Egyszerűen elkészíthető hajdinás recept

Egyszerűen elkészíthető hajdinás recept
2021.11.02.
Következzen egy hajdinás étel recepte, ami egyszerűen elkészíthető, akár alacsony FODMAP-étrendbe is beilleszthető és magas tápanyagtartalommal rendelkezik. Reggelire, ebédre vagy vacsorára is tökéletes választás!
 
Egy edényben enyhén pirítsunk meg hajdinát (nagyon szeretem az ízt, amit ez kölcsönöz neki) öntsük fel kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk és főzzük meg. Hámozzunk meg és vágjunk gyufaszálra sárgarépát. Egy lábosban melegítsünk fel kb. 1 dl vizet, adjunk hozzá egy kocka vajat (vagy tisztított vajat, FODMAP esetén mindenképpen magas zsírtartalmú- vagy lak
tózmentes vaj legyen) majd adjuk hozzá a répát és pár percig lefedve pároljuk. Keverjünk még a répához pár marék friss vagy fagyasztott spenótot, sózzuk, fedjük le és hagyjuk a gőzben, vajas lében főni.
Készítsünk hozzá pl. tenger gyümölcseit vagy egy szelet halat, nekem épp garnéla volt a fagyasztóban. Egy serpenyőben melegítsünk fel egy kevés kókusztejszínt, keverjünk hozzá 1 tk. frissen reszelt gyömbért, helyezzük bele a garnélát, sózzuk, locsoljuk meg egy kevés citromlével és néhány perc alatt főzzük meg. Frissen vágott petrezselyemmel vagy ízlés szerint más zöldfűszerrel tálaljuk.
 
 
Mit érdemes tudni a hajdináról? Ebben a cikkünkben részletesen olvashatsz róla!
 

https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/4631666696884058

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!