Alacsony FODMAP bélegészség online program
Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
MeNŐpauza Nap – Tedd menővé a változókort!
Carmenta program™ – Várandósság fórumest
A PCOS és a bélflóra összefüggései
A policisztás ovárium szindróma (PCOS) az egyik leggyakoribb endokrin rendellenesség…
Egyszerűen elkészíthető, szezonális alapanyagokból készült, tápanyagokban gazdag étel
A változatosságra való ösztönzés a cél…
Mennyi idő múlva okoznak az elfogyasztott FODMAP-ok emésztőrendszeri panaszokat?
Éppen befejezted a reggelit, de 30 perc múlva már rohansz is a mosdóba…
Freyagena KIDS Mix fogyasztásának egy lehetséges módja
…akár házilag elkészítve…
Az ősz beköszöntével megérkezett a sütőtök szezon. Ezúttal egy sütőtökkrémleves alapú egytálételt mutatunk nektek:
Krémleves hozzávalók:
A hozzávalókat összefőzzük, míg a zöldségek megpuhulnak, majd botmixerrel pürésítjük.
A levesbe került főtt basmati rizs, algalap és feta sajt (algából és fetából is jóval több, de úgy nem lett volna szép a fotó). A fetasajt tradicionális (juh- és kecsketejből készült) és opcionális az étel szempontjából, lecserélhetjük pl. tengeri herkentyűkre is. Ez mérsékelt anyagcsereprofilban ideális.
Markáns profil esetén elhagyható a rizs (vagy elegendő csak egy egészen pici mennyiség), helyette kerülhet bele pl. pirított bacon és tépett hús, valamint meglocsolhatjuk olívaolajjal, vagy beletehetünk egy kocka vajat.
A sütőtök remek választás, mert magas a rosttartalma és alacsony a szénhidráttartalma.
100g sütőtök kb 10g ch-t tartalmaz és ebből ~1,5-2g rost.
Magas az A-vitamin (béta-karotin tartalma) és a kálium tartalma, de tartalmaz C-vitamint és E-vitamint is, így nem csupán antioxidáns hatással bír, de védi a szívünk egészségét is.
Vaspál Melinda kolléganőnk
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Várandósságra felkészítés, gyermekvállalási célok támogatása a megfelelő táplálkozással!
Speciális étrendi és kapcsolódó étrendkiegészítési program, melyekkel a gyermekvállalási célok átfogóan és hatékonyan támogathatóak – adott esetben komplex kihívások esetében is, mint például PCO-S vagy immunológiai kérdések.
Bartha Ákos élelmiszer-biológus, táplálkozáskutató egyestés előadása
2024.12.04. | SOTE | Online közvetítéssel is követhető!