Alacsony FODMAP bélegészség online program
Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
MeNŐpauza Nap – Tedd menővé a változókort!
Carmenta program™ – Várandósság fórumest
A PCOS és a bélflóra összefüggései
A policisztás ovárium szindróma (PCOS) az egyik leggyakoribb endokrin rendellenesség…
Egyszerűen elkészíthető, szezonális alapanyagokból készült, tápanyagokban gazdag étel
A változatosságra való ösztönzés a cél…
Mennyi idő múlva okoznak az elfogyasztott FODMAP-ok emésztőrendszeri panaszokat?
Éppen befejezted a reggelit, de 30 perc múlva már rohansz is a mosdóba…
Freyagena KIDS Mix fogyasztásának egy lehetséges módja
…akár házilag elkészítve…
Gyógynövények és fűszerek harmadik rész: Cassia fahéj (Cinnamomum cassia)
A fahéj kumarint tartalmaz. A kumarin egy kémiai vegyület, amely számos növényben megtalálható. Aromás, édes illata és íze van, ezért gyakran adják illatosítókhoz és kozmetikumokhoz. Véralvadásgátló gyógyszerek, mint például a Warfarin és a Coumadin előfutáraként is használják, mert elősegíti a vérkeringést és megakadályozza a vérrögképződést.
Változó mennyiségben található meg kumarin a különböző márkájú fahéj termékekben. Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság megállapította, hogy a jól tolerálható napi kumarin bevitel 0,1 mg/kg (ez egy 70 kg-os személynél nagyjából 7 mg-ot jelent).
Sok különböző élelmiszer tartalmaz kumarint, de általában nagyon kis mennyiségben, jóval a napi javasolt mennyiség/testtömegkilogramm határ alatt. Kivétel a Cassia fahéj, amely az egyik legkoncentráltabb természetes kumarin-forrás. Már néhány teáskanál cassia fahéj is túllépheti az ajánlott napi határt.
Források:https://draxe.com/nutrition/coumarin/https://www.vanderbilt.edu/olli/class-materials/2016SummerWellnessSpices.pdf
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Várandósságra felkészítés, gyermekvállalási célok támogatása a megfelelő táplálkozással!
Speciális étrendi és kapcsolódó étrendkiegészítési program, melyekkel a gyermekvállalási célok átfogóan és hatékonyan támogathatóak – adott esetben komplex kihívások esetében is, mint például PCO-S vagy immunológiai kérdések.
Bartha Ákos élelmiszer-biológus, táplálkozáskutató egyestés előadása
2024.12.04. | SOTE | Online közvetítéssel is követhető!