Halpástétom

Halpástétom
2016.04.27.
Hozzávalók:
  • egy friss pisztráng
  • tisztított vaj
  • mustár
  • újhagyma vagy metélőhagyma
  • citrom, só, bors (ízlés szerint más fűszerek)
Elkészítés:

A pisztrángot szálkamentesítjük, a „húsát” egy tálba rakjuk. Hozzárakjuk a púpos evőkanálnyi olvasztott tisztított vajat, belenyomjuk a fél citrom levét, belekeverjük az 1-2 teáskanálnyi mustárt (ízlés szerint), végül pedig beletesszük az apróra vágott hagymát. Sóval, borssal (ízlés szerint más fűszerekkel) ízesítjük. Villával vagy aprítógéppel lehet pépesíteni az egészet.

(Mi úgy szoktuk elkészíteni reggelire, hogy előző esti vacsorára eggyel több pisztrángot sütünk, így másnap azt felhasználhatjuk egy jó halpástétomhoz.) A halpástétom (mint a májkrém is) remek tojás nélküli reggeli alternatíva.


Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!