Tápanyagdús nyári ebéd/vacsora + desszert recept

Tápanyagdús nyári ebéd/vacsora + desszert recept
2022.07.27.

Amikor nagy a meleg és nincs kedvem a forró tűzhely mellett túl sokat állni…

Mindkét ételhez natúr kókuszjoghurtot is használtam, szerintem remek és sokoldalúan használható alapanyag.

Az újburgonyát megfőztem, tálalás előtt ghível, friss petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítettem. A brokkoli rózsákat vastagabb szeletekre vágtam, sós, lobogó vízben pár perc alatt megfőztem. Közben egy kis serpenyőben, kevés olívaolajon megpirítottam két gerezd apróra vágott fokhagymát. Felkockáztam egy fürtös uborkát és a natúr kókuszjoghurtra szórtam, mellé helyeztem a brokkoli szeleteket és meglocsoltam az olívaolajon pirult fokhagymával. Hozzá konyhakészen kapható, borsos füstölt pisztrángot fogyasztottam.

A desszert pedig egy zöldebb banán szeletelve, kb. 6 ek. natúr kókuszjoghurttal, bogyós gyümölcsökkel (itt ribizli és josta) és néhány szem makadámdióval.

Mindhárom szakácskönyvünk elérhető a webshopból nyomtatott és e-könyv formátumban is, továbbá 5 különböző kedvezményes könyvcsomagunk is van:

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!