Reggelire más ételeket kellene fogyasztanunk ?

Reggelire más ételeket kellene fogyasztanunk ?
2021.10.31.
Az a koncepció, hogy reggelire egészen más ételeket kellene fogyasztanunk egy merőben modern, nyugati találmány…
 
A reggeliző pelyhek, péksütemények és szendvicsek elképesztően népszerűvé váltak az utóbbi 100 évben, pedig azelőtt, és sok helyen még ma is, a reggelire elfogyasztott ételek sokkal inkább hasonlítanak a nap többi étkezéséhez. Ahogy minden étkezésünknek, a reggelinek is az lenne a célja, hogy tápláljon minket és felkészítsen az előttünk álló napra.
 
Alapja lehet egy frissen készített vagy előző napról megmaradt főtt rizs, quinoa vagy hajdina, de gyökérzöldségek vagy főzőbanán is remek választás. Mellé variálhatjuk a tojást, húst (pl. szalonna vagy érlelt sonka), belsőséget (pl. máj – májpástétom, tőkehalmáj) és persze a halak is kiváló opció (pl. füstölt pisztráng vagy füstölt lazac). Szerintem egy alapléből, rizsből és friss zöldfűszerből készült kása is biztosan nagyon finom lenne fermentált zöldséggel párosítva.
Ügyfeleinket és olvasóinkat is szeretnénk arra inspirálni, hogy reggelire is teljes értékű és mikrotápanyagokban gazdag ételeket fogyasszanak.
 
Vegyesen – változatosan – Nutri-Funkcionálisan™!
 
 
Legújabb szakácskönyvünk, ÉTELÖRÖM/ÉLETÖRÖM – Nutri-Funkcionális receptek itt elérhető!
 
Szép estét kívánunk mindenkinek!

https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/4625478740836187

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!