni anyagcsere-profil szerinti javaslatokat(Fehérje-Zsír-Egyensúlyi profil) tartani, valamint a személyre szabott kiegészítéseket. A gyomor, az epe és máj működésére még jobban odafigyelek. Kiegészítésképpen elhagytam a maglisztes kenyereket, zsömléket, amit a paleóba sütöttem… Most teljesen jó tartományba vannak a pajzsmirigy -értékeim, és azóta nem szárad már a szemem sem!A szelént, magnéziumot, a cinket folyamatosan szedem, valamint c-vitamint is és rendszeresen a Gál Bence-féle halolajat és a d-k-vitamin cseppeket. Jobban oda figyelek a táplálkozásomra, mert már személyesebbnek érzem! A paleó alapelveit sem akarom abba hagyni, mert megszabadultam a cukor gyógyszertől és a magas vérnyomás betegségtől. Mellesleg az elmúlt években lefogytam több mint 20 kilót, és jól érzem magam. Röviden ennyi. Örülök, hogy találkoztunk, köszönöm a személyre szabott segítséget.

Ilona

Május elején volt egy Skype konzultációnk mielőtt visszajöttem Ausztráliába. Akkor az Indol-3-C-t, a barátcserjét, szelént, jódot és halolajat javasolt a baba fogantatása érdekében a megbeszélt étrendemen felül. Nos, nincs két hónapja, hogy elkezdtem szedni a fent említetteket (tartva az étrendet is) és ma már 5 hetes terhes vagyok. Még egyszer nagyon szépen köszönöm az ajánlásokat, Nélkületek nem sikerült volna!

T. B.

Autoimmun eredetű pajzsmirigy alulműködésem van, 220-240 között mozgó anti-TPO-val. Januártól szigorúan tartottam a megbeszélt étrendet, de ettem gluténmentes liszteket (ciroklisztet sokat, és egy gluténmentes pékségben vett kenyeret, ami 4féle lisztből áll). 3 hónap elteltével a laborom pajzsmirigy tekintetében semmi változást nem mutatott. Ákossal konzultálva áprilistól elkezdtem a megbeszélt pajzsmirigy co-faktorokat szedni, és átmenetileg kiiktattam a gluténmentes liszteket is. A jövő heti PM előadás miatt nézettem most csak anti-TPO-t és TSH-t. És az anti-TPO végre megmozdult 🙂 139. Igaz a 35-ös felső határ felett van még mindig, de végre van pozitív változás. És ami miatt mindenképpen meg akartam Veletek osztani ezt a hírt az az, hogy a többségi véleménnyel ellentétben az én esetemben a (saját felelősségre szedett) jód nem fokozta a gyulladást. És nem utolsósorban, de nagyon köszönöm Neked Ákos a sok hasznos tanácsot, és különösen azt, hogy ahányszor eddig találkoztunk, mindig rámutattál, hogy csak a megszokásaim rabja vagyok 🙂 Liszt nélkül is tök jól elvoltam az elmúlt 3 hónapban. A csontlevesnek pedig már rendesen függője lettem:)

J. Tünde

Az elmúlt három évben a Táplálkozás-beállítás csapata szárnyal! Jó tudni, hogy a kihívások közepén van olyan szakértő gárda, akik az elveszett szülőknek kézzel fogható és eredmény orientált eszközöket kínálnak a gyermekek meggyógyítására.  3 éve májusban egy napon megismertem Ákost és egy doktornőt, aki anno kevés esélyt adott nekem a természetes úton érkező babára. Elkezdtem követni Ákos tanácsait …, októberben meg eljött a gólya. Nem volt tudatos tervezés. De óriási kincs Ő az életünkben. Köszönöm Nektek!

Kati

@ 2014. októberében diagnosztizált Pajzsmirigy-gyulladás (Hashimoto), anti-TPO érték 471 IU/ml(referencia tartomány max. 60) @ 2015. nyarán találkoztunk először az Ügyféllel… @ 2015. októberében a fenti érték (anti-TPO) 30 IU/ml (!)-re csökkent (bőven a régi referencia-tartományon belül), a radiológus az ultrahangon már gyulladást sem állapított meg… Nos, sokszor kérdezik tőlünk a konkrét eseteket… ez csak egy a számos, közegészségügy szerint “gyógyíthatatlan” és “ismeretlen eredetű” egészségügyi kihívás nyilvánvaló sikertörténeteiből!

