Garnélás/csirkés-zöldséges quinoa rizottó

Garnélás/csirkés-zöldséges quinoa rizottó
2021.08.22.
Alapanyagok (4 adaghoz):
 
  • 200 g quinoa
  • 1-2 ek. kókuszzsír
  • 1 csomag mirelit garnéla és/vagy 400 gramm csirkemell
  • 1 db cukkini
  • 6 fej csiperkegomba
  • 2 db sárgarépa
  • 80 g póréhagyma
  • 60 g aszalt paradicsom
  • 60 g olívabogyó
Ízesítők: só, őrölt bors és zöldfűszerek (petrezselyem/ koriander, bazsalikom)
 
 
Elkészítés:
 
A pár órára beáztatott és átöblített quinoát 2,5-szeres mennyiségű vízben (vagy éppen alaplében) puhára főzzük. Egy nagy serpenyőben vagy wokban a felolvasztott kókuszzsíron megpároljuk először a garnélát/csirkét, majd a tisztított és apróra vágott zöldségeket. A sárgarépa hozzáadásával kezdjük, utána jöhet a cukkíni, majd a gomba és a póréhagyma, legvégén pedig az aszalt paradicsom és az olívabogyó. A friss zöldfűszerekkel ne fukarkodjunk!
 
Mérsékelt anyagcsere-profilhoz (gluténmentes mediterrán étrend) javasoljuk.
Csiperkegomba nélkül és pórehagyma helyett újhagyma zöld, leveles részével alacsony FODMAP-étrendbe illeszthető.

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!