Fűszeres-tejszínes csirkemell ragu recept

Fűszeres-tejszínes csirkemell ragu recept
2022.10.30.

Fűszeres-tejszínes csirkemell ragu korianderes jázmin rizzsel, salátával és fermentált céklával

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell, kockákra vágva
  • 60 ml olíva-, kókusz vagy paleolaj
  • 1/2 ek. fokhagymapor, 1/2 ek. hagymapor
  • 1/2 ek. szárított oregánó
  • 1 ek. őrölt kömény
  • 1 ek. őrölt édes fűszerpaprika
  • 1/2 ek. só
  • 1/2 tk. őrölt bors
  • 1 kezeletlen/bio citrom héja és leve
  • 2 dl növényi tejszín (pl. kókusz vagy rizs)
  • 1 kis csokor koriander
  • 15 dkg jázmin rizs
  • fermentált zöldség és/vagy salátafélék, ízlés szerint

Keverjük össze egy edényben az olajat a fűszerekkel, a citrom héjával és a levével, majd adjuk hozzá a csirkemell kockákat is. Kb. 20 percig marináljuk. Ne hagyjuk ázni benne túl sokáig, mert a citromlé elkezdi megfőzni a csirkét és kiszáríthatja. Hevítsünk fel egy vastagaljú serpenyőt (öntöttvas serpenyőt használjunk ha van) és helyezzük bele a csirkemelleket, majd süssük mindkét oldalát 2-3 percig, végül adjuk hozzá a növényi tejszínt és további 10-15 percig főzzük. A rizst főzzük meg kétszeres mennyiségű sós vízben. Tálaláskor szórjunk a tetejére bőségesen frissen vágott koriandert. Salátalevelekkel és/vagy fermentált zöldséggel tálaljuk.

A több, mint 2 órás VIDEÓ TANFOLYAMUNKON megtanulhatsz többféle fermentált zöldséget készíteni, továbbá tisztított vajat és kókuszjoghurtot is!

ELSŐ és MÁSODIK szakácskönyvünk pedig frissen a nyomdából, ragyogó új kiadásban kapható mostantól (a nyomtatott könyv és e-book is új kiadásban):

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!