Egy újabb sikertörténet laboreredménnyel alátámasztva

Kedves Ákos! Veled is szeretném megosztani az örömömet. Autoimmun pajzsmirigy problémával küzdök már 4-5 éve. Szeptemberben kértem Király Éva tanácsát, azóta tartom az autoimmun diétát és az eddig500 U/ml feletti Anti-Tireoglobulin (ellenanyag) értékem 2,1 U/ml-re csökkent. (ref.tart.:0-115 U/ml). Olyannyira meglepett az eredmény, hogy még az is megfordult a fejemben, hogy talán más eredményét kaptam meg, ez nem az én laboreredményem. De mivel kimondottan energikusnak érzem magam, ezért hajlok arra, hogy ezúttal talán mégis én remekeltem.:) A lényeg: a neten olvasható pozitív visszajelzéseket a felvilágosító-tanácsadó tevékenységetekről 1000%-ig csak megerősíteni tudom. Évinek is és Neked is nagyon köszönöm, hogy a tudásodat megosztod másokkal is és ebben én is részesülhettem. A továbbiakban is sok sikert, kitartást és kiváló egészséget kívánok.

M.T.

Megfogadtam a Táplálkozás-Beállítás személyre szabott tanácsát, mely szerint a gombás fertőzéseim (pl. lábgomba) a túlzott fruktóz-(gyümölcscukor)bevitellel függenek össze. Próbaképpen (mivel szkeptikus voltam) egy hónapig nem ettem semmilyen gyümölcsöt és gyakorlatilag eltűnt a gomba. Először a lábamról, aztán a szájpadlásomról is… Köszönöm, eddig jó!

P. Diana

2 és fél hete folytatjuk a kisfiammal az általatok javasolt étrendet (egyszerűsített formában) és már az első hét második felére eltűnt a szája körüli, állandó gyulladás. Sőt, a viselkedése is sokkal nyugodtabb… (a legfontosabb visszajelzés számunkra:) emellett ő maga mondja, hogy neki JÓ A DIÉTA! Szedjük a probiotikumokat is rendszeresen.

K. Erika

A május 2-i konzultáció után Mátyás kisfiunk állapota tovább javult. Sok hasznos információt kaptunk. Köszönjük!

T. Pál

Folytatom a Táplálkozás-Beállítás elvei szerint személyre szabott étrendet, és úgy érzem magam, mint akit csúzlival lőttek ki ( felpörögtem a sportban is). A délutáni vészhelyzet alvásoknak már nyoma sincs és szépen erősödök vissza a triatlonban. Hétvégén hatórás triatlon versenyem volt és nagyon jót mentem rajta. A barátaim elkezdtek aggódni, mert szorongattam őket!

C. László

Kedves Ákos! Fantasztikus volt a Fórumest és vacsora. Végre úgy ettem magam tele, hogy se este, se másnap nem fájt a hasam!!! Én is főztem hétvégén marha húsos csontból 15 órán keresztül levest. Isteni lett és fermentálom a zöldségeket. Alig várom a következő estet. Köszönök mindent!

Lotti

Megvannak az eredményeim…nézd csak meg az ATPO-t {megjegyzés: pajzsmirigy-szövet ellen termelt antitest}. Mikor megláttam nem hittem a szememnek. Köszönöm szépen!!!!!!! Ez szuper! (Megjegyzés: pár hónappal ezelőtt az értéke ezres magasságokban volt, most 20,3 U/ml (0-35 U/ml referenciatartománnyal) Majd elküldöm az endokrinológusnak is, hogy a Merckformint tegye a hóna alá és szorongassa… Nem tudom elégszer megköszönni, hogy segítettél! Így már tényleg hiszünk a babában, és nem kis bizonytalanság és félelem szűnt meg bennünk Megjegyzés: ezek szerint a Hashimoto nevű pajzsmirigy-“kihívás” még sem gyógyíthatatlan?! Ugyanazokkal a laborvizsgálatokkal bizonyítva, amivel tévesen kimondták,hogy ez nem lehetséges…

