A sushi előnyeiről

A sushi előnyeiről
2021.07.02.
A hűtött rizs rezisztens keményítőtartalma miatt pl. inzulinrezisztencia esetében is remek alternatíva lehet szénhidrát-bevitel kapcsán, hisz amikor a főtt keményítőt visszahűtjük, mint pl. a képen látható sushi rizs, megnövekszik a rezisztens (azaz emésztésnek ellenálló) keményítők aránya. Megnövekedett szelektív rosttartalma miatt a hűtött rizs alacsonyabb glikémiás választ vált ki, pozitívan hat vércukorszintünkre.
Egy tanulmány kimutatta, hogy a rezisztens keményítőtartalmú ételek gyorsabban idéznek elő jóllakottság-érzetet is, így kevesebb üres vagy felesleges kalóriát fogyasztunk.
 
Japánban tradicionálisan magas a jódot is tartalmazó, tengeri eredetű, növényi ételek fogyasztása (mint a barna moszatok). Nem véletlen, hogy sokkal jobbak az egészségügyi mutatóik. A sushihoz használt algalapok nagyszerű példája egy könnyen beszerezhető tengeri eredetű növényi élelmiszernek.
Szerencsére egyre több helyről lehet rendelni vagy vásárolni sushit 🙂
 
 
Soron következő előadásaink itt érhetőek el.
 

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!