Pisztráng fokhagymás, zöld fűszeres olívamártással és sütőtökkel (AIP megfelelő)

Pisztráng fokhagymás, zöld fűszeres olívamártással és sütőtökkel (AIP megfelelő)
2016.11.13.
Hozzávalók kb. 4 főre:
  • 4 kisebb egész pisztráng, tisztítva
  •  1 kg sütőtök, hámozva, darabolva, kis kókuszzsírral megkenve
A mártáshoz:
  • 2 csokor friss petrezselyem
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 1 fél lilahagyma, aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma, aprítva
  • 12 db magozott zöld olajbogyó (nagyméretű)
  • só, őrölt bors
  • 1,2 dl extra szűz olíva olaj
  • 1 citrom leve

A pisztrángokat sóval, borssal bedörzsöljük, és egy kevés kókuszzsírral megkenve 190 fokra előmelegített sütőben kb. 18 perc alatt megsütjük. A sütőtök is ugyanennyi idő alatt elkészül a sütőben. Közben elkészítjük a mártást, amelyhez az összes összetevőt simára turmixoljuk. A kész halat a megsült sütőtökkel és az olívamártással tálaljuk.

Jó étvágyat


Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!