Alacsony FODMAP bélegészség online program
Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
MeNŐpauza Nap – Tedd menővé a változókort!
Carmenta program™ – Várandósság fórumest
A PCOS és a bélflóra összefüggései
A policisztás ovárium szindróma (PCOS) az egyik leggyakoribb endokrin rendellenesség…
Egyszerűen elkészíthető, szezonális alapanyagokból készült, tápanyagokban gazdag étel
A változatosságra való ösztönzés a cél…
Mennyi idő múlva okoznak az elfogyasztott FODMAP-ok emésztőrendszeri panaszokat?
Éppen befejezted a reggelit, de 30 perc múlva már rohansz is a mosdóba…
Freyagena KIDS Mix fogyasztásának egy lehetséges módja
…akár házilag elkészítve…
Szuperfood: olajbogyó
Az olajbogyó gazdag egyszeresen telítetlen zsírsavakban, amelyek a jobb szív- és érrendszeri egészséghez és az alacsonyabb általános halálozáshoz kapcsolódnak.
Az olajágak a béke szimbólumaként ismertek, de az olivafa (olajfa) termése az egészség és a hosszú élet szimbólumaként is szolgálhat.Az olajbogyó olyan összetevőket tartalmaz, amelyek bizonyítottan hozzájárulnak többek között az agy, a szív és az érrendszer egészségéhez, a rák kockázatának csökkentéséhez, a fogyáshoz és a hosszabb élettartamhoz.Gyümölcsök közül az olajbogyó tartalmaz a második legmagasabb mennyiségben egészséges zsírsavakat. Egy csésze zöld olajbogyó összesen körülbelül 21 gramm zsírt tartalmaz, amelynek nagy része egyszeresen telítetlen zsírsav.Tanulmányok azt mutatják, hogy az egyszeresen telítetlen zsírsavakban gazdag étrend fogyasztása kedvezően hat a szív- és érrendszeri kockázati tényezőire (különösen, ha a telített zsírokat helyettesítjük). Ezek közé tartoznak:
Mindezek végett az egyszeresen telítetlen zsírsavak magasabb étrendi bevitele a szív- és érrendszeri betegségek okozta halálozás és az összhalálozás alacsonyabb kockázatával jár együtt.Az olajbogyó fogyasztása növeli a vér glutationszintjét, ami egy antioxidáns, és amelynek funkciói közé tartozik a DNS javítása, az immunrendszer működésének támogatása és a higany elszállítása az agyból.További előnyként az olajbogyó olyan erjesztett élelmiszer, amely fokozza a mikrobiom és az emésztőrendszer egészségét. Az erjesztett élelmiszerek antioxidáns, antimikrobiális, gombaellenes, gyulladáscsökkentő, cukorbetegség- és érelmeszesedés elleni hatásúak.
Forrás: https://www.lifeextension.com/…/2024/2/olives-superfoods
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Várandósságra felkészítés, gyermekvállalási célok támogatása a megfelelő táplálkozással!
Speciális étrendi és kapcsolódó étrendkiegészítési program, melyekkel a gyermekvállalási célok átfogóan és hatékonyan támogathatóak – adott esetben komplex kihívások esetében is, mint például PCO-S vagy immunológiai kérdések.
Bartha Ákos élelmiszer-biológus, táplálkozáskutató egyestés előadása
2024.12.04. | SOTE | Online közvetítéssel is követhető!