Táplálkozási szakemberek 10-es „Mit eszek”- listája

Táplálkozási szakemberek 10-es „Mit eszek”- listája
2015.03.01.
Kedvelem azt a “játékot”, amikor táplálkozási szakembereknek felteszik a következő kérdést: „VÉGÜL IS TE MIT ESZEL?” Tanfolyamokon és egyéni konzultációkon gyakran teszem fel én is ezt a kérdést. Nézzünk egy példát arra, hogy hogyan néz ki a valóságban, mikor egy szakértő felállít egy tízes listát arra vonatkozólag, hogy ő mit tart egészségnek és mit eszik…
Egyik általam is figyelemmel kísért ilyen elismert kutató dr. Micheal Eades, aki egy elhivatott amerikai orvos, könyvíró és táplálkozási szakértő. Mi az ő 10-es listája?! Tanulságos…
  1. Füvön nevelt sertés és bárány: kiváló minőségű fehérje- és zsírforrás.
  2. Ketrecmentesen és egészségesen tartott tyúkok tojása: merthogy az étkezési koleszterin nagyon is szükséges.
  3. Zsírosabb halak saját olajukban (szardínia, hering, stb): esszenciális Omega-3 zsírokat tartalmaznak. Én azért még szavazok a magyar pisztrángra is…
  4. Kókuszolaj: remek sütéshez és főzéshez, még vegetáriánusoknak is. Valamint jó energiaforrás.
  5. Brokkoli és brokkolicsíra: tápanyagbomba, mint az összes többi keresztes virágú zöldség (kelkáposzta, fodros kel, stb)
  6. Spenót (és egyéb sötét levelű zöldség): megszámlálhatatlan tápanyagot tartalmaz, és remek klorofillforrások. Az enzimterápiák alapkövei…
  7. Paradicsom: sokszínűen használható és sok szerves káliumot tartalmaz.
  8. Gránátalma: hatékony antioxidáns. Idehaza azért van sok alternatívája…
  9. Zellergumó: egy keményítőmentes krumplihelyettesítő, és nagyon finom is. Egyetértek… mennyei a sült zeller!
  10. Bogyós gyümölcsök: a gyümölcsök királyai, sok rost és zamat, viszont alacsony gyümölcscukor tartalom.

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!