Különleges húsleves recept

Különleges húsleves recept
2021.04.11.
Különleges recept a hétvégére:  Soto ayam: Soto (leves) + ayam (csirke)
 
Imádjuk a húsleveseket! Csontokból, egyéb alkatrészekből és zöldségekből főzött leveknek a világ számtalan pontján van hagyománya, ez alól az indonézek sem kivételek 🙂 Ez a leves tele van frissen őrölt fűszerekkel, nagyon különleges étel. Csodaszép sárga színét a kurkumától kapja, mi friss kurkuma gyökér hiányában, most őrölt kurkumával készítettük.
Az elkészítéséhez vagy kész csirke alaplevet használjunk (pl. AlapléBár Budapest) vagy készítsünk otthon csirke csontokból egy egyszerű alaplevet, zöldségek nélkül. Ha már kezd összeállni a levesünk, egy csontos csirkemellet főzzünk bele.
 
A leves elkészítéséhez kelleni fog még:
– 2 gerezd fokhagyma, 4 kisebb mogyoróhagyma vagy 1 vöröshagyma,
– 5 cm gyömbér és
– 5 cm galangal gyökér,
– 1 citromnád, 1 tk. őrölt kurkuma (ezeket egy turmixban kevés víz hozzáadásával pürésítjük), majd a kapott fűszerpépet egy kevés kókuszolajon 5-10 percig serpenyőben megpirítjuk és belekeverjük a levesbe. Lassú tűzön kb. 20 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
– Lime gerezddel,  főtt rizstésztával vagy üvegtésztával, ízlés szerint zöldségekkel (pl. park choy vagy spenót) és friss zöldfűszerekkel tálaljuk.
 
 
Sok érdekes, izgalmas receptet találhattok a szakácskönyveinkben is, ajánljuk őket szeretettel 🙂
https://taplalkozasbeallitas.hu/…/taplalkozas…/
 
Szép hétvégét kívánunk mindenkinek!

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!