Alacsony FODMAP bélegészség online program
Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
MeNŐpauza Nap – Tedd menővé a változókort!
Carmenta program™ – Várandósság fórumest
A PCOS és a bélflóra összefüggései
A policisztás ovárium szindróma (PCOS) az egyik leggyakoribb endokrin rendellenesség…
Egyszerűen elkészíthető, szezonális alapanyagokból készült, tápanyagokban gazdag étel
A változatosságra való ösztönzés a cél…
Mennyi idő múlva okoznak az elfogyasztott FODMAP-ok emésztőrendszeri panaszokat?
Éppen befejezted a reggelit, de 30 perc múlva már rohansz is a mosdóba…
Freyagena KIDS Mix fogyasztásának egy lehetséges módja
…akár házilag elkészítve…
Az étrendi AGE-k összefüggésbe hozhatók a nem alkoholos zsírmáj fokozott kockázatával.
Az étrendi előrehaladott glikációs végtermékek (AGE-k) hozzájárulhatnak a fokozott gyulladáshoz és oxidatív stresszhez, amelyek a krónikus betegségek, például a májbetegségek kockázati tényezői. Jelen tanulmányban azt vizsgálták, hogy van-e összefüggés az étrendi AGE bevitel és a nem alkoholos zsírmájbetegség (NAFLD) kockázata között. Ehhez 675, 20-60 év közötti résztvevőt vontak be egy eset-kontroll vizsgálatba. Az étrendi szokásokat kérdőívvel mérték, valamint minden résztvevőnél meghatározták az étrendi AGE bevitelt is. A kapott eredmények elemzése alapján a NAFLD kockázata növekedett a nagyobb étrendi AGE-bevitel hatására. Mindezek alapján a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a magasabb étrendi AGE-bevitel összefügg a NAFLD nagyobb esélyével.
Ha szeretnél többet megtudni a saját egészségi állapotodról, a szervezetedben jelenlévő AGE-k mennyiségéről és ezek rád gyakorolt egészségügyi kockázatairól, jelentkezz nálunk mérésre:
Age Reader mérés
Forrás: PMID: 37202817
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Várandósságra felkészítés, gyermekvállalási célok támogatása a megfelelő táplálkozással!
Speciális étrendi és kapcsolódó étrendkiegészítési program, melyekkel a gyermekvállalási célok átfogóan és hatékonyan támogathatóak – adott esetben komplex kihívások esetében is, mint például PCO-S vagy immunológiai kérdések.
Bartha Ákos élelmiszer-biológus, táplálkozáskutató egyestés előadása
2024.12.04. | SOTE | Online közvetítéssel is követhető!