P. Viki

Örömmel újságolom, hogy a fiam nyelve gyönyörűen rendbe jött az általatok javasolt, személyre szabott GAPS módosítások hatására, valamint szedi a kiegészítő vékonybél-támogatókat is (megjegyzés: speciális probiotikumot, humminicumot, arany múmijót és bio-curcumint). Szóval hálás köszönet a javaslatokért, abszolút működtek!!!:-))

M. László

A napokban csináltattam egy vérvételt és gondoltam elküldöm Neked, mert nagyon jók lettek az eredmények. Legutóbb még 746-os értékkel kezdtem az anti-TPO-t (megjegyzés: autoimmun pajzsmirigy-érték, ami az endokrinológusok nagy része szerint nem csökkenthető, mert a háttere ismeretlen… lehet, hogy mégsem az?!), mára lement 29-re.(!) Másrészt még életemben nem sikerült referenciatartományon belüli vérsüllyedést és CRP-t produkálnom, most pedig “spontán”, tartományon belül vagyok. Nagyon örülök!

P. Andi

Kisfiunk az Önök által meghatározott diéta kezdete – április – óta hízott 3 kilót (amire eddig nem volt példa). Most majdnem 20 kg. Kezd strukturáltabb lenni az izomzata is, megerősödött. A lovas terápián és az ayres terápián is nagyon dicsérik az erejét és a terhelhetőségét. Ezzel összefüggésben, ami most nagyon fontos, hogy elkezdődött az ovi, és nem lett beteg. Már 3. hete járunk és egy napot se hagytunk még ki. Ez tavaly elképzelhetetlen volt! 2 napot mentünk, 2 hetet otthon voltunk. Szóval, sokkal erősebb és egészségesebb lett. Már ránézésre is, hiszen eltűntek a karikák a szeme alól. Sokat javult a figyelme, bár ezen még van mit csiszolni… Az óvodai visszajelzésekből is kiderül, hogy sokkal kitartóbb, jobb a feladattartása, és nagyon akarja, igyekszik azt is megcsinálni, ami nehezen/nehezebben megy neki. Nyugodtabb, kevésbé zsizsegős, nyugtalan, mint volt. Nagyon hálás vagyok a sok jó tanácsért és útmutatásért, sokat segített és nagy megnyugvás számunkra, hogy a nehezített útnak sokkal egészségesebben tud nekivágni. Megjegyzés: később, egy komolyabb neurológiai vizsgálaton a Szakorvosoknak már azt sem sikerült megállapítaniuk, hogy a Fiatalember hiperaktivitással vagy figyelemzavarral küzdene, holott pár hónappal ezelőtt (az étrend-váltás előtt) egy másik szakintézmény ezt még megtette… hova tűntek az idegrendszeri egyensúlytalanságok?! Esetleg a kérdéskör eddig sem a neurológiára tartozott volna?!

V. Cecília

Márciusban voltam utoljára vérvételen, azóta csinálom a nekem írt protokollt (gyomorsav-erősítés és vékonybél-regeneráció). Most egy hete elmentem egy általános vérvizsgálatra, és az történt ami még soha(!), a vas eredményem a szokásos 1-2-ről (44 éve ezt látom) 10,2 lett!!!!! Ez számomra azt jelenti, hogy beindult a természetes vasfelszívódás, vagyis kezd visszaállni a vékonybélben a rend.(Megjegyzés: egyetértünk! :-)) Mindenképpen szerettem volna megosztani veled is, és nagyon köszönöm neked az eddigi segítséget.
Megjegyzés: természetesen célzott vaspótlás nem történt (és ilyen kiváló és gyors eredmény annak hatásra nem is érhető el), erősítettük azonban a gyomorsavat, célirányosan regeneráltuk a vékonybelet (pl. csontlevesekkel) és csökkentettük az anti-tápanyagok (pl. fitinsavak) bevitelét…

Egy nagyon elkötelezett, motivált és felkészült Ügyfelünk