Növényi alapú, színhúsmentes-vegetáriánus™ menü

Növényi alapú, színhúsmentes-vegetáriánus™ menü
2019.12.02.
Hajdinatészta padlizsánkrémmel, brokkolicsírával és pirított alga chipsszel.
  1. 2 db félbevágott padlizsánt a sütőben megsütöttem.
  2. Apróra vágott vöröshagymát pároltam kókuszzsíron.
  3. A párolt hagymát, sült padlizsán belsejét (héját nem tettem bele) kis olívaolajat, mustárt, kókusztejszínt összeturmixoltam, sóval, citromlével, friss metélőhagymával ízesítettem.
  4. A zöldségkrémet a főtt tésztán tálaltam, tetejére került brokkolicsíra és alga chips.

 

A menü előnyei:

Ez az alga (nori) természetes módon tartalmaz jódot, mely a hormonális egyensúlyok szempontjából is nagyon fontos. Mindenkinek fontos odafigyelnie a jódfogyasztásra.
A brokkolicsíra szulforofánt is tartalmaz, aminek számos előnyös tulajdonsága bizonyított: pl. nyombél-gyulladás kapcsán.

Nagyon szeretem a zöldségkrémeket, hisz ebből is sok variáció elkészíthető.
Vendégváróként sokszor készítek különböző krémeket, ezek remek előételek is lehetnek.

 

Szép napot Nektek!
www.taplalkozasbeallitas.hu/contact

 

 


https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/2747233961994017

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!