Egy új receptkombináció

Egy új receptkombináció
2019.12.17.

Ma vacsorára egy új receptkombinációt készítettem:
tengeri herkentyűs-zöldséges-kókusztejszínes hajdinatészta.

Ez alkalommal a zöldség fehérrépa és kelkáposzta volt.

  1. A zöldségeket először sós vízben, majd kókusztejszínnel megpároltam, hozzáadtam a tengeri herkentyűket.
  2. Amikor a ragu elkészült, összekevertem a főtt hajdinatésztával.
  3. Fűszerezésnek fűszerkeveréket, fokhagymát és mustárt használtam, de remekül illik hozzá friss koriander vagy citromnád is.

Szeretek friss vagy fagyasztott fűszereket használni a főzéshez, mely sokkal ízletesebbé teszi az ételt. A tengeri herkentyűk többek között jódot, szelént, krómot és B-vitaminokat tartalmaznak.
A zöldségek pedig rostokat, káliumot, ezen belül a káposztafélék pedig K1-vitamint és például indol-3-carbinolt is biztosít.

Opcionálisan például baromfihússal vagy darált marhahússal is készíthető.

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!