Alacsony FODMAP bélegészség online program
Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
MeNŐpauza Nap – Tedd menővé a változókort!
Carmenta program™ – Várandósság fórumest
A PCOS és a bélflóra összefüggései
A policisztás ovárium szindróma (PCOS) az egyik leggyakoribb endokrin rendellenesség…
Egyszerűen elkészíthető, szezonális alapanyagokból készült, tápanyagokban gazdag étel
A változatosságra való ösztönzés a cél…
Mennyi idő múlva okoznak az elfogyasztott FODMAP-ok emésztőrendszeri panaszokat?
Éppen befejezted a reggelit, de 30 perc múlva már rohansz is a mosdóba…
Freyagena KIDS Mix fogyasztásának egy lehetséges módja
…akár házilag elkészítve…
Számos egyszerű elkészítési módja van a különböző halaknak.
A képen aranydurbincs filé látható, mely az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb módon készült. Egy serpenyőben melegítsünk egy kevés zsiradékot (pl. vaj, ghí, kókuszolaj, olívaolaj vagy magas olajsavas napraforgó-olaj). Egy vékonyabb filé esetében miután megsóztuk mindkét oldalát, helyezzük bőrös oldalával lefelé és süssük kb. 3 percig közepes hőfokon. Látni fogjuk a „húsos” oldalon, hogy milyen tempóban sül, mivel ilyenkor megváltozik a húsának a színe, kevésbé áttetsző lesz. Amikor a közepén még kicsit nyers, de már eltelt a kb. 3-3,5 perc, egy laza mozdulattal fordítsuk meg 30 másodpercre, majd vegyük le a tűzről. A serpenyőben lévő maradék hő tökéletesen el fogja készíteni. Ha túlsütjük a filét, kiszárad, nem lesz olyan omlós és szaftos. Minden bőrös halfilé esetén alkalmazhatjuk ezt az elkészítési módot, a filé vastagságától függően kicsit több vagy kevesebb percig kell sütni. Citromlével, zöldfűszerekkel, majonéz alapú mártásokkal, gm szójaszósz alapú mártásokkal, csípős szószokkal egyaránt nagyon finom!
Én visszahűtött basmati rizst, sült édesburgonyát, Müller Ildi féle fermentált brokkolis káposztát, zöldfűszeres cukkinit és kevés majonézes tormát fogyasztottam hozzá. Színanyagok, rezisztens keményítő, probiotikum, omega-3, A-vitamin, C-vitamin, szelén, magnézium, cink… minden jó, ami támogathatja szervezetünk egészséges működését.
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Várandósságra felkészítés, gyermekvállalási célok támogatása a megfelelő táplálkozással!
Speciális étrendi és kapcsolódó étrendkiegészítési program, melyekkel a gyermekvállalási célok átfogóan és hatékonyan támogathatóak – adott esetben komplex kihívások esetében is, mint például PCO-S vagy immunológiai kérdések.
Bartha Ákos élelmiszer-biológus, táplálkozáskutató egyestés előadása
2024.12.04. | SOTE | Online közvetítéssel is követhető!