Növényvédőszerek – folytatás..

Növényvédőszerek – folytatás..
2015.03.01.

Néhány bejegyzéssel ezelőtt megosztottuk az amerikai Environmental Working Group (egy környezetvédelmi csoport) egyik kiadványának eredményeit, melynek címe: „Shoppers’ Guide to Pesticides in Produce”, azaz „Vásárlói útmutató különféle termékek növényvédőszer szennyezettségének kérdésében”.

Nézzük most meg, hogy mely zöldségekben-gyümölcsökben találta a fent megnevezett kutatócsoport a LEGKEVESEBB VEGYSZER- ÉS NÖVÉNYVÉDŐSZER MARADVÁNYT (a teljesség igény nélkül):
  • spárga
  • avokádó
  • KÁPOSZTA-félék
  • HAGYMA-félék
  • padlizsán (számomra ez érdekes, ugyanis a többi burgonyaféle igen rosszul szerepelt
  • grapefruit
  • étkezési gombák
  • mangó, kiwi és ananász (mivel idehaza nem teremnek, így a hosszú utaztatás során biztosan kezelik őket, no meg amúgy se tudok javasolni semmilyen primőr és nem idényjellegű gyümölcsöt; nincs is rájuk szükség)
  • cukorborsó
  • édesburgonya (hazaira fel)
  • sárgadinnye

Változatlanul érdekelne minket hasonló hazai vizsgálat is! Aki ismeri ilyet, adja tovább. Köszönjük!

A fenti felsorolt, „tisztának” tekinthető étkek közül kis hazánkban is több megterem… MINDIG VÁLASSZATOK HAZAI ÉS IDÉNYJELLEGŰ ZÖLDSÉGEKET! A „piszkos” 15-ből pedig biora vagy kiskerti termesztésre fel!

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!