Vacsora a szabad ég alatt

Vacsora a szabad ég alatt
2021.08.03.
Egy színhúsmentes vegetáriánus ™, de alacsonyabb szénhidráttartalmú ételsor:
 
Előétel:
Házi csirkemájpástétom zöldséghasábokkal (első szakácskönyvünkben található családi receptünk alapján).
 
Főétel:
Bőrös pisztráng filé rengeteg friss zöldfűszerrel, ghível (tisztított vajjal) és sóval-borssal párolva. Köret: fehérrépa és brokkoli püré + saláta.
Recept: A fehérrépát meghámozom, vékony szeletekre vágom, kevés zsiradékon (pl. tisztított vajon vagy kacsazsíron) lassan, alacsony hőfokon, fedő alatt puhára párolom. Közben néha felöntöm egy kevés növányi tejjel (vagy alaplével). Ha teljesen megpuhult hozzáadom a darabolt brokkolit, sózom és lefedve a brokkolit is puhára főzöm. Ezután pár kocka hideg vaj hozzáadásával egy konyhai robotgépben simára turmixolom. A végén sóval és 1 kk. rizs ecettel ízesítem (almaecet vagy citromlé is megfelel).
 

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!