Újabb egyszerűen elkészíthető étel receptje

Újabb egyszerűen elkészíthető étel receptje
2022.01.17.
Egyszerűen elkészíthető, tápláló és finom étel, ebédre vagy vacsorára!
Grillezett újhagymás kápia paprikás quinoasaláta, balzsamecetes dresszinggel, zöld fűszer kéregben sült vad lazaccal. A képen látható lazac egy élelmiszerüzlet mélyhűtőjéből van, de természetesen magunk is elkészíthetjük ugyanezt friss lazacból (vagy más vastagabb húsú halból) és sok finomra vágott friss és szárított zöld fűszerrel (pl. bazsalikom, petrezselyem, tárkony, kakukkfű, majoránna).
Dr. Mathieu Lalonde, a Harvard Egyetem kémikusa különböző élelmiszerek tápanyagsűrűségét vizsgáló kutatásából kiderült, hogy mind a fűszerek/zöldfűszerek, mind pedig a halak és tenger gyümölcsei a TOP 5 legtápanyagdúsabb élelmiszercsoport között van. Együk őket rendszeresen és változatosan! 🙂
Következő előadásunkra jelentkezni itt lehe!
Várunk szeretettel!

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!