Egyszerűen elkészíthető, szezonális alapanyagokból készült, tápanyagokban gazdag étel

Egyszerűen elkészíthető, szezonális alapanyagokból készült, tápanyagokban gazdag étel
2024.10.15.

Egyszerűen elkészíthető, szezonális alapanyagokból készült, tápanyagokban gazdag étel!

Ez a mondat több fontos szempontot kiemel, zöldségekből és gyümölcsökből évszakok szerint válogassunk elsőkörben, ez minden irányból nézve a legjobb döntés. A különböző belsőségek és a magyar halak talán a legelfeledettebb fehérje források közé tartoznak, pedig kiemelkedő a tápanyagtartalmuk és az áruk is kedvezőbb, mint a színhúsok vagy tengeri halak ára. Fontos, hogy nem a színhúsok vagy tengeri halak ellen szól a poszt, hanem a változatosságra való ösztönzés a cél (néha ilyet-néha olyat)!

A képen sült édesburgonya, pirított káposzta frissen őrölt borssal és kacsazsírban sült hagymás pecsenye kacsamáj, az egész megszórva friss kaporral.

Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sózzuk és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

A káposztát felkockázzuk vagy felszeleteljük, egy edényben kevés zsiradékon 15 percig, néha kevergetve megpirítjuk, közben sózzuk és borsozzuk (borsot a végén is őröltem rá frissen).

A kb. 500 g kacsamájat előkészítjük, hasonló méretű darabokra vágjuk, hogy egyszerre készüljön majd el. Egy edényben felolvasztunk 120 g kacsazsírt, hozzáadjuk a 2-3 darab szeletelt vöröshagymát és 3-4 percig dinszteljük. Ekkor hozzáadjuk a máj darabokat is (legyünk elővigyázatosak, mert sülés közben spriccelhet!). A máj egyik felét 3-4 percig, majd a másik felét is 3-4 percig pirítjuk a hagymás zsírban, a legvégén pedig megsózzuk az egészet és összekeverjük. A tetejére csipkedjünk a friss kaprot vagy akár bazsalikomot.

Még több egyszerűen elkészíthető, tápanyagokban gazdag receptért látogass el a webshopba, ahol kaphatóak a szakácskönyveink!

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!