Pisztráng céklasalátával

Pisztráng céklasalátával
2023.02.27.

A burgonyát, a hámozott-szeletelt sárgarépát és a szeletelt póréhagymát tepsire tettem, meglocsoltam egy kis kókuszolajjal, sóztam és 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütöttem. A céklát megmostam, félbevágtam és 180 fokos sütőben 45 percig sütöttem. Hagytam kicsit kihűlni, meghámoztam, felkockáztam és házi majonézből, frissen reszelt tormából, zöldfűszerből, újhagyma zöldjéből és balzsamecetből egy szószt csináltam hozzá, mellyel alaposan összekevertem. Ez a kedvenc céklasalátánk, több variációja is létezik. Az egyik variáció receptje megtalálható az első szakácskönyvünkben.

Egész pisztrángot vettem, kifiléztem, mindkét oldalát megsóztam, majd serpenyőben egy kevés zsiradékon megsütöttem (kb. 5 percig sült). Bőrös oldalával lefelé helyezve, közepes hőfokon, kb. 3,5-4 percig sütöm, majd megfordítom és leveszem a tűzről. A serpenyőben lévő maradék hő tökéletesen elkészíti a halat, így biztosan nem szárad ki.

Ha most ismerkedsz a különböző halakkal és tengeriherkentyűkkel, és szeretnél egyszerűen elkészíthető, bombabiztos recepteket, ajánljuk szeretettel a Táplálkozás-Beállítás szakácskönyveket, melyekben összesen 34 különböző receptet találtok csak ebben a témában! (Összesen 225 recept és ételfotó van a 3 könyvben).

Több kedvezményes könyvcsomag variáció is van a webshopban, illetve minden könyvünk e-book formában is elérhető!

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!