Alacsony FODMAP bélegészség online program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó program
Alkalmazott táplálkozástudományi ismeretek – 2021.02.05.
Carmenta program™ – Várandósság fórumest
KÜLÖNLEGES SZEMINÁRIUMI PROGRAMCSOMAG
A reflux tüneti kezelése helyett…
Attól, hogy milliárdokat költünk puszta tüneti szerként savlekötő és protonpumpa-gátló gyógyszerekre (PPI); és úgy kapkodjuk ezeket gyomorpanaszok esetén, mint a cukorkákát, az bizonyos aggasztó tényeken nem változtat: Ahogy tanulmányok kimutatják, a gyomorsav-kiválasztás a korral csökken. A tudományos szakirodalomban az is megállapított tény, hogy a reflux (GERD) rizikója a kor előrehaladtával nő. Ha a gyomorégést […]
Juhragu recept
Téli időszakban igazán melegítő, tápláló főétel, amely akár inzulinrezisztencia esetén is jól beilleszthető az étrendbe… ….hiszen a benne lévő szénhidrát (biztonságos keményítő), ami jelen esetben a főtt quinoa köret, teljes értékű formában (vagyis finomítatlanul) van a tányéron. A boltban találtam csont nélküli, pörköltnek való juhhúst, abból készítettem egy tartalmas ragut az alábbiak szerint. […]
Laktózintolerancia vagy SIBO
A laktózintolerancia diagnózisának felállításához elengedhetetlen, hogy a tüneteket, a genetikai hátteret és a hidrogén kilégzési tesztek eredményeit egymás összefüggésében helyesen, illetve a szakmai tapasztalatok fényében értékeljük. Például SIBO (kontaminált vékonybél) esetén a laktózmentes tej fogyasztása mellett is megmaradnak a panaszok, illetve más tejtermékek is gondot okozhatnak (tejfehérje-allergia a béldiszbiózis vagy a traumatizáltság miatt?), míg […]
Gyomorsavcsökkentők és bélbaktériumok kapcsolata
A tudományos irodalomban jól dokumentált tény, hogy a gyomorsav-szintet csökkentő gyógyszerek elősegítik a bélbaktériumok túlszaporodását. Egy kísérletben 30 GERD-ben (reflux) szenvedő embert kezeltek magas dózisú protonpumpa-gátlóval (40g /nap) minimum 3 hónapon át. A 30, PPI-t szedő ember közül 11-nél alakult ki jelentős bakteriális túlszaporodás (béldiszbiózis, konkrétan kontaminált vékonybél), míg a kontroll csoportban csak egynél (!) […]
Ebben a könyvben szeretnénk megmutatni, illetve segítséget nyújtani a szűkített keresztmetszetű táplálkozást követők számára, hogy lehet színes és ízekben gazdag ételeket készíteni. A receptek egy része hazai ízvilágot tükröz, másik része a világ konyháira nyitott klasszikus és egyéni kedvencek.
A szakácskönyv 100%-ban gluténmentes recepteket tartalmaz, továbbá az alábbi “gyógyétrendek”/protokollok és anyagcsere-profilok szerint soroltuk az ételeket.
6 fejezettel: Reggelik, Levesek, Főételek, Saláták és köretek, Halak és tengergyümölcsei, Uzsonnák és édes falatok.
Kellemes főzést kívánunk!
ISBN szám: 978-615-00-8368-1
4 .790 Ft
Készleten
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!