Halleves recept

Halleves recept
2021.05.31.
Halleves tavaszi zöldségekkel
 
Hozzávalók:
  • 4 szál új sárgarépa, karikázva
  • 400 g újburgonya, darabolva
  • 1 kis fej karfiol, rózsákra szedve
  • 250 g friss spenót
  • 350 ml zabtej (vagy kókusztej)
  • 200 g zöldborsó
  • 250 g lazac, közepes kockákra vágva
  • 1 csokor kapor
  • 1 csokor petrezselyem, só
A sárgarépát, újburgonyát és karfiolt felforraljuk sós vízben. Forrás után közepes lángra vesszük és további 5 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót, a zabtejet és még 3-4 percig főzzük, hogy megpuhuljon a borsó is. A legvégén hozzá adjuk a spenótot, a zöldfűszereket és a lazacot is majd levesszük a tűzről és kb. 10 percig hagyjuk állni. Ez idő alatt a forró lében a lazac is tökéletesen elkészül, isteni szaftos marad. A végén is sózhatjuk ízlés szerint.
 
Jó étvágyat kívánunk! 🙂
 
A soron következő előadásaink: https://taplalkozasbeallitas.hu/esemenyek/
 
Ajánlott irodalom és szakácskönyveink:

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!