Csirkés Pho leves recept

Csirkés Pho leves recept
2020.02.03.

Hozzávalók:

  • Fél szerecsendió
  • 3 csillagánizs
  • 1 kis rúd fahéj
  • 1 ujjnyi gyömbér
  • lime
  • kb. 3-400 gramm csirkemell (2 főre)
  • 1 csirkefarhát1 csokor koriander
  • 4-5 szál újhagyma
  • kb. 100 gramm rizstészta/fő
  • kb. 2 liter víz

Elkészítés:

  1. Lepirítottam a fűszereket (szerecsendió, csillagánizs, fahéj, gyömbér ízlés szerint), majd az aprított vöröshagymát.
  2. Felöntöttem vízzel, beletettem a csirkefarhátat és 4 gerezd fokhagymát.
  3. Miután megfőtt a farhát, hozzáfőztem a csirkemellet is. Végül a húsokat kivettem és eltépkedtem egy villa segítségével.
  4. Gyorsan megfőztem a rizstésztát, majd leszűrtem. Ezután egy tányérba tettem a húsból, a tésztából, karikázott friss újhagymából és friss aprított korianderből álló „díszítést”, erre mertem a levesből, valamint belenyomtam egy negyed lime levét is.

Spindler Eszter Kolléganőnk

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!