Főtt hajdinás recept

Főtt hajdinás recept
2023.03.21.

Az ilyesmi ételek a kedvenceink közé tartoznak: főtt gabona alapú zöldséges ételek vagy saláták, mellé valamilyen hús, hal vagy tojás és valami friss és savanyú/pikáns dolog, mint pl. fermentált zöldségek, olajbogyó, ecetes uborka.

A főtt hajdina össze van keverve olívaolajon pirított/párolt lilahagymával, paprikával, karalábéval és sárgarépával és rengeteg zöldfűszerrel, ebben az esetben bazsalikommal. Hozzá serpenyőben egy kevés kókuszolajon kisütött lazac, olívabogyó és mini ecetes uborka (török üzletben vettük, ez nem édeskés-cukrozott verzió, hanem inkább sós és savanyú változat).

A hajdina tartalmaz kis mennyiségben B-vitaminokat (kivéve B12-t), magnéziumot, rezet, cinket és mangánt. A lazac omega-3-ban gazdag, illetve tartalmaz szelént, D2 vitamint, E-vitamint és B-vitaminokat (B12-t is!) A bazsalikomban is számos nyomelem, ásványi anyag és vitamin megtalálható, illetve polifenolokban gazdag növény. Az olívabogyóban pedig sok az E-vitamin.

Tápanyagokban gazdag ételek rendszeres fogyasztása az alappillére mindennek, ezentúl lehet finom hangolni az étrendünket (egyéni célok, preferenciák, indokolt esetben célzott táplálkozásterápiák alkalmazása).

Ha kell egy inspiráció vagy segítség ehhez, ajánljuk szeretettel három szakácskönyvünket, melyek egy kedvezményes csomagban, illetve külön-külön is kaphatóak a webshopból.

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!