Sütőtökös snidlinges sushi

Sütőtökös snidlinges sushi
2023.09.23.

Egyik személyes kedvenc… (Laurien)

Sütőtökös snidlinges sushi, omlettel és pisztráng kaviárral, mellé Müller Ildi Fermentálás „Cortido” lilakáposztája és pácolt gyömbér.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 200 g sushi rizs
  • 310 ml víz
  • nori lap
  • 2 ek. sushi ecet
  • sült tök vagy édesburgonya hasábok
  • snidling, vagy a kedvenc zöldfűszered
  • omlett, csíkokra vágva

A rizst két-három alkalommal átmossuk hideg vízben, majd felöntjük 310 ml vízzel, sózzuk és feltesszük főni fedő nélkül, ha felforrt lefedjük, kis lángra vesszük és fedő alatt 15 percig főzzük, majd levesszük a tűzről és fedő alatt 10 percig pároljuk. Ez idő alatt egyáltalán ne vegyük le fedőt. Ha letelt a 10 perc, akkor levehetjük, átöntjük a rizst egy tálba vagy kiszórjuk egy deszkára és hűlni hagyjuk. Amikor szobahőmérsékletűre hűlt a rizs, belekeverjük a sushi ecetet, ezzel ízesítjük. A bambusz tekerőt magunk elég helyezzük, ráteszünk egy nori lapot, beletöltjük vékony rétegben a rizst, vízszintesen, középen elhelyezzük a tölteléket, és magunktól elfelé szorosan feltekerjük. Reggelire, ebédre és vacsorára is remek tányér étel lehet!

További recept ötletekért vagy inspirációért ajánljuk szeretettel szakácskönyveinket, melyek elérhetőek a webshopban!

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!