Céklás recept

Céklás recept
2023.01.09.

Szabó Dániel senior szakmai kollégánk remek CÉKLA összefoglalójának első részéből már kiderült, hogy miért is olyan jó ötlet céklát fogyasztani.

A mai recepthez egy kiváló konyhakész terméket használtunk, amely nagyban megkönnyítheti a rohanó hétköznapokban a cékla fogyasztást! Ajánljuk figyelmetekbe a RÓNA főtt, hámozott, vákuumcsomagolt céklát, melyet 500 grammos kiszerelésben árulnak és semmilyen adalékanyagot vagy tartósítószert nem tartalmaz. Több szupermarketben rendszeresen kapható termék. Természetesen házilag pucolt/főtt/sült céklával is készíthetjük!

Elkészítés:

  1. Feldarabolunk néhány hámozott sárgarépát, teszünk mellé 4-5 gerezd fokhagymát héjában.
  2. Hőálló edénybe tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal vagy kókuszolajjal, sózzuk és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
  3. A céklát negyedekre vágjuk.
  4. Amennyiben szükséges, a salátát felszeleteljük – ízlés szerint bármilyen saláta választható. (Nem volt itthon friss zöldfűszer, de néhány levél petrezselyemmel vagy bazsalikommal még különlegesebbé tehetjük. Helyette pár szem málnát adtam még a salátához.)
  5. A salátaöntethez kinyomkodjuk a héjából a sült fokhagymát és villával pépesítjük. Keverünk hozzá pár ek. extra szűz olívaolajat, pár ek. balzsamecetet, ha a konyhakész céklát használjuk, akkor annak a levéből is egy keveset, végül sózzuk és borsozzuk.
  6. A saláta leveleket összekeverjük a sült répával, a negyedelt céklával, nyakon öntjük az öntettel, végül zöldfűszerrel vagy málnával díszítjük.

Mellé főtt quinoát, illetve pár buggyantott tojást készítettem. (gm gabona helyett, pl. sült édesburgonyát, sütőtököt vagy burgonyát készíthetünk)

Továbbra is sok szeretettel ajánljuk szakácskönyveinket, melyek megtalálhatók a webshopban!

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!