Alacsony FODMAP bélegészség online program
Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
MeNŐpauza Nap – Tedd menővé a változókort!
Carmenta program™ – Várandósság fórumest
A PCOS és a bélflóra összefüggései
A policisztás ovárium szindróma (PCOS) az egyik leggyakoribb endokrin rendellenesség…
Egyszerűen elkészíthető, szezonális alapanyagokból készült, tápanyagokban gazdag étel
A változatosságra való ösztönzés a cél…
Mennyi idő múlva okoznak az elfogyasztott FODMAP-ok emésztőrendszeri panaszokat?
Éppen befejezted a reggelit, de 30 perc múlva már rohansz is a mosdóba…
Freyagena KIDS Mix fogyasztásának egy lehetséges módja
…akár házilag elkészítve…
Ebben a másfél perces videóban, három gyorsan és egyszerűen elkészíthető uzsonna ötletet mutatunk meg Nektek!
A piacra ahová járok, a „magosnál” nem mindig van makadámdió, főleg nem sós és pörkölt változatban. Viszont ha épp van, veszek egy keveset és otthon megcsinálom magamnak! Megéri, mert nagyon finom!
Egy tálban összekeverjük a makadámdiót, az olajat és a sót. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megszórjuk az algával és 180 fokra előmelegített sütőben (nem légkeverésen!) 7-8 percig sütjük. Kb. 4-5 perc után érdemes átkeverni, hogy egyenletesebben piruljon. Édesanyámat idézve: „figyelni kell, mint egy sas, mert egy pillanat alatt megéghet! Semmiképp ne akkor kezdj el valakivel telefonon beszélni!”
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk a kókusztejjel. A banánt felszeleteljük, megszórjuk őrölt fahéjjal, majd egyenként belemártogatjuk az olvasztott csokiba. Tányérra tesszük, megszórjuk gyümölcs porral, végül betesszük a hűtőbe 30-60 percre dermedni. Egyéb dióféléket, cukrozatlan aszalványokat is érdemes étcsokiba mártani, finom uzsonna vagy desszert lehet. A boltokban kapható étcsokiba mártott diófélék hozzáadott cukortartalma meglepően magas (kb. 30-35 gramm/100 gramm). A házi, magasabb kakaótartalmú étcsokival készült változatban annál biztosan kevesebb lesz. Pl. ehető ajándéknak is remek ötlet egy befőttes üvegben, szép címkével, szalaggal díszítve.
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Várandósságra felkészítés, gyermekvállalási célok támogatása a megfelelő táplálkozással!
Speciális étrendi és kapcsolódó étrendkiegészítési program, melyekkel a gyermekvállalási célok átfogóan és hatékonyan támogathatóak – adott esetben komplex kihívások esetében is, mint például PCO-S vagy immunológiai kérdések.
Bartha Ákos élelmiszer-biológus, táplálkozáskutató egyestés előadása
2024.12.04. | SOTE | Online közvetítéssel is követhető!