Tanulj meg házilag fermentálni! – Müller Ildi videó programja
A több, mint 2 órás elméleti és gyakorlati program során főszerepben a JÓTÉKONY BAKTÉRIUMOK, amelyek kulcsfontosságúak az emésztőrendszer és azon keresztül az egész szervezet számára.
Egy kiselőadás keretében bemutatásra kerül a fermentálás mindennapi és tudományos háttere is, ill. a fermentált zöldségek mellett több bélrendszert támogató ételről is beszélünk.
Majd a gyakorlatban is bemutatom 3-féle változat elkészítését és a receptjüket is megkapod:

 

  • Kimchi (magyar változat, chili nélkül)
  • Káposzta és más keresztesvirágúak
  • Savanyított gyömbéres-zelleres-répa
EXTRÁK!
  • Készítünk TISZTÍTOTT VAJAT (GHEE) is. Megmutatom, hogyan készítheted a legkisebb veszteséggel!
  • A receptek között pedig megtalálod a házi KÓKUSZJOGHURT elkészítési módját is.
  • Továbbá külön tagságot biztosítunk a videó tanfolyam zárt Facebook csoportjában, ahol mindig tudsz kérdezni, valamint tapasztalatokat megosztani és cserélni egymással.

Részletek és intro alább!


FONTOS TÁJÉKOZTATÓ A VIDEÓ FELHASZNÁLÁSA ÉS A SZERZŐI JOGOK KAPCSÁN:
A felvétel a tanfolyamon való részvételt pótló lehetőség!
Tetszőleges alkalommal, azonban csak korlátozott ideig 
- vásárlástól számított 1 HÓNAP (30 nap) - tekinthető meg.
A megtekintési határidő leteltével a felvételhez való hozzáférést töröljük. 
Ezért kérjük, ügyeljen a határidőn belüli megtekintésre, 
mivel a letelte esetén az elmulasztott megtekintésért felelősséget nem vállalunk.
A felvételt szerzői jogok védik! Az előadások, valamint a kapcsolódó anyagok 
- a jogtulajdonosok írásos jóváhagyása nélkül - sem egészében, 
sem részleteiben nem sokszorosíthatók vagy közölhetők, semmilyen formában és értelemben, 
elektronikus vagy mechanikus módon, beleértve a nyilvános előadást vagy tanfolyamot, a hangoskönyvet, 
bármilyen internetes közlést, a fénymásolást, a rögzítést, 
vagy az elektronikus információ- és adatrögzítés bármely formáját. 
Minden jog fenntartva. Copyright AvaloMedica®: Táplálkozás-Beállítás

11 .990 Ft

Mik azok a fermentált zöldségek?

 

A bélflóra egészséges összetételét leghatékonyabban az étrendünkkel támogathatjuk.

Az egyik ilyen úgynevezett funkcionális élelmiszer csoport a fermentált zöldségek, melyek a hűtőgép megjelenése előtt évezredekig minden napos táplálékaink voltak és így jutottunk természetes probiotikumokhoz erjesztett ételek formájában.

Ahogy teret hódított az élelmiszeripar és standardizálttá váltak a savanyított élelmiszerek, úgy maradt el a zöldségek és más élelmiszerek hagyományos fermentálási folyamata.

Az ízek megmaradtak, de a számunkra nagyon fontos, az emésztőrendszerünkben nélkülözhetetlen feladatokat betöltő baktériumkultúrát ezek a többnyire ecetes eljárások teljesen kiszorították.

A fermentált ételek nem tartalmaznak ecetet és semmilyen adalékanyagot sem.

A tejsavas erjesztésű ételek enyhülést jelentenek különösen a gyomornak, mivel segítenek beállítani az ideális gyomorsav szintet. Visszaszorítják a káros baktériumok és gombák életterét illetve megakadályozzák az elszaporodásukat. Elősegítik az ásványi anyagok felszívását (pl. Ca), vitaminokat C, B, K2 és enzimeket is gazdagon tartalmaznak.
A tejsavbaktériumok tevékenységük során, megemelik az étel táperejét, és a szervezetbe jutva támogatják az emésztőrendszer egészséges működését.

Müller Ildikóról

2004 óta már Mozgásterapeutaként és Jógaoktatóként is kifejezetten foglalkoztatott a táplálkozás szervezetünkre gyakorolt hatása, akkoriban még vegetáriánusként igyekeztem egészségesen táplálkozni.
Családomban mindig is kifejezetten nagy igény volt a jó minőségű alapanyagokból készült, teljes értékű ételekre és meggyőződésünk volt, hogy sokat teszünk az egészségünkért. Mégsem tudtam túljutni egy hosszú évek óta tartó gyulladásos folyamaton és emellett gyakran energiahiánnyal küszködtem, amire már akkoriban is kerestem, de nem találtam megfelelő magyarázatot.

2012-ben feladtam a vegetáriánus táplálkozást és új, gyógyulásközpontú, megoldásorientált utakat kezdtem keresni. Hamarosan egy előadáson találkoztam Bartha Ákossal, aki a gyulladáscsökkentés érdekében személyre szabottan változtatott az étkezésemen.

Pár hónappal később együttműködő partnerként folytattuk, és 2014-ben a Táplálkozás-Beállítás Csapatának tagja lettem, ahol Ákos szakmai vezetésével folyamatosan igyekszünk bővíteni tudásunkat és megosztjuk egymással gyakorlati tapasztalatainkat. Meglévő egészségügyi végzettségeim mellett 2015-ben elvégeztem az akkreditált “Funkcionális Táplálkozási Ismeretek” tanfolyamot is. A fenti területek mellett 2013-ban találkoztam a GAPS terápiás célú étrenddel, és részt vettem Dr. Natasha Campbell-McBride budapesti konferenciáján is. Ebben az időszakban még leginkább a saját egészségemmel kapcsolatos kihívások inspiráltak.

Még ebben az évben hallgató voltam Gerő Mária GAPS Segítő Terapeuta képzésén és magam is elkezdtem tanfolyamokat tartani (lakto)fermentálás /savanyítás/ és más, funkcionális élelmiszerek
készítését érintő témakörben – mind elméletben, mind pedig gyakorlatban is. A tanfolyam anyaga később bővült olyan élelmiszerek elkészítésével, amelyek hatékonyan támogatják bélflóránk optimális működését.

Időközben egyre többen fordultak hozzám, ez motivált arra, hogy kistermelőként elégítsem ki az igényeket. Az évek során, a visszajelzésekből tettem szert egyre több gyakorlatban is működő tapasztalatra. Tudásomat és tapasztalataimat megosztva szeretnék hozzájárulni, hogy mindannyian egészségesebbek legyünk, és gyermekeink, unokáink is megkapják az esélyt az egészséges életkezdéshez és ennek hosszútávú fenntartásához.

Kifejezett szakmai érdeklődési köreim: a teljes emésztőrendszer támogatása: gyomorfunkciók komplex erősítése, felszívódási zavarok, béldiszbiózis (SIBO, kontaminált vékonybél); gyulladásos folyamatok; GAPS terápiás étrend; autoimmun folyamatok gyulladáscsökkentő és hypoallergén megközelítése; tanfolyamok tartása funkcionális élelmiszerekről (pl. fermentálás): elméleti és gyakorlati oktatás.

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!