Halas recept

Halas recept
2022.11.12.

Papírban sült kapros lazac (vagy más tengeri és édesvízi hal, ízlés szerint), vajban párolt zöldbab és sült pézsmatök, édesburgonya és burgonya szeletek.

A tányéron látható élelmiszerekben található mikrotápanyagok (a teljesség igénye nélkül):

  • Lazac: B-vitaminok, szelén, kálium, foszfor, omega-3
  • Zöldbab: A-, C-, és K-vitamin, mangán, folát
  • Pézsmatök (kanadai tök): A-, E-, és C-vitamin, folát, magnézium, kálium, mangán, cink és réz
  • Édesburgonya: A-, C-, E-vitamin, B-vitaminok (kivéve B12), kálium, mangán, cink és réz

A kaporban is számos vitamin és ásványi anyag van, csak általában nem fogyasztunk belőle együltünkben jelentősebb mennyiséget. 100 gramm kaporlevélben már említésre méltó mennyiségben található vas, kálium, kalcium, magnézium, mangán, illetve A-, C-, és B-vitaminok is.

Forrás: https://nutritiondata.self.com

Továbbra is szeretettel ajánljuk szakácskönyveinket, melyek természetesen megtalálhatóak a webshopunkban.

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!